Wellnesshelg i mysiga Radeberg nära storstadslivet i Dresden

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Sportwelt Radeberg

Njut av en aktiv semester på det inbjudande sporthotellet utanför Dresden

 • 700 km från Öresundsbron
 • 430 km från Rostock, Tyskland
 • 975 km från Göteborg, Sverige
 • 675 km från Helsingborg, Sverige
 • 500 km från Travemünde, Tyskland
 • 525 km från Sassnitz, Tyskland
 • 450 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Inomhuspool
 • Ångbastu
 • Bastu

Om hotellet

Upplev den mysiga ölorten Radeberg, med ett perfekt läge i vacker natur, ca 20 km utanför den kulturella staden Dresden. I utkanten av Radeberg ligger Hotel Sportwelt Radeberg, som är en perfekt bas för att besöka området samt perfekt för en aktiv semester. Här hittar du en mängd roliga aktiviteter och en liten wellnessavdelning med pool.

Om hotellet

Hotel Sportwelt Radeberg ligger i utkanten av ölstaden Radeberg i grönskande omgivningar med ett kort avstånd till den kulturella pärlan, Dresden. Det centrala läget och goda transportmöjligheter gör hotellet till en idealisk utgångspunkt för olika upplevelser i hela regionen. Hotellet är perfekt för en aktiv semester. Här har du möjlighet att spela både inomhus- och utomhustennis, squash, badminton och beachvolleyboll. Dessutom erbjuder hotellet ett professionellt fitnesscenter. Vill du koppla av så kan du besöka wellnessavdelningen med finsk bastu (användandet av bastu är mot en avgift), inomhuspool (21 ° C) och ett solarium. Hotellets egen restaurang "Oliveto" serverar mat inspirerad av medelhavsköket och regionala specialiteter. Det finns gratis wifi och parkering på hotellet.

Om rummen

De enkelt inredda rummen har eget badrum, TV, telefon och minibar.

Vänligen observera att

Vistelsen inkluderar:
Bastu, badrock under uppehållet, bastuhandduk, gym (kontrollera tillgänglighet)
2 tim sport (Tennis, badminton, squash eller bordtennis) - vid tillgänglighet

Mer info

Värt att se

 • De tre slotten vid Elben (17.8 km)

  Endast 3 km öster om Dresdens centrum finner ni de tre fantastiska slotten vid floden Elben. Schhloss Albrechtsberg, Lingnerschloss och Schloss Eckberg är kända som "de tre slotten vid Elben" och en utflykt hit bjuder på ett imponerande besök där ni kan skåda dessa samtidigt som ni tar en promenad längs med floden Elben. Om ni går över på andra sidan av floden får ni en slående utsikt över de tre slotten. Ala tre slott byggdes mellan åren 1850 och 1861 och dess omgivningar är fyllda av trädgårdar och grönområdet i brittisk stil.

  De tre slotten vid Elben
  Schloss Albrechtsberg, Lingnerschloss och Schloss Eckberg är kända som "De tre slotten vid Elben".
 • Slottet Pillnitz (20.0 km)

  Schloss Pillnitz, eller slottet i Pillnitz, är ett vackert renoverat barockpalats som ligger i den östra delen av Dresden, i den tyska regionen Sachsen. Slottet har använts som sommarresidens för flera kungar och kurfurstar av Sachsen. Det var även här som Pillnitz-förklaringen blev underskrivet i 1791. Slottet består av tre huvudbyggnader, Wasserpalais som ligger längs med flodbredden, Bergpalais som ligger längs bergsidan och som innehåller kinesiskt inspirerande arkitektur, och sedan även Neues Palais som förbinder byggnaderna på den östra sidan. Slottet har en välkänd barockträdgård som är omgiven av en stor offentlig park och är även hem till Kunstgewerbemuseum samt Palatsmuseet. Ett besök här bjuder på en spännande tur tillbaka i tiden och är en perfekt familjetur och utflykt som passar både de små och stora i familjen.

  Slottet Pillnitz
  Utsikt över det vackra slottet i Pillnitz
 • Frauenkirche (21.8 km)

  Den vackra kyrkan Frauenkirche, blev dessvärre förstörd i 1945 efter några av de våldsammaste luftbombningarna under andra världskriget och den efterföljande branden därpå. Frauenkirche uppstod dock igen i 2005 efter en längre renovering som påbörjades redan 1994. Enligt historien ska det ha stått en annan kyrka på denna plats för 1000 år sedan, men Frauenkirche originalet stod färdigt i 1743. Kyrkan ritades av arkitekten George Bähr, som dessvärre aldrig hann se sitt verk fulländat då han dog i 1738. Kyrkans enorma kupol blev ett landmärke för staden och har upplevt en hel del, bland annat så blev kupolen bombad av Preussens armén i 1760, dock utan att ta skada och kyrkan har även stått i centrum för maj upproret i 1849. I Dresden har Risskov Bilsemester samarbete med flera hotell som ger er ett brett urval av tillgängliga prisvärda hotellpaket, med eller utan halvpension inkluderad. 

  Frauenkirche
  Frauenkirche öppnade åter dörrarna i 2005 efter en längre renovering sedan mitten av 1990-talet.
 • Die Welt der DDR (25.8 km)

  DDR-museet i Dresden är ett populärt besöksmål. Museet låg tidigare i Radebeul men flyttades i början av 2017 till en 1500 kvm stor lokal vid Albertplatz i Dresden. Museet är fortsatt en privat samling till skillnad från många andra DDR-museum som är statligt ägda. Museet visar livet bakom järnridån i forna Östtyskland utan alltför politisk prägel och här finns utställningar baserade på olika teman som arbete, hemmet, elektronik och fordon. Museet har fortsatt en imponerande samling Trabanter samt en utförlig tidslinje över det kalla kriget.

  Die Welt der DDR
  Upplev de gamla DDR bilarna på museet i Dresden
 • Pirna (26.9 km)

  Den pittoreska staden Pirna är ett vackert inslag i landskapet med sina vackra kyrktorn, omkring vingårdarna, i dalen vid Elben och ett trevligt stopp när ni bilar i Tyskland. Staden har många vackra byggnader och hus som i stor utsträckning är utsmyckade med konstnärliga gavlar och stadens kullerstensgator ger en inbjudande känsla. Besökare rekommenderas ta en tur kring den allra innersta delen av staden, speciellt kring marknadsplatsen och Marienkirche, Mariekyrkan, som årligen besöks av många turister. Prina museet, Stadsmuseet Prina och DDR museet, som bjuder på kuriosa från DDR-tiden är även väl värt ett besök. Ta även vägen förbi slottet Sonnenstein och upplev platsens kusliga förflutna. Det finns guidade turer på slottet som varmt kan rekommenderas, där ni bland annat kan få veta mer om den historien kring slottet. En rolig detalj är att det dansk slottet, Christiansborg, är byggt av sandsten från just detta område.

  Pirna
  Utsikt över Pirna från slottet Sonnenstein
 • Zwinger (27.7 km)

  Som ca. 80% av Dresden blev också Zwinger förstört under bombanfallen mellan den 13 - 15:e februari 1945. Men Zwinger slottet blev återigen uppbyggt i slutet av 1950 talet. Zwinger är nog en av Tysklands mest berömda barockbyggnader, fylld med vackra målningar som ni bland annat kan se i Zwinger museet. Målningarna blev under kriget gömda i Sovjet och har sedan återvänt till staden. En av de absoluta huvudattraktionerna är museet Gemäldegalerie Alte Meister, där ni kan skåda verk av Rafael Giorgione och Titian. Besök också vapenkällaren, som har en imponerande samling av gamla vapen och krigsrustningar. Zwinger är också hem till en mycket berömd porslinsutställning och här är den kinesiska och japanska samlingen av särskilt värdefulla.

  Zwinger
  Zwinger-palatset har en rad spännande museum
 • Moritzburg (28.2 km)

  Jaktslottet har en imponerade arkitektur från 1500-talet då det byggdes i vacker harmoni med dess fantastiska omgivningar. Jaktslottet är i barrockstil och är särskilt känt för att ha varit med i filmen "Three wishes of Cinderella" från 1973. Men Moritzburg har mer att bjuda på. Besök tex det kanske minsta slottet i hela Sachsen, inom gångavstånd från jaktslottet ligger Fasanenschölsschen med sin fyr. Passa även på att ta en tur till "Abenteuerpark” som bland annat bjuder på ett vildreservat, bågskytte och ett klätterland.

  Moritzburg
  I Moritzburg kan ni bland annat uppleva jaktslottet "Schloss Moritzburg"
 • Dresden (28.3 km)

  Den tyske storstaden Dresden är den största staden i regionen Sachsen och ligger placerat längs floden Elben mellan städerna Berlin och Prag. Dresden är även känt som "Elbflorenz", tack vare stadens utformning och omgivningar av vinodlingar längs Elbens sluttningar. Staden har verkar som hem för flera generationer av Sachsens kungar och kurfurstar, och utvecklades speciellt under "August den Starkas" tid till en viktig kulturstad med berömda byggnader såsom Frauenkirche, Schloss Pillnitz och Zwinger, som samtliga byggdes under Augusts tid mellan 1694 - 1733. Efter andra världskriget anslöt Dresden till DDR, men har kommit tillbaka starkt igen efter den tyska återföreningen och efter det att muren föll. En del chiptillverkare har bosatt sig i området då det även finns flera forskningsinstitut och universitet i staden. Dresden har därav också blivit kallat för Sachsens Silicon Valley. Staden bjuder på flera spännande konstsamlingar och Dresden SKD är särskilt känt för sin samling av konst och Gemäldegalerie Alte Meister är väl värt ett besök om konst i guldsmed och juveler är av intresse. På Zwinger slottet finns det också en intressant utställning av matematiska instrument från barock- och upplysningstiden, besök ´Mathematisch-Physikalischer Salon´ rekommenderas. Den gamla stadsdelen i Dresden är charmerande och livlig, med folk ute på gatorna och aktiviteter att välja mellan. Shopping arkaden Altmarkt-Galerie är ett bra ställe att påbörja en shoppingrunda på i innestaden, som också har flera caféer och restauranger att besöka längs gatorna. Varje fredag hålls här även en marknad, i Lingner-Allee.

  Dresden
  Utsikt över Dresden från Elben
 • Basteiklipporna (35.8 km)

  De imponerande klipporna ligger sydöst om Dresden i nationalparken Sachsiske Schweiz. Från toppen erbjuds en helt otrolig utsikt och turen upp bjuder på flera olika vandringsleder, trappstigar och små broar. Innerst inne i parken ligger Felsenburg Neurathem, klippborgen som är den största medeltida stenslotten i Sachisiske Schweiz. Slottets historia går tillbaka till 1289 och har varit hem åt flera olika adelssläkten. Passa även på att besöka Panorama restaurangen och njut av utsikten över Elben och Königstein fästingen i fjärran.

  Basteiklipporna
  Njut av en vandringstur i Basteiklipporna
 • Königstein fästning (39.1 km)

  Regionen Sachsen har många slott och borgar, nästan upp till 1000 st vackra byggnader som bjuder på en massa spännande historia vid ett besök. Festung Königstein, eller Königstein-fästningen hör också till bland alla dessa enastående byggnader med spännande tysk historia och detta är även den största kulle fästningen i Europa. Byggt på 9,5 hektar stenplatå, 240 meter över Elben, innehåller denna fästning över 50 byggnader som är omgivet av en 1800 meter lång mur som vid några ställen når en höjd på 42 meter. I mitten av fästningen finns det en 152,5 meter djup brunn som också är den näst djupaste i Europa. Fästningen har varit i bruk som ett statligt fängelse, och är fortfarande intakt och är idag hem till en av Sachens största turistattraktioner. Fästningen Königstein är även enkel för rullstolsbundna och synskadade att ta sig runt kring fästingen då de har speciellt utformade kartor som visar vägen och även taktila sådana. En perfekt upplevelse för hela familjen!

  Königstein fästning
  Utsikt över Elben från Königstein fästning
 • Julmarknad i Dresden (28.2 km)

  Doften av glögg och pepparkakor sprider sig i luften genom den charmiga tyska staden Dresden under julmånaden när stadens berömda och välbesökta marknad arrangeras.

  Julmarknaden i Dresden kallas också för Strizelmarkt, vilket är namnet på den lokala och berömda julkakan med torkade frukter. Dresdner Stollen Julmarknad är en av Tysklands äldsta, som för första gången arrangerades år 1434.

  Här kan ni finna äkta traditionella hantverk, allt från julpyramider till ljusstackar från Erzebirge bergen, medans ni också kan uppleva glasblåseri och bageri in action på marknaden. Var år får ni även chans att beskåda och uppleva den största trapp-pyramiden från Erzebirge, som är en över 14 meter hög juldekoration.

  Julmarknad i Dresden
  Besök Dresdens Julmarknad under julmånaden
Mer info

Karta

Hotel Sportwelt Radeberg
Am Sandberg 2 01454 Radeberg

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~6 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 6~18 i extrasäng 50% Rabatt