Upplev alla sevärdheter i Prag under er bilsemester

Svenska | SEK

Hotel Svornost

Smaka på den världsberömda ölen Urquell och besök dess bryggeri

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Närhet till charmiga och historiska Prag
 • God mat och dryck på terrassen
 • Nära Black Bridge Golf Resort
374:-
3~8 dag från
629.-

3 dagar
Från 629,- / spara upp till 290,-
Spara
4 dagar
Från 929,- / spara upp till 291,-
Spara
5 dagar
Från 1.199,- / spara upp till 322,-
Spara
6 dagar
Från 1.449,- / spara upp till 373,-
Spara
7 dagar
Från 1.749,- / spara upp till 374,-
Spara
8 dagar
Från 2.099,- / spara upp till 325,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 10% rabatt i Outlet Shopping Center
 • 2 x Gratis internet och parkering
Risskov Paket

Besök historiska Prag och alla de enastående monument och sevärdheter som staden bjuder på. På Hotel Svornost bor ni i ett lugnt område bara 15 minuters bilresa från den historiska stadskärnan och härifrån har ni också en bra utgångspunkt för att upptäcka andra spännande platser i Tjeckien.

Hotellet erbjuder

Hotel Svornost ligger i ett lugnt bostadsområde i Prag och hotellet har gratis internet och gratis parkering. Restaurangen är öppen varje dag från kl. 11:00 till 23:00 och serverar typiska tjeckiska läckerheter och världsberömd öl, Urquell, bryggt i den tjeckiska staden Plzen. Ni kan också njuta av god mat och smaka på lokala ölsorter på den trevliga sommarterrassen. Baren "Formanska" serverar förutom lokal öl och läsk, moravianskt vin och sprit. Hotel Svornost har ett inomhuslekrum för barn och en del av trädgården används till lekplats. Hotellet ligger bara 2 kilometer från Black Bridge Golf Resort, som är en 18-hålsbana byggd år 2010. Ni tar er in till Prags historiska centrum på omkring 15 minuter med tåg eller buss. Både buss- och tågstationen ligger inom 5 minuters gångväg från hotellet.

Om rummen

Rummen är enkelt inredda och utrustade med eget badrum, telefon och TV med totalt tjugo kanaler på fem olika språk. I dubbelrummen är det möjligt att ställa in en extrasäng.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

600 km från
Swinoujscie, Polen
625 km från
Rostock, Tyskland
650 km från
 Sassnitz, Tyskland
700 km från
Travemünde, Tyskland
850 km från
Öresundsbron
875 km från
Helsingborg, Sverige
1150 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Josefov (12.9km)

Som ett litet distrikt i mitten av den gamla staden Stare Mesto, ligger det gamla judiska kvarteret Josefov. Distriktet är helt omgivet av Stare Mesto och är hem till ett antal judiska synagogor, en judisk kyrkogård inte minst de judiska museet i Prag. På judiska musset i Prag får man en inblick i judarnas sorgliga historia i nazismen och är ett intressant utflyktsmål under en minisemester eller weekend i Prag. Bland dessa finns totalt sju synagogor i området varav den mest populära är Den Spanska Synagogan. Den har bland annat en utställning om judiska livet i Tjeckien från befrielsen tills nutid. I södra Stare Mesto finner du också ett museum av den judiska författaren Franz Kafka, som föddes i Prag år 1883.

Stare Mesto (12.3km)

Stare Mesto är Gamla stan i Prag, och ligger vid en av Moldauflodens (Vltava) många kurvor med Mala Strana-kvarteret på motsatt sida. Det antas att det har varit bebyggelse inom detta område så långt tillbaka som den 9: onde århundradet. Denna vackra gamla stadsdel erbjuder ett brett utbud av spännande upplevelser, inte minst i form av det enorma torget i Gamla stan, även känt som Gamla stans torg. Genom den charmiga staden kan man ta del av spontana kulturinslag och mysig gatuförsäljning. Besök även vackra nationalbiblioteket och det gamla gotiska kruttornet.

Staromestske Namesti (12.5km)

Gamla rådhusplatsen, eller torget i Gamla stan, är ett 9000 kvadratmeter stort område i Stare Mesto (Gamla stan). Redan på 1000-talet var torget en känd handelsknutpunkt i stora delar av Europa. Fortfarande idag ordnas det regelbundet marknader på torget, och här finns det alltid massor av liv tack vare restauranger, kaféer, butiker och barer överallt. Besök den vackra gotiska Tynkyrkan och det stora astronomiska uret från år 1410.

Uret är särskilt intressant vid helslagen, eftersom en liten lucka i klockan öppnas och Jesus Kristus kommer ut framför hans lärjungar.

Prag Zoo (14.3km)

Prag Zoo ligger i ett naturskönt område, norr om centrum. Det vackra zoo:et var år 2015 röstat till världens fjärde bästa zoo, och är också en av Prags mest populära attraktioner. Vackert belägen på två nivåer och omgivet av en blandning av gröna fält och klippor finns här mer än 500 däggdjur, 600 fåglar och 100 reptiler. Här bör du vara inställd på en underbar dag för hela familjen.

Slottet i Prag (14.4km)

Slottet i Prag är en stor byggnad, vackert belägen vid floden Moldau (Vltava). Detta spektakulära antika slott är ett av världens största, var både tjeckiska kungar och romerska kejsare vistats. Anläggningen består av ett stort antal kyrkor och byggnader samt en magnifik trädgård. En av de viktigaste byggnaderna är St. Vitus-katedralen, där man kan besöka toppen av kyrktornet och njuta av en oförglömlig utsikt över den vackra staden.

Karlsbron (13.8km)

Åk ut på bilsemester i Europa och spendera en minisemester eller weekend i Prag, Tjeckiens huvudstad! Karlsbron är en välkänd bro som sträcker sig mer än 500 meter över floden Moldau (Vltava) i den vackra stadskärna. Karlsbron grundades av Karl den 4:de i början av 1400-talet och förbinder Gamla Stan (Stare Mesto) i Prags slott på den andra sidan Vltava. Härifrån får du en magnifik utsikt över den vackra floden, kombinerat av kultur och musik.

Skt. Vitus katedralen (14.4km)

Sankt Vitus-katedralen i Prag är en av Centraleuropas viktigaste religiösa byggnader och Prags domkyrka. Här finns en stor samling religiös konst och gravkammare. Det är också här som de tjeckiska kronjuvelerna förvaras. Katedralen är den tredje kyrkan på samma plats och den ursprungliga kyrkan på platsen var från år 925. Den nuvarande katedralen stod färdig 1929 efter att man i samband med husitkrigen på 1400-talet avbröt byggandet och inte återupptog renoveringen förrän i slutet av 1800-talet. Orsaken var de många krig och bränder som påverkat konstruktionen. Katedralen är också känd för den mosaik som finns vid den södra ingången och som utgörs av över en miljon sten-och glasbitar! För den som klättrar alla 287 steg till toppen av katedralens torn väntar en otroligt vacker utsikt över Prag.

Petřín (18.5km)

Petří-kullen ligger nära slottet i Prag och är en stor vacker park, perfekt för en trevlig promenad. Kullen är stadens högsta, 327 meter hög och kan nås med linbana. På toppen står ett litet Eiffel-liknande torn där ni kan njuta av en vacker utsikt över staden och floden. På denna stora kulle kan ni njuta av grön natur, romantiska stunder och roliga aktiviteter för barn, helt klart värt ett besök när ni besöker Prag under er bilsemester!

Theresienstadt (62.3km)

Theresienstadt är ca 60 km norr om Prags centrum och är ett gammalt tyskt koncentrationsläger. Theresienstadts ursprung går tillbaka till sent 1700-tal, då den österrikiske kejsaren Josef den andra byggde ett fort med en garnison på vardera sidan av Egerfloden och namngav den efter sin mor, den österrikiska kejsarinnan Maria Theresia. Under första världskriget användes fortet som ett fångläger för krigsfångar och under andra världskriget tog Gestapo över fortet och bildalde det till ett fängelse.

Under åren 1940-1945 användes fortet och övriga platser kring Theresienstadt som ett koncentrationsläger för mer än 150 000 judar. Här dog Sigmund Freuds syster i lägret 1942. Ett besök i Theresienstadt är en mycket speciell upplevelse, och även om berättelsen inte är trevlig, är det en otroligt spännande och viktig plats.

Plzen (109km)

Plzen, Pilsen på svenska, är en stad med mycket att erbjuda. Staden ligger där fyra floder möts. Här hittar ni det världsberömda bryggeriet Pilsner Urquell. På bryggeriet kan ni prova öl direkt på restaurangen "Na Spilce". Detta unika bryggerimuseum är bland de äldsta i sitt slag och besöks årligen av ett stort antal turister. I mitten av 1800-talet grundades även ingenjörsföretaget Skoda i Plzen, vilket är en viktig del av den industriella utvecklingen. Idag finns här även ett Skoda Museum.

Julmarknad i Prag (12.5km)

Prags många julmarknader tillhör de mest magiska och imponerande i Europa. I november och december lyser staden och ger julstämning till sin lokalbefolkning och sina turister. De största och mest imponerande marknaderna finner ni på torget i gamla staden, "Old Town Square" i Staré Město, och Wenceslas-torget i centrala Prag.Julmarknaden på slottet i Prag tjuvstartar redan den 23 november, alltså en hel vecka innan de mer berömda och större julmarknaderna.På torget i Staré Město finner ni förutom alla julbodar och matstånd, ett stall där barn kan få besöka får, getter och åsnor. Här finns också en stor scen som skildrar Maria, Josef och Jesusbarnet, samt de tre vise männen i stallet i Bethlehem. I stånden serveras läckra tjeckiska specialiteter såsom korvar, flatbröd, pannkakor, tjeckisk öl, glögg och honungs-vin.Men den kanske mest imponerande synen är nog den stora julgranen på Staré Město, som tänds kl. 16.30 varje dag, ackompanjerat av klassisk musikunderhållning.Under jultiden är Prag även fyllt av skolelever och musik/teatergrupper, som uppträder, uppklädda i traditionella dräkter, med julsånger på en scen på Staré Město, vilket skapar fantastisk atmosfär!

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Absolutum Hotel

Beställ innan 31/3

Böhmen

Storstadssemester i Prag

Early Bird - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 10% rabatt på wellness
 • 1 fl vin på rummet
 • 1 fl vatten på rummet
 • 2 x Gratis parkering

681:-
Från endast
939.-

Visa karta

**** i Prag till minipris!

Läs mer

Hotel Victoria Plzen

Bryggeribesök i Tjeckien

Plzen

Upplev Plzen

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 bryggeribesök Pilsner Urquell
 • Gratis kaffe och te
 • Bastu och gym

237:-
Endast
999.-

Visa karta

Bo med perfekt läge vid Plzen

Läs mer

Hotel Marie Luisa

15 min till Prags centrum

Böhmen

Upplev Prag

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 x 1 flaska öl
 • Gratis parkering

299:-
Endast
699.-

Visa karta

Trevligt hotell i Prag

Läs mer

Hotel Duo

Upplev storstaden

Böhmen

Vackra Prag

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x kvällsbuffé
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Fri entré till gym
 • Gratis parkering

347:-
Från endast
899.-

Visa karta

Storstadssemester i Prag med egen bil

Läs mer

ACHAT Hotel Dresden Elbufer

Kulturstad i Tyskland

Sachsen

Upplev Dresden

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Gratis internet och parkering
 • Dresden infopaket

541:-
Från endast
959.-

Visa karta

Besök Dresden

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.