Upplev en romantisk weekendresa i storstaden Prag

Resmål
Regioner

Notice: Undefined index: tourist in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 55

Notice: Undefined index: city in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 70
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Plaza Alta

Bara 10 min från Prag

 • 825 km från Öresundsbron
 • 575 km från Rostock, Tyskland
 • 1.125 km från Göteborg, Sverige
 • 825 km från Helsingborg, Sverige
 • 650 km från Travemünde, Tyskland
 • 650 km från Sassnitz, Tyskland
 • 600 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Gym
 • Hund
 • Gratis parkering

Om hotellet

Bo 10-minuters bilresa från Prags centrum på det vackra Plaza Alta Hotel. I Prag kan du gå runt i de romantiska stadsdelarna och på de glittrande gatorna i charmiga Karlsbro, där målare, försäljare och gatumusikanter möts.

Om hotellet

Plaza Alta Hotel ligger bara 20 minuter från flygplatsen med enkel tillgång till motorväg D8 och 3 minuter från tåg- och tunnelbanestationen Holesovice. Om du vill utforska den vackra gamla staden och stadens främsta attraktioner, kan du enkelt ta dig på bara några minuter till centrum med bil, tunnelbana eller spårvagn. En direkt spårvagnslinje tar dig till Gamla stan och Mala Strana som stannar bara 50 meter från Plaza Alta Hotel. Du kommer att njuta av den vackra utsikten över slottet och floden Moldau på denna 12-minuters resa. Hotellet har certifierats som miljövänligt och innehar miljömärkning.

Hotellet erbjuder gratis trådlöst internet.

Om rummen

De bekväma rummen har luftkonditionering, satellit-och betal-TV, telefon, skrivbord, hårtork och en minibar. Det är privata badrum / toalett i varje rum.

Läs mer här

Vänligen observera att

Barn under 12 år, som sover gratis i egen säng betalar för middag direkt till hotellet.

Mer info

Expeditionsavgift 79:- per bokning vid onlinebeställning
Expeditionsavgift 99:- per bokning vid telefonbokning
Bokningskommentar

Värt att se

 • Slottet i Prag (8.2 km)

  Slottet i Prag är en stor byggnad, vackert belägen vid floden Moldau (Vltava). Detta spektakulära antika slott är ett av världens största, var både tjeckiska kungar och romerska kejsare vistats. Anläggningen består av ett stort antal kyrkor och byggnader samt en magnifik trädgård. En av de viktigaste byggnaderna är St. Vitus-katedralen, där man kan besöka toppen av kyrktornet och njuta av en oförglömlig utsikt över den vackra staden.

  Slottet i Prag
  Slottet i Prag är en av Tjeckiens mest populära sevärdheter.
 • Josefov (4.4 km)

  Som ett litet distrikt i mitten av den gamla staden Stare Mesto, är det gamla judiska kvarteret Josefov. Detta lilla distrikt är helt omgivet av Stare Mesto och är hem till ett antal judiska synagogor, en judisk kyrkogård inte minst de judiska museet i Prag. På judiska musset i Prag får man en inblick i judarnas sorgliga historia i nazismen. Bland dessa finns totalt sju synagogor i området varav den mest populära är Den Spanska Synagogan. Den har bland annat en utställning om judiska livet i Tjeckien från befrielsen tills nutid. I södra Stare Mesto finner du också ett museum av den judiska författaren Franz Kafka, som föddes i Prag år 1883.

  Josefov
  Den gamla judiska begravningsplatsen är ett populärt turistmål.
 • Prag Zoo (4.1 km)

  Prag Zoo ligger i ett naturskönt område, norr om centrum. Det vackra zoo:et var år 2015 röstat till världens fjärde bästa zoo, och är också en av Prags mest populära attraktioner. Vackert belägen på två nivåer och omgivet av en blandning av gröna fält och klippor finns här mer än 500 däggdjur, 600 fåglar och 100 reptiler. Här bör du vara inställd på en underbar dag för hela familjen.

  Prag Zoo
  På Prag Zoo kan man bl.a. se några ytterst sällsynta asiatiska lejonarter.
 • Karlsbron (4.9 km)

  Denna vackra bro sträcker sig mer än 500 meter över floden Moldau (Vltava) i Prags vackra stadskärna. Karlsbron är den mest kända bron i staden. Bron grundades av Karl den 4:de i början av 1400-talet och förbinder Gamla stan (Stare Mesto) i Prags slott på den andra sidan Vltava. Härifrån får du en magnifik utsikt över den vackra floden, kombinerat av kultur och musik.

  Karlsbron
  Ibland är det dimmigt på Karlsbron, men även då är det vackert.
 • Stare Mesto (4.4 km)

  Stare Mesto är Gamla stan i Prag, och ligger vid en av Moldauflodens (Vltava) många kurvor med Mala Strana-kvarteret på motsatt sida. Det antas att det har varit bebyggelse inom detta område så långt tillbaka som den 9: onde århundradet. Denna vackra gamla stadsdel erbjuder ett brett utbud av spännande upplevelser, inte minst i form av det enorma torget i Gamla stan, även känt som Gamla stans torg. Genom den charmiga staden kan man ta del av spontana kulturinslag och mysig gatuförsäljning. Besök även vackra nationalbiblioteket och det gamla gotiska kruttornet.

  Stare Mesto
  Stare Mesto är en otroligt vacker del av Prag.
 • Staromestske Namesti (4.2 km)

  Gamla rådhusplatsen, eller torget i Gamla stan, är ett 9000 kvadratmeter stort område i Stare Mesto (Gamla stan). Redan på 1000-talet var torget en känd handelsknutpunkt i stora delar av Europa. Fortfarande idag ordnas det regelbundet marknader på torget, och här finns det alltid massor av liv tack vare restauranger, kaféer, butiker och barer överallt. Besök den vackra gotiska Tynkyrkan och det stora astronomiska uret från år 1410. Uret är särskilt intressant vid helslagen, eftersom en liten lucka i klockan öppnas och Jesus Kristus kommer ut framför hans lärjungar.

  Staromestske Namesti
  Se det världsberömda astronomiska uret.
 • Petřín (8.9 km)

  Petří-kullen ligger nära slottet i Prag och är en stor vacker park, perfekt för en trevlig promenad. Kullen är stadens högsta, 327 meter hög och kan nås med linbana. På toppen står ett litet Eiffel-liknande torn där ni kan njuta av en vacker utsikt över staden och floden. På denna stora kulle kan ni njuta av grön natur, romantiska stunder och roliga aktiviteter för barn, helt klart värt ett besök när ni besöker Prag under er bilsemester!

  Petřín
  Njut av utsikten från Petřín-kullen i Prag
 • Driving Range Rohanský ostrov (1.9 km)

  Driving Range Rohanský ostrov ligger bredvid Rohan Boat Prague. Här kan den vane golfaren öva på den perfekta golfsvingen och nybörjaren kan testa på golf för första gången.

  Driving Range Rohanský ostrov
 • Sankt Vitus-katedralen (6.3 km)

  Sankt Vitus-katedralen i Prag är en av Centraleuropas viktigaste religiösa byggnader och Prags domkyrka. Här finns en stor samling religiös konst och gravkammare. Det är också här som de tjeckiska kronjuvelerna förvaras. Katedralen är den tredje kyrkan på samma plats och den ursprungliga kyrkan på platsen var från år 925. Den nuvarande katedralen stod färdig 1929 efter att man i samband med husitkrigen på 1400-talet avbröt byggandet och inte återupptog renoveringen förrän i slutet av 1800-talet. Orsaken var de många krig och bränder som påverkat konstruktionen. Katedralen är också känd för den mosaik som finns vid den södra ingången och som utgörs av över en miljon sten-och glasbitar! För den som klättrar alla 287 steg till toppen av katedralens torn väntar en otroligt vacker utsikt över Prag.

  Sankt Vitus-katedralen
Mer info

Karta

Hotel Plaza Alta
Ortenovo namesti 22 170 00 Prague 7

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~2 i spjälsäng 100% Rabatt
Barn 2~12 i extrasäng 100% Rabatt