Bo på historiskt hotell nära golf och naturpark

Svenska | SEK

Hotel Vildbjerg

Njut av det härliga danska köket och de fina omgivningarna.

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Centralt läge på Jylland
 • Hotell rikt på traditioner och mat från det danska köket
 • Vacker natur, barnvänligt och spännande städer
1.883:-
2~6 dag från
529.-

Inkl. halvpension

Minipris på Midtjylland

2 dagar
Från 529,- / spara upp till 217,-
Nedsatt
3 dagar
Från 1.039,- / spara upp till 778,-
Nedsatt
4 dagar
Från 1.399,- / spara upp till 1.326,-
Nedsatt
5 dagar
Från 2.039,- / spara upp till 1.485,-
Nedsatt
6 dagar
Från 2.549,- / spara upp till 1.883,-
Nedsatt
* Pris per person i dubbelrum

2 dagar inkl.

 • 1 x övernattning
 • 1 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 x efterrätt vin
Wild Offer

Det är inte många hotell som kan skryta med att ha varit hotell i 130 år, men det kan Hotel Vildbjerg. Hotellet ligger i vackra omgivningar och serverar läcker mat med fokus på det danska köket. Från hotellet har ni inte långt till bland annat Trehøje Naturpark, flera fina golfbanor och Herning.

Om hotellet

Hotel Vildbjerg ligger i den lilla trevliga staden Vildbjerg. Hotellet har mycket charm med sina 130 år som hotell. Restaurangen serverer läckra danska rätter. Hotellet har också egen bar och en trevlig innergård. I närheten av hotellet finner ni Trehøje Naturpark och några av områdets bästa golfbanor. Ni får bland annat  15 % rabatt på greenfee, samt fri entré till Vildbjerg simhall (ca 1 km från hotellet).

Om rummen

De trevligt inredda rummen har bad, toalett och TV.  Vänligen observera att rummen ligger en eller två trappor upp och att det inte finns hiss.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

200 km från
Göteborg, Sverige
340 km från
Öresundsbron
500 km från
Rostock, Tyskland

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Textilforum (16km)

De historiska byggnaderna från Herning Klädfabrik grundades 1876 som ullspinneri. Dessa industrianläggningar har blivit helt restaurerade och kan idag uppvisa textilindustrin som den en gång var då ullspinneriet var Midtjyllands viktigaste industri.

Olika utställningar och verkstäder berättar den spännande historien om ullspinneriet och hur arbetet med att framställa textiler såg ut förr samt hur det går till idag. Det finns också en intressant utställning av dräkter från olika tidsperioder. De äldsta kläderna har donerats av privatpersoner och är utmärkta exempel på typiska vardagskläder från 1700- och 1800-talet. Ett besök på Textilforum är en lärorik upplevelse för den som vill veta mer om den kulturhistoriska utvecklingen av kläder och dräkter.

Baboon City (16km)

Kör själv till Danmarks antagligen största inomhusnöjesfält på över 9000 kvadratmeter, beläget på Jylland, har mer än 200 roliga och interaktiva turer, där alla kan åka med. Det finns både fysiska utmaningar och interaktiva lekar, sport och spel, som kan vara riktigt roliga, svåra eller lätta, allt beroende på vem som är motståndare. Det finns också en stor inomhusrutschkana, kryddad med skumbollskanoner, samt en stor avdelning för de allra minsta. Tag en tur i mini-staden eller hoppa i hoppborgen. Det finns även en curlingbana, pool, radiobilar, studsmattor, minigolf, ett sjörövarskepp, massagestolar och mycket, mycket mer. Här kommer hela familjen ha roligt, så missa inte en weekend med hela familjen. Det finns helt enkelt så mycket att göra att det nästan aldrig tar slut och ni kommer definitivt att vilja åka tillbaka. Boka ett förmånligt hotelluppehål genom Risskov Bilsemester och upplev Jylland!

Herning (17.2km)

Mitt på Jylland ligger Herning och strålar med ett otroligt utbud av allt från konst till underhållning. Herning Museum of Contemporary Art hör helt klart till en av stadens stoltheter. Här kan ni uppleva experimentiell konst från 1930 till nutid. Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts museum rymmer 4000 verk av konstnärsparet, som även förknippas med Cobra-gruppen. Museets yttersida är prydd med en 90 meter lång stengodslist gjord av Carl-Henning. Den stora Elia-skulpturen, med en höjd på 32 meter och 60 meter i diameter är väldigt imponerande.

Upplev historien och utvecklingen av fotografiet och kameran, från 1839 fram till idag, i sällskap med de annorlunda fotoutställningarna, som pryder Fotomuseets väggar. Utöver detta finns Frilandsmuseet Herning, som ligger i Museumsparken, och varför inte ta en spännande tur till Tekstilmuseet. Har ni bensin i blodet, så kunde kanske Auto Galleriet med sin samling på över 200 klassiska bilar och veteranmotorcykla och mycket mer vara av intresse. Eller tag en svängom i toppen av trädkronorna i Wow Park. Glöm heller inte en spännande tur i Baboon City, som kan skryta med över 200 interaktiva turer på ett stort område laddat med roliga och underhållande stunder.

Herning är känt för sitt uteliv, som för det mesta är på Østergade och Bredgade, där det finns en rad pubar, restauranger och diskotek och därför ofta en härlig stämning på gatorna. På sommaren hålls det konserter på torget varje torsdag och lördag, så det är aldrig tråkigt i Herning. Med andra ord är detta en perfekt destination och utflyktsmål under en billig minisemester eller weekend!

Henning Larsens Konstpavillon (18.4km)

Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk är ritat av Henning Larsens designkontor. Där visas spännande konstutställningar och det finns möjlighet att besöka deras mysiga kafé, som har en vacker sjöutsikt. Så är ni på badsemester eller minisemester på Västjylland och samtidigt är intresserade av konst, så är Videbæk väl värt ett besök.

Jyske Bank Boxen (18.1km)

Boka billigt hotell hos Risskov Bilsemester och åk till Herning där ni finner Jyske Bank Boxen som är en stor inomhusarena med en kapacitet att ta in 15000 gäster, och är den första av sin sort i Danmark. Den flexibla konstruktionen gör arenan lämplig för en lång rad olika arrangemang. Dess många faciliteter gör det också möjligt att hålla stora internationella sportarrangemang, konserter samt olika shower och speciella evenemang.

Lady Gaga höll konsert här 2010 och sedan dess har både Price, Roger Waters, Rihanna och Rammstein haft konserter i Boxen. Det var också här EM-finalen i handboll för damer hölls, samt VM i simning och brottning. Det har även arrangerats stora shower som Batman Live och We Will Rock You.

Ett besök i Jyske Bank Boxen är alltid en upplevelse, så om ni reser till Herning kolla gärna om det sker något spännande. Håll utkik efter spännande och intressanta evenemang så kanske ni kan kombinera en konsert med en bilsemester på Jylland!

MCH Messecenter Herning (18.3km)

Herning har med tiden blivit en stor mäss-stad, som årligen lockar massor av nationella och internationella gäster. MCH är Skandinaviens största mässa för design, inredning och konsthantverk, och förmodligen Nordeuropas viktigaste mässa för läkedelsindustrin. Där hålls dessutom bilmässor och andra organiserade fackmässor, och ska det organiseras en stor firmafest med flera tusen deltagare, så är MCH med sina 15 hallar och 110 000 inomhuskvadratmeter ett självklart alternativ.

HEART - Herning Museum of Contemporary Art (20.5km)

En av Hernings stolthet är helt klart HEART – Herning Museum of Contemporary Art – som är en helt unik byggnad, ritad av den amerikanske arkitekten Steven Holl. HEART öppnade dörrarna 2009 och erbjuder besökarna en spännande inblick i både dansk och internationell samtidskonst. Passa på att besöka muséet under en bilsemester i området där ni även kan boka billigt hotellpaket! Det finns olika utställningar, i alla former och typer av samtidskonst, inom alla medier. Det erbjuds även tematiska grupputställningar och själva samlingen har utgångspunkt i den konceptuella och experimentella konsten från 1930-talet, fram till idag. Det finns verk av den italienska konstnären Piero Manzoni och dessutom innehåller samlingen verk av Paul Gadegaard, Ingvar Cronhammar, Bjørn Nørgaard och många andra konstnärer.

”Socle du Monde biennalen” är platsen där unga konstnärer gör nya skapelser tillsammans med olika lokala företag. HEART är också ett levande kulturhus med en konserthall, restaurang och butik, så det finns god underhållning att tillgå, om ni är intresserade av att utforska den moderna konsten i en spännande och omfattande konstnärsmiljö i HEART – Herning Museum of Contemporary Art.

Herning Golklubb (20.4km)

Herning Golfklub ligger i närheten av stadskärnan och har en 18-håls Parkbana på par 72. Den relativt platta banan omges av stora grönområden och det finns gott om naturliga utmaningar med sjöar och åar, som bör undvikas samt skogsområden, som kan störa litegrann, om bollen hamnar där, en utmaning med andra ord och på ”Pay & Play”-banan är alla välkomna! Det finns även fem hål, där både nybörjare och de små kan få sig en utmaning. Så oavsett om man är nybörjare eller erfaren så erbjuder en billig minisemester vid Herning möjligheter för att komma ut på golfbanan.

Holstebro (24km)

Idag huserar Holstebro omkring 35000 invånare och är en livlig handelsstad med ett virrrvarr av gågator och olika typer av butiker för alla smaker. Det finns flera bra restauranger inom nära räckhåll, och här blir det tydligt att i Nordvästjylland går ingen hungrig från bordet. Den goda och traditionella matkulturen finns i flera varianter, och Det Gamle Apotek, Støberiet (Gjuteriet) eller restaurang Under Klippen, som ligger strax bredvid Best Western Royal Holstebro, kan varmt rekommenderas, oavsett om det är hungern eller smaklökarna som ska tillfredsställas.

Frisenborgs Skulpturpark (31.5km)

Centralt i Ikast ligger Frisenborg Skulpturpark som har en stor samling betydelsefulla moderna danska skulpturer. Förutom att titta på de många spännande skulpturerna skapta av danska konstnärer, kan ni i lugn och ro njuta av parkens grönområden och barnen kan släppa loss sin fantasi.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Østergaards Hotel

Centralt i Herning

Midtjylland

Upplev Midjylland

Wild Offer - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattningar
 • 3 x frukost med morgonbitar
 • 3 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 välkomstdrink
 • 3 x efterrätt vin

1.661:-
Från endast
1.269.-

Visa karta

Golf, aktiviteter och nära till Legoland

Läs mer

Hotel Falken

Mellan Herning och Ringkøbing

Västjylland

Upplev västra Jylland

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattning
 • 1 x frukost med morgonbitar
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 x efterrätt vin

455:-
Endast
559.-

Visa karta

Hotell med pool och bastu

Läs mer

Best Western Royal Holstebro

Modernt hotell centralt i staden

Västjylland

Centralt i Holstebro

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 kopp kaffe/te vid ankomst
 • 1 x träning i Motion & Trivsel
 • Gratis internet

320:-
Endast
979.-

Visa karta

Upplevelser på västra Jylland

Läs mer

Dolphin Hotel Herning

Uppehåll med frukostbuffé

Midtjylland

Miniemester i Herning

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
 • Centralt läge

408:-
Endast
999.-

Visa karta

Trevlig semester i Herning

Läs mer

DGI Huset Herning

Minisemester i kulturstaden Herning

Midtjylland

Upplevelser för stora och små

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x kaffe och kaka
 • 1 x Litet wellness-paket
 • Inträde till Vandkulturhuset, wellness och gym
 • Gratis internet och parkering

772:-
Från endast
979.-

Visa karta

Många aktiviteter centralt i Herning

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og sekretesspolicyn.