Billig storstadssemester på Hotel-Pension Bregenz i Berlin

Svenska | SEK

Hotel-Pension Bregenz

Besök Europas svar på New York och Tysklands turistmagnet nr. 1

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Bo i hjärtat av Berlin
 • God start på dagen med frukostbuffé
 • Gångavstånd till shopping på Kurfürstendamm
180:-
3~6 dag från
959.-

Tysklands spännande huvudstad

Vistelse västra Berlin

3 dagar
Endast 959,- / Bra pris!
Spara
4 dagar
Endast 1.439,- / Bra pris!
Spara
5 dagar
Endast 1.859,- / Bra pris!
Spara
6 dagar
Endast 2.249,- / spara upp till 181,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis internet
 • Karta över Berlin + U-Bahn
Risskov Paket

I centrum av Berlin, i detta fräscha medelklass hotell, bor ni centralt med många av Berlins spännande sevärdheter precis utanför dörren. Upplev det gamla Öst-och Västberlin och besök monument och minnesmärken, vackra parker, intressanta museer, trendiga caféer och butiker. 

Hotellet erbjuder

Hotel-Pension Bregenz ligger i hjärtat av Berlin, endast en kort promenad från Kurfürstendamm. Hotellets reception ligger på 4: e våningen i byggnaden och det finns hiss. Den rikliga frukostbuffén i frukostrestaurangen ger energi på morgonen och den personliga servicen garanterar dig en vistelse som passar era behov. 

Era värdar kommer att hjälpa er att boka teater-, opera- och konsertbiljetter såväl som sightseeing, restaurangbord och biljetter till kollektivtrafiken vid önskan om hjälp med detta.

Kom ihåg miljömärket i Berlin - Feinstaub Plakette. Miljöklistermärken kan köpas på alla Tüv-bensinstationer och DEKRA-verkstäder i Tyskland. 

Om rummen 

Alla rum har dusch, toalett, hårtork, kabel-TV, minibar, safe, fläkt, väckarklocka, telefon och gratis trådlöst internet.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

230 km från
Rostock, Tyskland
250 km från
Swinoujscie, Polen
310 km från
Travemünde, Tyskland
320 km från
 Sassnitz, Tyskland
440 km från
Öresundsbron
470 km från
Helsingborg, Sverige
775 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Siegessäule (4.1km)

Upplev segergudinnan Siegessäule med egna ögon, belägen i den stora rondellen i Berlin Mitte. Kolonnen har sedan 1873 stått som en symbol för kriget mellan Danmark, Österrike och Preussen 1864 (Slaget vid Dybboel), då Danmark förlorade Slesvig, Lauenburg och Holsten.

Under andra världskriget blev kolonnen delvis förstörd och om man tittar nära kan man än idag fortfarande se skotthål vid monumentets fot.

Schloss Charlottenburg (3.4km)

Väster om Berlins centrum i stadsdelen Charlottenburg ligger det imponerande Schloss Charlottenburg som byggdes i slutet av 1600-talet och sedan byggdes ut under 1700-talet. Slottet är uppkallat efter Sophie Charlotte, Friedrich I's drottning och byggdes för att brukas som sommarresidens åt paret. Bakom slottet finner ni en över påkostad trädgård i barrockstil som efter den förstördes under andra världskriget renoverades i mitten av 1900-talet.

Berlinmuren (8.3km)

Den ca 43 km långa och 3,6 meter höga Berlinmuren delade Väst- och Östtyskland från år 1961 tills 1989, då Berlin slutligen återförenades. Idag finns inte mycket kvar av Berlinmuren, endast ca 1,5 km är kvar av väggen, som kallas "East Side Gallery " och ligger vid Muehlenstrasse. Det bästa stället att uppleva muren är vid minnesmärket av Berlinmuren på Bernauer Strasse 111, ta U-bahn till "Nordbahnhof Station".

TV-tornet Fernsehturm i Berlin (8.1km)

Besök Berlins arkitektoniska kännetecken, tv-tornet, som är 368 meter högt och synligt över hela staden. Restaurangen och kupolen på toppen av tornet har en fantastisk 360 graders utsikt över den tyska huvudstaden. Här är det årligen runt 1,2 miljoner besökare, därför är TV-tornet ett av de viktigaste turistmålen i Berlin. TV-tornet byggdes 1950 på stadens mest kända plats Alexanderplatz. Samtida entusiasm för rymdfart och raketer syns tydligt i arkitekturen och en del av inspirationen till tornet kommer även från Sovjets satellit Sputnik. TV-tornet fungerar fortfarande som TV-torn, och ca 60 TV- och radiokanaler sänds från tornet. TV-tornet kan besökas mot betalning och man kan äta uppe i restaurangen, det lönar sig dock att boka i förväg.

Brandenburger Tor (5.6km)

Brandenburger Tor är den mest imponerande och sist överlevande stadsporten i Berlin. Det fanns ursprungligen 18 portar, vid 1800-talet fram till mitten av 1900-talet. Carl Gotthard Langhans byggde den 26-meter höga grinden år 1789-1791, inspirerad av den grekiska modellen. På toppen av Brandenburger Tor står en sex meter hög staty av en stridsvagn och vid porten står även två stora statyer - i en står guden Mars med svärdet och i den andra Minerva med lansen. Porten är belägen i slutet av de två boulevarderna, Unter den Linden och Straße des 17. Juni

Riksdagen (6km)

Reichstag, den tyska riksdagen, ligger nära Brandenburger Tor. Under kalla kriget var riksdagen i Västberlin, Berlinmuren var direkt bakom Riksdagen, som vid den tidpunkten stod övergiven. Bombningen under andra världskriget lade byggnaden i ruiner, men 1990 byggdes parlamentet fullständigt om och fick en magnifik glaskupol på taket. Klättra alla stegen upp i kupolen, där ni sen kan kika ner i parlamentssalen samt få en fantastisk utsikt över Berlin.

Checkpoint Charlie (6.5km)

När Berlin delades i öst och väst från 1945-1990 var Checkpoint Charlie en av den mest kända gränsövergången mellan öst och väst. Känslan av det kalla kriget är framgår av ett besök vid Checkpont Charlie. Även om namnet låter bra och glamoröst, så var Checkpont Charlie egentligen bara kontrollpunkt "C". Här berättas historier om en rad spektakulära flyktförsök från den östra till den västra delen av staden, som tyvärr kostade livet för flera personers. Checkpoint Charlie stängdes 22:a juni 1990 i samband med den tyska återföreningen.

Vid gränsen finns ett intressant museum med en omfattande samling av bilder, fotografier, tidningsklipp, filmer och annat som dokumenterar och berättar om Berlinmuren och de många flyktförsöken över muren. Historierna är både spännande och skrämmande.

AquaDom & Sealife Berlin (7.9km)

Stora AquaDom & Sealife Berlin är ett stort akvarium med 35 tankar fyllda med hajar, sjöstjärnor, bläckfisk och många tusen olika arter av fisk. AquaDom är den största cylindertanken i världen som innehåller mer än 1 miljon liter vatten samt rev och hundratals fiskar. Cylindern fungerar som en hiss och transporterar besökarna genom en mängd fiskar som faktiskt simmar alldeles intill. Det är en ganska spännande upplevelse för både vuxna och barn, helt enkelt ett roligt sätt att avsluta sitt besök på Sealife Berlin.

Lichtenberg (15.1km)

Lichtenberg är en större stadsdel i utkanten av Berlin, varifrån ni har kort avstånd till alla Berlins stora sevärdheter. Lichtenberg är den perfekta blandningen mellan modern och traditionellt, samt mellan storstadsliv och landsbygdsidyll. Området presenterar sig självt som ett livligt och grönt kvarter som välkomnar hela familjee.

Lichtenberg var en del av det tidigare Östtyskland och det stora högkvarteret för den östtyska undrrättelsetjänsten Stasi låg i denna stadsdel. Idag är det tidigare högkvarteret ett spännande museum där ni kan lära er om Stasis intressanta historia. Stasi var känt som en av de mest effektiva och förtryckande underrättelsetjänsterna i världen, och omfattade bland annat en grundlig övervakning och registrering av östtyskarna. Museet är mycket intressant och ni kan bland annat kika närmare på Erich Mielke's kontor, övervakningsteknologin samt de gamla fängelsecellerna.

I Lichtenberg ligger också Berlins största zoologiska trädgård Tierpark Berlin, som också är Europas största landskapszoo. Med mer än 160 hektar och 8500 djur finns här mycket att se. De stora gröna trädgårdarna ger härliga omgivningar till de många djuren. Särskilt elefanterna är populära, och djurparken är känd för dess vällyckade avel av elefanter. En av de större attraktionerna är katthuset där det finns tigrar, pantrar och jaguarer i stora mängder.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

abba Berlin Hotel

Besök museet The Story of Berlin

Berlin

Kulturella Berlin

Risskov Paket - 5 dagar inkl.
 • 4 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 x eftermiddagskaffe/te
 • Tillgång till gym och jacuzzi

232:-
Från endast
2.979.-

Visa karta

Nära Berlins sevärdheter

Läs mer

Hotel Berlin Berlin

Uppehåll med frukostbuffé

Berlin

Upptäck Berlin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • Kaffe och te på rummet
 • Bastu och gym
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

457:-
Från endast
1.269.-

Visa karta

Centralt läge i Berlin

Läs mer

BW Plus Plaza Hotel Berlin

Caféer och butiker i närheten

Berlin

Centralt i Berlin

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • Gratis internet
 • Centralt i Berlin
 • På Ku\'damm

351:-
Från endast
1.149.-

Visa karta

Läckert designhotell i Berlin

Läs mer

Hotel Domicil Berlin by Golden Tulip

Uppehåll med frukostbuffé

Berlin

Upplev det bästa av Berlin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 välkomstdrink
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Gratis internet

109:-
Från endast
979.-

Visa karta

Upplev kulturella och historiska Berlin

Läs mer

Hotel Bleibtreu Berlin by Golden Tulip

Uppehåll med frukostbuffé

Berlin

Modernt 4-stjärnigt hotell i Berlin

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 välkomstdrink
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Gratis internet

191:-
Från endast
1.129.-

Visa karta

Moderna faciliteter i centrala Berlin

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.