Wellnesshelg i mysiga Radeberg nära storstadslivet i Dresden

Resmål
Regioner

Notice: Undefined index: tourist in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 55

Notice: Undefined index: city in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 70
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Sportwelt Radeberg

Njut av en aktiv semester på det inbjudande sporthotellet utanför Dresden

 • 700 km från Öresundsbron
 • 430 km från Rostock, Tyskland
 • 975 km från Göteborg, Sverige
 • 675 km från Helsingborg, Sverige
 • 500 km från Travemünde, Tyskland
 • 500 km från Sassnitz, Tyskland
 • 450 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Inomhuspool
 • Ångbastu
 • Bastu

Om hotellet

Upplev den mysiga ölorten Radeberg, med ett perfekt läge i vacker natur, ca 20 km utanför den kulturella staden Dresden. I utkanten av Radeberg ligger Hotel Sportwelt Radeberg, som är en perfekt bas för att besöka området samt perfekt för en aktiv semester. Här hittar du en mängd roliga aktiviteter och en liten wellnessavdelning med pool.

Om hotellet

Hotel Sportwelt Radeberg ligger i utkanten av ölstaden Radeberg i grönskande omgivningar med ett kort avstånd till den kulturella pärlan, Dresden. Det centrala läget och goda transportmöjligheter gör hotellet till en idealisk utgångspunkt för olika upplevelser i hela regionen. Hotellet är perfekt för en aktiv semester. Här har du möjlighet att spela både inomhus- och utomhustennis, squash, badminton och beachvolleyboll. Dessutom erbjuder hotellet ett professionellt fitnesscenter. Vill du koppla av så kan du besöka wellnessavdelningen med finsk bastu (användandet av bastu är mot en avgift), inomhuspool (21 ° C) och ett solarium. Hotellets egen restaurang "Oliveto" serverar mat inspirerad av medelhavsköket och regionala specialiteter. Det finns gratis wifi och parkering på hotellet.

Om rummen

De enkelt inredda rummen har eget badrum, TV, telefon och minibar.

Vänligen observera att

Vistelsen inkluderar:
Bastu, badrock under uppehållet, bastuhandduk, gym (kontrollera tillgänglighet)
2 tim sport (Tennis, badminton, squash eller bordtennis) - vid tillgänglighet

Mer info

Expeditionsavgift 79:- per bokning vid onlinebeställning
Expeditionsavgift 99:- per bokning vid telefonbokning

Värt att se

 • Dresden (28.3 km)

  Den tyske storstaden Dresden är den största staden i regionen Sachsen och ligger placerat längs floden Elben mellan städerna Berlin och Prag. Dresden är även känt som "Elbflorenz", tack vare stadens utformning och omgivningar av vinodlingar längs Elbens sluttningar. Staden har verkar som hem för flera generationer av Sachsens kungar och kurfurstar, och utvecklades speciellt under "August den Starkas" tid till en viktig kulturstad med berömda byggnader såsom Frauenkirche, Schloss Pillnitz och Zwinger, som samtliga byggdes under Augusts tid mellan 1694 - 1733. Efter andra världskriget anslöt Dresden till DDR, men har kommit tillbaka starkt igen efter den tyska återföreningen och efter det att muren föll. En del chiptillverkare har bosatt sig i området då det även finns flera forskningsinstitut och universitet i staden. Dresden har därav också blivit kallat för Sachsens Silicon Valley. Staden bjuder på flera spännande konstsamlingar och Dresden SKD är särskilt känt för sin samling av konst och Gemäldegalerie Alte Meister är väl värt ett besök om konst i guldsmed och juveler är av intresse. På Zwinger slottet finns det också en intressant utställning av matematiska instrument från barock- och upplysningstiden, besök ´Mathematisch-Physikalischer Salon´ rekommenderas. Den gamla stadsdelen i Dresden är charmerande och livlig, med folk ute på gatorna och aktiviteter att välja mellan. Shopping arkaden Altmarkt-Galerie är ett bra ställe att påbörja en shoppingrunda på i innestaden, som också har flera caféer och restauranger att besöka längs gatorna. Varje fredag hålls här även en marknad, i Lingner-Allee.

  Dresden
  Utsikt över Dresden från Elben
 • Slottet Pillnitz (20.0 km)

  Schloss Pillnitz, eller slottet i Pillnitz, är ett vackert renoverat barockpalats som ligger i den östra delen av Dresden, i den tyska regionen Sachsen. Slottet har använts som sommarresidens för flera kungar och kurfurstar av Sachsen. Det var även här som Pillnitz-förklaringen blev underskrivet i 1791. Slottet består av tre huvudbyggnader, Wasserpalais som ligger längs med flodbredden, Bergpalais som ligger längs bergsidan och som innehåller kinesiskt inspirerande arkitektur, och sedan även Neues Palais som förbinder byggnaderna på den östra sidan. Slottet har en välkänd barockträdgård som är omgiven av en stor offentlig park och är även hem till Kunstgewerbemuseum samt Palatsmuseet. Ett besök här bjuder på en spännande tur tillbaka i tiden och är en perfekt familjetur och utflykt som passar både de små och stora i familjen.

  Slottet Pillnitz
  Utsikt över det vackra slottet i Pillnitz
 • Basteiklipporna (35.8 km)

  De imponerande klipporna ligger sydöst om Dresden i nationalparken Sachsiske Schweiz. Från toppen erbjuds en helt otrolig utsikt och turen upp bjuder på flera olika vandringsleder, trappstigar och små broar. Innerst inne i parken ligger Felsenburg Neurathem, klippborgen som är den största medeltida stenslotten i Sachisiske Schweiz. Slottets historia går tillbaka till 1289 och har varit hem åt flera olika adelssläkten. Passa även på att besöka Panorama restaurangen och njut av utsikten över Elben och Königstein fästingen i fjärran.

  Basteiklipporna
  Njut av en vandringstur i Basteiklipporna
 • Königstein-fästningen (39.1 km)

  Regionen Sachsen har många slott och borgar, nästan upp till 1000 st vackra byggnader som bjuder på en massa spännande historia vid ett besök. Festung Königstein, eller Königstein-fästningen hör också till bland alla dessa enastående byggnader med spännande tysk historia och detta är även den största kulle fästningen i Europa. Byggt på 9,5 hektar stenplatå, 240 meter över Elben, innehåller denna fästning över 50 byggnader som är omgivet av en 1800 meter lång mur som vid några ställen når en höjd på 42 meter. I mitten av fästningen finns det en 152,5 meter djup brunn som också är den näst djupaste i Europa. Fästningen har varit i bruk som ett statligt fängelse, och är fortfarande intakt och är idag hem till en av Sachens största turistattraktioner. Fästningen Königstein är även enkel för rullstolsbundna och synskadade att ta sig runt kring fästingen då de har speciellt utformade kartor som visar vägen och även taktila sådana. En perfekt upplevelse för hela familjen!

  Königstein-fästningen
  Utsikt över Elben från Königstein-fästningen
 • Moritzburg (28.2 km)

  Jaktslottet har en imponerade arkitektur från 1500-talet då det byggdes i vacker harmoni med dess fantastiska omgivningar. Jaktslottet är i barrockstil och är särskilt känt för att ha varit med i filmen "Three wishes of Cinderella" från 1973. Men Moritzburg har mer att bjuda på. Besök tex det kanske minsta slottet i hela Sachsen, inom gångavstånd från jaktslottet ligger Fasanenschölsschen med sin fyr. Passa även på att ta en tur till "Abenteuerpark” som bland annat bjuder på ett vildreservat, bågskytte och ett klätterland.

  Moritzburg
Mer info

Karta

Hotel Sportwelt Radeberg
Am Sandberg 2 01454 Radeberg

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~6 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 6~18 i extrasäng 50% Rabatt