Bila till Hotel Restaurant Schützenhof auf Fehmarn

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Restaurant Schützenhof auf Fehmarn

Sol, strand, golf och tysk natur på underbara solskensön, Fehmarn!

Idealt för en aktiv solsemester
Närhet till både strand och stad
Restaurang och biergarten
 • 250 km från Öresundsbron
 • 230 km från Rostock, Tyskland
 • 525 km från Göteborg, Sverige
 • 230 km från Helsingborg, Sverige
 • 80 km från Travemünde, Tyskland
 • 360 km från Sassnitz, Tyskland
 • 380 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Hund
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

Åk till Hotel Restaurant Schützenhof vid sydkusten på den härliga, soliga ön Fehmarn. Här har du nära till stranden och strandpromenaden samt bara några hundra meter till den pittoreska hamnen i Burgstaaken. Ön är sinnebilden av ett semesterparadis med stränder, vackra klippor och goda möjligheter att spela golf samt vandra och cykla i den friska havsluften. Fehmarn är idealisk för solsemestrar, men har även mycket mer att erbjuda.

Hotellet erbjuder

Hotel Restaurant Schützenhof ligger i en lugn lund på Sydfemern, bara 700 meter från den idylliska fiske- och yachthamnen Burgstaaken. Det är 3 km till stranden. Fehmarn, Tysklands soligaste ö, har i decennier varit ett populärt resmål för badgäster.

Hotellet är familjeägt i tredje generationen och erbjuder nordtysk  komfort i en avslappnad atmosfär. Hotellet serverar frukostbuffé och på kvällen kan ni äta i den mysiga restaurangen som serverar regionala säsongsbetonade rätter. Det är också möjligt att sitta ute i den mysiga Biergarten. Parkering och internet är gratis.

Om rummen

Hotel Restaurant Schützenhof har 30 rum. Det finns både enkel- och dubbelrum samt rum med extrasängar. Alla rum har eget badrum, satellit-TV, telefon och hårtork.

Vänligen observera att

*Om det är beställt ett uppehåll med "1 glas röd-/vittvin (före kl.18)" får man på hotellet 1 voucher per person/uppehåll som kan användas före kl. 18 till: 1 glas husets röd-/vitvin 0,2l alt. 1 fatöl 0.33l alt.1 läsk.

* Om du bokar en vistelse med tillgång till Fehmare har du daglig tillgång till Fehmare Erlebnisbad (2 timmar per dag).

* Om du bokar en vistelse med 1 flaska vin, får du flaskan i rummet vid ankomst.

* Take away-kaffe
Dagligen till frukost, filterkaffe till utflykt eller hemfärden

OBS Fehmare Erlebnisbad är stängt för renovering i ca. 6 veckor från 06.01.2020.

Turistskatten på 1-2 € per person/natt tillkommer och betalas på hotellet.

Uppehållet är med slutstädning, vilket innebär att rummet inte städas, sägarna inte bäddas och handdukarna inte byts under er vistelse. Nya handdukar kan hämtas i receptionen eventuellt mot avgift.

Rabatt på greenfee till Golfpark Fehmarn per förfrågan.

Barn och vuxna i extrasäng får endast frukost.

Mer info

Värt att se

 • Femern (8.3 km)

  Femern är sinnebilden för en tysk semesterö. Med sina 185 kvadratmeter och 78 kilometer kustlinje erbjuder denna ö vackra klippor, massor av fantastiska naturstränder, idylliska fält och sjöar. Möjligheterna är otaliga och innefattar bland annat bad, surfing, ridning, dykning, metfiske, golf och minigolf. Särskilt sommarmånaderna är spektakulära då stora delar av ön förvandlas till en gul explosion av rapsfält som man kan promenera mellan medan man njuter av den friska havsluften. Längs med Femerns långa kust är det lätt att hitta nya favoritstränder. På många ställen är vattnet långgrunt och därmed ett badparadis för de små.

  Femern
  Besök den vackra semesterön Femern och njut av dess natur.
 • U-Boot Museum Fehmarn (0.6 km)

  Upplev den legendariska och ganska ovanliga U-11 ubåten på  U-Boot Museum Fehmarn. Här kan ni, om ni inte lider av klaustrofobi, gå in i båten och uppleva hur livet som besättningsman tedde sig när båten var i funktion under det kalla kriget. Museet erbjuder utöver u-båten U-11 också en spännande utställning om det kalla kriget och efterkrigstiden.

  U-Boot Museum Fehmarn
  Besök U-Boot Museum Fehmarn under en vistelse i Nordtyskland
 • Meereszentrum Fehmarn (3.4 km)

  På Meereszentrum Fehmarn väntar det spännande upplevelser, med 3.000 m² stort akvarium, beläget på Femern. Här minns mer än 4 miljoner liter havsvatten, fyllt med tropiska korallfiskar, hajar och rockor. Gå en tur genom undervattenstunneln och se de stora fiskarna simma runtomkring och över er. 

  Meereszentrum Fehmarn
  Meereszentrum Fehmarn är ett idealt utflyktsmål under en regnig dag
 • Flügger Fyren (0.0 km)

  Om ni är på bilsemester vid Östersjön och längs kusten i Tyskland kan ett stopp vid Fehmarn vara väl värt. Spritt över Femern finner ni fyra fyrar, omkring den vackra vilda naturen. Av de fem är Flügger Fyren och det är den enda fyren som kan besökas. Tornet är omgivet av naturreservatet Krummsteert och har en höjd på hela 37 meter över landskapet. Utsikten härifrån är bara fantastisk och definitivt värt en familjeutflykt och 162 steg.

  Flügger Fyren
  Vid den sydvästra delen av ön Fehmarn sitter fyren Flügge
 • Heiligenhafen (21.9 km)

  Graswarder är ett naturskyddat område i staden Heiligenhafen på det tyska fastlandet cirka 22 kilometer från hotellet och en härlig plats för en utflykt under en kör själv semester för naturintresserade. Graswarder är en del av den landtunga som utgör stadens norra del. Här finns också goda möjligheter till fågelskådning och att vandra i den kustnära naturen. I den västra delen av Heiligenhafens landtunga på Steinwarder Promenade kan ni njuta av de vackra klipporna och kanske något svalkande att dricka på ett kafé.

  Heiligenhafen
  Bila i Europa, vandra längs den natursköna kustremsan i Heiligenhafen och skåda fåglar.
 • Wallnau (20.0 km)

  På Femerns västkust ligger det nästan 300 hektar stort naturskyddade området Wallnau, också känt som Wallnau Waterbird Reserve. Reservatet etablerades år 1977 och är en fristad för mer än 270 fågelarter som använder området som vil- och rastplats. Omkring 100 olika arter häckar i Wallnau, och det går att se sällsynta fåglar som exempelvis gråhakedoppnig och världens minsta tärna, dvärgtärnan. Förutom att vara ett paradis för fågelintresserade är området också idealiskt för naturälskare och de som inte tackar nej till en härlig vandringstur. Mellan mars och oktober är informationscentrumet i Wallnau öppet och erbjuder guidade turer i området.

  Wallnau
  Wallnau Waterbird Reserve är en fristad för över 270 fågelarter
 • Subtropische Badeparadies (äventyrsbad) (35.5 km)

  Välkommen till Subtropische Badeparadies, här finns en 214 meter lång rutschkana och Tysklands största fontänpark! Detta äventyrsbad har allt för den badsugne, allt ifrån barnpooler till flera olika rutschkanor och till och med en wellnessavdelning för den som hellre vill relaxa. Äventyrsbadet ligger vid Weissenhäuser Strand, bredvid Abenteuer Dschungelland.

  Subtropische Badeparadies (äventyrsbad)
  Badparadis för hela familjen!
 • Hansaparken (60.3 km)

  För er som reser med barn i familjen så finns det inget tvivel om att barnen kommer uppskatta en tur till Nordtysklands största nöjespark, Hansaparken. Nöjesparken ligger ca 30 km norr om Lübeck i staden Sierksdorf och hit tar ni er enklast med bil. Mer info om öppentider finns på parkens hemsida med information på tyska, engelska och danska.

  Hansaparken
  Nordtysklands största nöjespark Hansapark ligger i staden Sierksdorf, ca 30 km norr om Lübeck.
Mer info

Karta

Hotel Restaurant Schützenhof
Menzelweg 2 23769 Fehmarn