Aktiv semester med wellness på Hotel-Resort Waldachtal

Svenska | SEK

Hotel-Resort Waldachtal

Prisvärt hotellpaket med halvpension

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Läcker 4-rätters meny eller middagsbuffé
 • Wellness med två simbassänger, bastur och ångbad
 • Prisvärt hotellpaket med mycket inkluderat
1.587:-
3~8 dag från
1.649.-

Inkl. 4-rättersmeny/buffé

Aktiviteter, utflykter och wellness

3 dagar
Från 1.649,- / spara upp till 633,-
Spara
4 dagar
Från 2.459,- / spara upp till 816,-
Spara
5 dagar
Från 3.269,- / spara upp till 999,-
Spara
6 dagar
Från 4.069,- / spara upp till 1.192,-
Spara
7 dagar
Från 4.869,- / spara upp till 1.385,-
Spara
8 dagar
Från 5.659,- / spara upp till 1.587,-
Spara
* Pris per person i standard dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 4-rättersmeny/buffé
 • 1 x lunchpaket
 • 1 välkomstdrink
 • Gratis tillgång till wellness och pooler
Risskov Paket

På Hotel-Resort Waldachtal har ni möjlighet att njuta av en aktiv semester i en avkopplande och romantisk miljö nära natursköna Schwarzwald. Här erbjuds ni ett prisvärt hotellpaket med massor av god mat och möjligheter till en upplevelserik semester i Tyskland.


Hotellet erbjuder

Hotellet ligger i den trevliga staden Waldachtal och fungerar som en ideal utgångspunkt för en aktiv semester kombinerat med wellness och kulinariska upplevelser. Hotellpersonalen bjuder på personlig service och en välkomnande atmosfär i hotellets bekväma faciliteter.


Tag er ut på upptäcktsfärd i de vackra naturomgivningarna och njut av en härlig dag med Nordic Walking. Hotellpaketet inkluderar en låneryggsäck packad med mackor, frukt och dricka för en dag - perfekt för er som önskar ta er ut och vandra. Hotellet erbjudes dessutom utlåning av vandringsstavar. Ni kan även passa på att uppleva några av Schwarzwalds trevliga städer och intressanta sevärdheter såsom Freudenstadt, Mummelsee, Schwarzwaldhochstrasse och Kniebis.


Mellan utflykter och aktiviteter kan ni koppla av i hotellets läckra wellness-avdelning med inomhuspooler, ångbad, relaxområde, finsk bastu och infraröd bastu, samt ett gym. Det finns även möjlighet att boka spa-behandlingar mot en extra avgift.


Varje morgon serveras en frukostbuffé med regionala specialiteter och under dagen kan ni avnjuta gratis kaffe och te i loungen. Middag erbjuds i form av en 4-rätters meny eller en kvällsbuffé. På söndagar serveras en "Schwarzwald-buffé" i restaurangen på närliggande Gasthof Waldachtal i Oberwaldach. Hotellpaketet inkluderar dessutom en bit av den berömda Schwarzwalder-kakan.

 

Parkering vid hotellet och tillgång till trådlöst internet erbjuds kostnadsfritt.


Om rummen

Hotellrummen på Hotel-Resort Waldachtal erbjuds i både huvudbyggnaden och sidobyggnaderna. Välj mellan boende i enkelrum eller dubbelrum, som alla är utrustade med eget badrum, bekväma sängar och egen terrass eller balkong med en fin utsikt.

Rumstyper

Standard enkelrum

1 / 3
Standard enkelrum på 16 m², utrustade med eget badrum och toalett, bekväm säng, skrivbord och TV, samt bastuhanddukar, badrock, hårtork och sminkspegel. Rummen har även egen terrass eller balkong.
» Se fler rumsspecifika bilder

Standard dubbelrum

1 / 4
Standard dubbelrum på 22 m², utrustade med eget badrum och toalett, bekväm säng, skrivbord och TV, samt bastuhanddukar, badrock, hårtork och sminkspegel. Rummen har även egen terrass eller balkong.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

775 km från
Travemünde, Tyskland
900 km från
Rostock, Tyskland
975 km från
Swinoujscie, Polen
1025 km från
 Sassnitz, Tyskland
1050 km från
Öresundsbron
1075 km från
Helsingborg, Sverige
1225 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Schwarzwald (57.5km)

Romarna gav Schwarzwald namnet: "Silva Nigra" - den svarta skogen och Schwarzwald är idag en av de mest romantiska destinationerna i hela Tyskland. Här finns goda möjligheter till natur rika utflykter. Prova till exempel "Die Schwarzwald Panoramastrasse", en led som sträcker sig 70 km och bjuder på otaligt vackra utsiktspunkter. Vid klart väder kan man härifrån se Alperna! Turen startar i Waldkirch (vid Freiburg) och tar er vidare förbi branta bergsväggar till St.Peter klostret, därefter vidare till berget Kandel till St.Märgen med den berömda klosterkyrkan. En utflykt längs Schwarzwald-Tälerstrasse är en romantisk tur i det nordliga Schwarzwald.

Friedrichsturm (16.3km)

Detta 30 meter höga utkikstorn, Friedrichsturm, ligger på toppen av berget Badener Höhe. Ni får härifrån en svindlande utsikt från 1.02km över havet, vilket är den högsta punkten i Baden Baden, som området kallas. Inte bara själva utsikten, utan även vägen upp till tornet har under årens lopp blivit en ytterst populär turistattraktion.

Zauberland der Kinzig (16.7km)

Kinzig är en biflod till Rhen som löper tvärsigenom Schwarzwald från öst till väst i södra Tyskland. Parken vid källan i den lilla kurorten Loßburg kallades i folkmun ” Zauberland der Kinzig” (Det magiska landet vid Kinzig), och med rätta. Inte bara här, utan på flera platser längs den 95 km långa bifloden, hittar ni en mängd vackra platser och landskap, intressanta attraktioner och aktiviteter. Häribland den idylliska Kinzigsee och en stor vattenlekplats. Det ligger även några charmiga orter längs med floden, där framförallt Alpirsbach och Wolfach är värda ett besök. Hos Risskov Bilsemester hittar ni prisvärda hotellerbjudanden i området.

Nationalparkscentrum Ruhestein (37km)

Inför resan till Schwarzwald kan det vara bra med lite information och vägledning. På 900 meters höjd över havet ligger Nationalparkscentrum Ruhestein, där det finns personal som är redo att hjälpa till med planeringen av er resa, svara på frågor och ge tips. I besökscentret finns dessutom en permanent utställning som förmedlar information om det vackra området, geologin, de sällsynta djurarterna och Schwarzwalds historia.

Baumwipfelpfad i Bad Wildbad (45.4km)

Få en helt unik upplevelse med en tur mellan trädkronorna i Schwarzwald! Med en total längd på 1250 meter och en höjd på uppemot 20 meter över marken, får ni en spektakulär 360-gradig utsikt längs er väg på träbroar bland bok, gran och blandad fjällskog. Turen avslutas med höjdpunkten; det arkitektoniskt unika 40 meter höga utsiktstornet.

Wasserfälle Allerheiligen (45.7km)

I staden Oppenau i Schwarzwald hittar ni det vackra vattenfallet Allerheiligen, som var dolt ända fram till 1800-talet. År 1840 byggdes en väg som skulle gå ända ner i dalen där fallet är lokaliserat. Vattenfallet består av hela sju fall, där det högsta – det i mitten – är 13 meter högt. Namnet ”allahelgon” kommer inte från den gudomliga synen, utan kallas så för att området under århundraden tillhörde klostret Allerheilige. Idag finns bara ruiner kvar, som ni hittar några hundra meter från vattenfallet.

Ottenhöfen (47.4km)

Den charmiga staden Ottenhöfen i sydvästra TYskland har ca 1 800 invånare och ligger beläget mellan berg och fruktplantager. Staden är en bra utgångspunkt för vandringsturer i och omrking staden.

Ottenhöfen är även känd för sina historiska kvarnar samt sitt vackra vattenfall som ni kan ta vägarna förbi under en promenad. Ni kan också ta en 5 km lång tur upp till toppen av klippan Karlsruher Grat. När ni väl når dess topp kommer de 5 kilometerna vara väl värda sin gång, för härifrån har ni en helt fantastisk utsikt. Det finns också möjlighet att nå toppen via en lite längre men mindre krävande rutt, ett bra alternativ för er som har svårt att gå eller reser med barn.

Under sommarhalvåret kan ni åka med ångtåget som kör från Ottenhöfen, genom Acherdalen till Achern. Sträckan är endast 11 km lång men det är en mycket vacker tur.

När ni väl är i Ottenhöfen ska ni heller inte missa att prova några av de lokala specialiteterna såsom Schwarzwaldertårta eller lokalbryggd snaps.

Die Schwarzwald Panoramastrasse (50.6km)

Passa på att besöka "Die Schwarzwald Panoramastrasse" när ni är på kör själv-semester genom Europa med Risskov Bilsemester. Denna sträcka är 70 km lång och bjuder på otaligt vackra utsiktsplatser. I klart väder kan ni till och med se alperna härifrån. Panoramaturen kan ni starta i Waldkirch vid Freiburg och sen ta er på den branta bergsvägen till St. Peter-klostret. Härifrån tar ni er vidare till berget Kandel och till St. Märgen med den berömda klosterkyrkan. Panoramaturen går sen söderut till Hinterzarten. En tur som Schwarzwald-Tälerstrasse är en vacker romantisk väg i norra Schwarzwald. Där finns flera sjöar, som är värda ett besök: Schluchsee - Schwarzwalds största sjö på 500 hektar samt Titisee - den största natursjön. 

Burg Hohenzollern (52.6km)

Gör en utflykt och titta på det majestätiska slottet Hohenzollern, som ligger på toppen av berget Hohenzollern, hela 855 meter över havet. Slottet har varit hem för Hohenzollern-släkten, som fick makten redan på medeltiden och styrde över Preussen och Brandenburg fram till slutet av första världskriget.

Det ursprungliga slottet byggdes i början av 1000-talet, men efter en belägring 1423 blev det rejält skadat. Nästa slott byggdes mellan 1454 och 1461 medan Hohenzollern-släkten var i exil, vilket de även var under det trettioåriga-kriget. Slottet som det ser ut idag byggdes under åren 1850 – 1867.

Julmarknad i Strasbourg (76.7km)

Strasbourgs julmarknad framstår för många som en av julens höjdpunkter. Det är verkligen magi i luften, när Strasbourgs julmarknad öppnar i slutet av november med julgranar, belysning, bodar och traditionellt Glühwein.

I Strasbourg är julmarknaden till för att bilda samman den festliga högtiden med andlig tro och kultur och det är inte för intet som julmarknaden just i Strasbourg utsågs till den bästa juldestinationen i Europa år 2013.

Det är nästan 450 år sedan den första julmarknaden, som kallades "Christkindelsmärik" hölls i Strasbourg, vilket gör den till en av de äldsta i Europa. Sedan dess har staden fortsatt med traditionen och ger besökarna en gästfri och autentisk upplevelse.

Julmarknaden i Strasbourg är utan tvekan den julmarknad ni bör besöka, om ni bestämt att bara besöka en.

Julmarknad i Stuttgart (77.7km)


Gnistrande julbodar med vackra dekorationer, glimrande ljus och ett stämningsfullt program av olika arrangemang. Detta och mycket mer bjuder julmarknaden i Stuttgart på för er som åker hit på en minisemester eller weekend under jultid.Här kan besökare njuta av den härlig julstämningen under 25 magiska dagar i Baden-Württembergs regionala huvudstad Stuttgart. Placerat i hjärtat av stadens centrum sträcker sig traditionella bodar från platsen framför "Neues Schloss", med "Königsbau" - passagen på ena sidan av stadens stora torg och "Karlsplatz" samt "Schillerplatz" på andra sidan. Vidare hela vägen förbi "Alten Schloss" och "Stiftsstrasse" till den stora "Marktplatz" framför stadens fina rådhus.Julmarknaden i Stuttgart är inte bara en av de vackraste i Europa, utan det är också en av de äldsta. Marknaden arrangerades för första gången officiellt i 1692, men det finns de som säger att den började långt innan dess. Bodarna är traditionella och erbjuder ett brett och varierat urval med sitt antal av 300 stycken. Här finner ni allt från hantverk och leksaker i trä, juldekorationer och klockor, samt annat konsthantverk, smycken, julgodis och andra kulinariska delikatesser från hela världen.Över 3,5 miljoner människor besöker varje år den vackra staden i jakt på den hela fantastiska julstämningen som erbjuds. Julmarknaden omfattar ett program med olika arrangemang och events som är utspritt i hela staden. Det bjuds på dagliga konserter, ett stort äventyrsland för barnen med nostalgiska karuseller, ett äkta ånglokomotiv och massor av trevliga aktiviteter såsom bageri för barn, stearinverkstad och antikvitetsmarknad på Karlsplatz torget. 

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel zum Grünen Kranz

Vinsemester vid Rhen till superpris

Rhendalen

5:te natten gratis

Wild Offer - 6 dagar inkl.
 • 5 x övernattningar
 • 5 x frukostbuffé
 • 5 x 4-rättersmeny/buffé
 • 1 x lunchpaket
 • 1 x välkomstdrink

355:-
Från endast
2.819.-

Visa karta

Vinsemester vid Rhen

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~5.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 6~11.99 år i extrasäng 50% rabatt
 • Barn 12~15.99 år i extrasäng 25% rabatt

Hotel Bären

Inkl 3-rättersmeny

Schwarzwald

Vackra Schwarzwald

Wild Offer - 8 dagar inkl.
 • 7 x övernattningar
 • 7 x frukostbuffé
 • 7 x 3-rättersmeny
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis parkering

1.764:-
Från endast
2.979.-

Visa karta

Besök det vackra Schwarzwald

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~5.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 0~5.99 år i extrasäng 100% rabatt
 • Barn 6~13.99 år i extrasäng 50% rabatt

Notre Dame de Bonne Fontaine

Inklusive 1 flaska vin

Alsace

Vinsemester i Alsace

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 fl vin på rummet
 • Välkomstdrink
 • Tillgång till pool

Endast
1.269.-

Visa karta

Prova mat från det härliga Alsaceköket

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Komfortdubbelrum
 • Barn 0~1.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 0~1.99 år i spjälsäng 100% rabatt 
 • Barn 2~11.99 år i extrasäng 75% rabatt