Storstadssemester och wellness i spännande Prag!

Svenska | SEK

Hotel Marie Luisa

Bara 15 min med bil från Prags historiska centrum

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • När Prags historiska stadsdel
 • Wellness med utomhuspool, jacuzzi och bastu
 • Tennisbana på hotellet
638:-
3~8 dag från
699.-

Inkl 1x2-rättersmeny

Minisemester i Prag

3 dagar
Endast 699,- / spara upp till 299,-
Nedsatt
4 dagar
Endast 979,- / spara upp till 381,-
Nedsatt
5 dagar
Endast 1.289,- / spara upp till 433,-
Nedsatt
6 dagar
Endast 1.579,- / spara upp till 505,-
Nedsatt
7 dagar
Endast 1.859,- / spara upp till 586,-
Nedsatt
8 dagar
Endast 2.169,- / spara upp till 638,-
Nedsatt
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 x 1 flaska öl
 • Gratis parkering
Risskov Paket

I ett lugnt område, bara 15 minuters bilresa från den historiska stadsdelen i Prag, ligger det mysiga Hotel Marie Luisa. Här kan du koppla av i hotellets spa och besöka den charmiga staden Prag.

Hotellet erbjuder

Hotellet är beläget i ett lugnt område bara 15 minuters bilresa från centrala Prag. Här serveras engelsk frukost varje morgon i hotellets mysiga restaurang. Du kan njuta av en lugn stund i den stora trädgården eller koppla av i wellnessavdelningen med bastu, bubbelpool och en utomhuspool. Dessutom står hotellets tennisbana också till förfogande.  

Det finns gratis internet och gratis parkering på plats. Det är också möjligt att ta med hundar till hotellet mot en kostnad på mellan ca 35 och 70 SEK per dag, beroende på hundens storlek. 

Om rummen

Alla rum är utrustade med bad/dusch, toalett, satellit-TV och en liten sittgrupp.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

0 km från
Öresundsbron
0 km från
Rostock, Tyskland
0 km från
Göteborg, Sverige
0 km från
Helsingborg, Sverige
0 km från
Travemünde, Tyskland
0 km från
 Sassnitz, Tyskland
0 km från
Swinoujscie, Polen

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Prag Zoo (0km)

Prag Zoo ligger i ett naturskönt område, norr om centrum. Det vackra zoo:et var år 2015 röstat till världens fjärde bästa zoo, och är också en av Prags mest populära attraktioner. Vackert belägen på två nivåer och omgivet av en blandning av gröna fält och klippor finns här mer än 500 däggdjur, 600 fåglar och 100 reptiler. Här bör du vara inställd på en underbar dag för hela familjen.

Josefov (0km)

Som ett litet distrikt i mitten av den gamla staden Stare Mesto, ligger det gamla judiska kvarteret Josefov. Distriktet är helt omgivet av Stare Mesto och är hem till ett antal judiska synagogor, en judisk kyrkogård inte minst de judiska museet i Prag. På judiska musset i Prag får man en inblick i judarnas sorgliga historia i nazismen och är ett intressant utflyktsmål under en minisemester eller weekend i Prag. Bland dessa finns totalt sju synagogor i området varav den mest populära är Den Spanska Synagogan. Den har bland annat en utställning om judiska livet i Tjeckien från befrielsen tills nutid. I södra Stare Mesto finner du också ett museum av den judiska författaren Franz Kafka, som föddes i Prag år 1883.

Stare Mesto (0km)

Stare Mesto är Gamla stan i Prag, och ligger vid en av Moldauflodens (Vltava) många kurvor med Mala Strana-kvarteret på motsatt sida. Det antas att det har varit bebyggelse inom detta område så långt tillbaka som den 9: onde århundradet. Denna vackra gamla stadsdel erbjuder ett brett utbud av spännande upplevelser, inte minst i form av det enorma torget i Gamla stan, även känt som Gamla stans torg. Genom den charmiga staden kan man ta del av spontana kulturinslag och mysig gatuförsäljning. Besök även vackra nationalbiblioteket och det gamla gotiska kruttornet.

Staromestske Namesti (0km)

Gamla rådhusplatsen, eller torget i Gamla stan, är ett 9000 kvadratmeter stort område i Stare Mesto (Gamla stan). Redan på 1000-talet var torget en känd handelsknutpunkt i stora delar av Europa. Fortfarande idag ordnas det regelbundet marknader på torget, och här finns det alltid massor av liv tack vare restauranger, kaféer, butiker och barer överallt. Besök den vackra gotiska Tynkyrkan och det stora astronomiska uret från år 1410.

Uret är särskilt intressant vid helslagen, eftersom en liten lucka i klockan öppnas och Jesus Kristus kommer ut framför hans lärjungar.

Karlsbron (0km)

Åk ut på bilsemester i Europa och spendera en minisemester eller weekend i Prag, Tjeckiens huvudstad! Karlsbron är en välkänd bro som sträcker sig mer än 500 meter över floden Moldau (Vltava) i den vackra stadskärna. Karlsbron grundades av Karl den 4:de i början av 1400-talet och förbinder Gamla Stan (Stare Mesto) i Prags slott på den andra sidan Vltava. Härifrån får du en magnifik utsikt över den vackra floden, kombinerat av kultur och musik.

Slottet i Prag (0km)

Slottet i Prag är en stor byggnad, vackert belägen vid floden Moldau (Vltava). Detta spektakulära antika slott är ett av världens största, var både tjeckiska kungar och romerska kejsare vistats. Anläggningen består av ett stort antal kyrkor och byggnader samt en magnifik trädgård. En av de viktigaste byggnaderna är St. Vitus-katedralen, där man kan besöka toppen av kyrktornet och njuta av en oförglömlig utsikt över den vackra staden.

Skt. Vitus katedralen (0km)

Sankt Vitus-katedralen i Prag är en av Centraleuropas viktigaste religiösa byggnader och Prags domkyrka. Här finns en stor samling religiös konst och gravkammare. Det är också här som de tjeckiska kronjuvelerna förvaras. Katedralen är den tredje kyrkan på samma plats och den ursprungliga kyrkan på platsen var från år 925. Den nuvarande katedralen stod färdig 1929 efter att man i samband med husitkrigen på 1400-talet avbröt byggandet och inte återupptog renoveringen förrän i slutet av 1800-talet. Orsaken var de många krig och bränder som påverkat konstruktionen. Katedralen är också känd för den mosaik som finns vid den södra ingången och som utgörs av över en miljon sten-och glasbitar! För den som klättrar alla 287 steg till toppen av katedralens torn väntar en otroligt vacker utsikt över Prag.

Prag (0km)

Prag är en av Europas, om inte en av världens, mest spektakulära huvudstäder. Att gå omkring på de smala gatorna som slingrar mellan flera vackra gotiska byggnader ger en känsla av vara tillbaka i tiden. Belägen vid ånga floden Moldau, är Prag en mycket attraktiv stad med skönhet och levande kultur. Stadens historiska centrum är över 860 hektar stort och har sedan 1992 funnits med på UNESCO's världsarvslista. Ett stopp i Prag är ett måste när ni bilar i Tjeckien. 

Petřín (0km)

Petří-kullen ligger nära slottet i Prag och är en stor vacker park, perfekt för en trevlig promenad. Kullen är stadens högsta, 327 meter hög och kan nås med linbana. På toppen står ett litet Eiffel-liknande torn där ni kan njuta av en vacker utsikt över staden och floden. På denna stora kulle kan ni njuta av grön natur, romantiska stunder och roliga aktiviteter för barn, helt klart värt ett besök när ni besöker Prag under er bilsemester!

Julmarknad i Prag (0km)

Prags många julmarknader tillhör de mest magiska och imponerande i Europa. I november och december lyser staden och ger julstämning till sin lokalbefolkning och sina turister. De största och mest imponerande marknaderna finner ni på torget i gamla staden, "Old Town Square" i Staré Město, och Wenceslas-torget i centrala Prag.Julmarknaden på slottet i Prag tjuvstartar redan den 23 november, alltså en hel vecka innan de mer berömda och större julmarknaderna.På torget i Staré Město finner ni förutom alla julbodar och matstånd, ett stall där barn kan få besöka får, getter och åsnor. Här finns också en stor scen som skildrar Maria, Josef och Jesusbarnet, samt de tre vise männen i stallet i Bethlehem. I stånden serveras läckra tjeckiska specialiteter såsom korvar, flatbröd, pannkakor, tjeckisk öl, glögg och honungs-vin.Men den kanske mest imponerande synen är nog den stora julgranen på Staré Město, som tänds kl. 16.30 varje dag, ackompanjerat av klassisk musikunderhållning.Under jultiden är Prag även fyllt av skolelever och musik/teatergrupper, som uppträder, uppklädda i traditionella dräkter, med julsånger på en scen på Staré Město, vilket skapar fantastisk atmosfär!

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Absolutum Hotel

Uppehåll med frukostbuffé

Böhmen

Stämningsfulla Prag

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 10% rabatt på wellness
 • 1 x entré till Prags Botaniska trädgård
 • Inklusive miljötillägg
 • Gratis kaffe/ te vid ankomst

312:-
Endast
1.199.-

Visa karta

**** i Prag till minipris!

Läs mer

Hotel Victoria Plzen

Bryggeribesök i Tjeckien

Plzen

Populära Plzen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 bryggeribesök Pilsner Urquell
 • Gratis kaffe och te
 • Bastu och gym

237:-
Endast
999.-

Visa karta

Bo med perfekt läge vid Plzen

Läs mer

Hotel Svornost

Bara 15 min från centrum

Böhmen

Historiska Prag

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 10% rabatt i Outlet Shopping Center
 • Gratis internet och parkering

290:-
Från endast
629.-

Visa karta

Historiska Prag!

Läs mer

Hotel Duo

Besök Tjeckiens historiska huvudstad

Böhmen

Upplev Prag

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x kvällsbuffé
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Tillgång till pool
 • Fri entré till gym

347:-
Från endast
899.-

Visa karta

Storstadssemester i Prag med egen bil

Läs mer

ACHAT Hotel Dresden Elbufer

Kulturstad i Tyskland

Sachsen

Upplev Dresden

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Gratis internet och parkering
 • Dresden infopaket

541:-
Från endast
959.-

Visa karta

Besök Dresden

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og sekretesspolicyn.