Romantisk weekendresa i Næstved med risskov bilsemester

Svenska | SEK

Hotel Vinhuset

Bo bra och gör spännande utflykter i Næstved med omnejd

» Få avstånd från din hemadress

Genomsnittlig kundutvärdering

4 / 5

Höjdpunkter

 • Centralt läge mitt i Næstved
 • God mat i trevliga omgivningar
 • Spännande aktiviteter och sevärdheter nära hotellet
538:-
3~5 dag från
1.439.-

Inkl. energitillägg

Upplev Næstved

3 dagar
Från 1.439,- / spara upp till 539,-
Nedsatt
4 dagar
Endast 2.279,- / spara upp till 255,-
Spara
5 dagar
Endast 2.959,- / spara upp till 382,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum (140 cm säng)

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 x Kaffe m. sötsak
 • 1 välkomstdrink
 • Inkl. energitillägg
Wild Offer

På Hotel Vinhuset kan ni njuta av en romantisk vistelse i en historisk miljö. Hotel Vinhuset ligger centralt i Næstved, vid den historiska St. Peder Kirke och bara 200 meter från gågatan.

Om hotellet

Delar av hotellet härstammar från 1500-talet, medan andra är från 1700-talet. På 1700-talet var byggnaden en vinhandel, som drevs av handlaren Hansteen. Hansteen bad kungen att hans dotter Maren skulle få överta butiken efter hans död. 1754 övertog Maren vinaffären och gården fick namnet Vinhuset. 1778 omvandlades vinhandeln till ett hotell, som senast renoverades 2006. Det är idag ett fint och fräscht hotell i en historisk miljö.

Det finns en gratis allmän parkering i närheten av hotellet, där förbokning inte är nödvändig. Hotellet har ingen hiss.

Hotellet har ett bra kök och serverar både danska och internationella rätter i Restaurant Bytinget. 

Om rummen

Alla hotellets rum är individuellt inredda i en unik stil som är anpassad till byggnadens långa historia. Rummen är olika stora och är alla utrustade med dubbelsängar eller två enkelsängar, eget badrum och TV.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

100 km från
Öresundsbron
140 km från
Rostock, Tyskland
420 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

M/S Friheden (0.6km)

M/S Friheden är ett trevligt skepp, som ligger i Næstved hamn. Mellan två och sju dagar i veckan går skeppet en rutt förbi Gavnø Slot och Karrebækminde med på- och avstigning på båda ställena. Tidtabellen varierar med med säsongerna så informera er om tidtabellen innan ni ger er ut. Ombord kan ni njuta av både mat och dryck under seglatsen.

Godset Rønnebæksholm (4.3km)

Utanför Næstved ligger det vackra gamla godset Rønnebæksholm. Godset har genom tiderna spelat en central roll för olika ägare och föremål. Sedan 1994 ägs godset av Næstved kommun. 1999 godkände Næstved Byråd underskrifterna för Den Selvejende Institution Rønnebæksholm Kunst- og Kulturcenter. Deras uppgift är att arrangera kulturella begivenheter och inhandla bildkonst och skulpturer till samlingen. Entré till parken är gratis och under året kan ni uppleva konserter, utställningar, rundvisningar samt föredrag i huvudbyggnaden. I parken har flera opera- och teaterföreställningar tagit plats.

Næstved Golfbana (4.4km)

I Næstved finns också goda möjligheter till motion. Golfare kan spela på den vackra parkbanan Næstved Golfbana, som ligger vid Karrebæk Fjord.

Gavnø Slott (6.7km)

Gör en utflykt till Næstved och upplev Gavnø Slott och Slottspark. Det vackra slottet och de fina omgivningarna betraktas som en viktig del av Danmarks kulturarv. Grunden har stått mer än 600 år och idag är det som en betagande historisk upplevelsepark för både barn och vuxna. Se det fantastiska slottet inifrån, upplev "Sinnenas trädgård" och passa på att rusa runt i den underbara rosenlabyrinten.

Vesterhavegaarden Vingård (11km)

Besök Vesterhavegaarden Vingård sydost om Næstved. Här kan ni bli visade runt i gårdens omfattande vin- och äppelodling och efter detta få gå ner i vinkällaren och få inblick i vintillverkningsprocessen. Givetvis får ni smaka på resultatet. Vingården har också en gårdsbutik, där ni kan köpa spännande ekologiska och organiska produkter.

BonBon-Land (9.6km)

Tag med familjen till BonBon-Land, nära Holmegaard, inte så långt från Næstved. Här kan hela familjen få en kul dag!

Här finns nöjesattraktionen för alla smaker. En tur i Mågeklatterne, Hundeprutte-rutschbanan eller vad ni nu har lust till. På sommaren har Pelle-piratsprøjt öppet och har får alla badgalna sitt lystmäte.

Holsteinborg Slot (22.2km)

Holsteinborg Slot byggdes av familjen Trolle-familjen och stod klart år 1651. Sedan 1707 har det ägts av familjen Holstein. Den mycket flotta huvudbyggnaden omges av en vallgrav och slottet ligger i större park med vacker utsikt över Stora Bält, Smålandshavet samt öarna Glænø og Ormø.

H.C. Andersen besökte också Holsteinborg, och det blev faktiskt hela 35 besök till slut. "Det var her, at der blev lagt solskin i mit hjerte”, skrev han, och det goda vänskapen med Grev Ludvig Holstein och grevinnan Joachimine Holstein, höll i sig till hans död. Det ges rundvisningar för grupper, som tar vägen förbi Holsteinborgs kyrka och H.C. Andersens rum. Turen kryddas av många historier om slottets långa och fantastiska historia.

Gåsetårnet (31.9km)

Åk på bilsemester och upplev Gåsetårnet (Gåstornet) - ett av Danmarks bäst bevarade borgtorn vid Borgcentret i Vordingborg. Namnet kommer av att man satte en gyllene gås på toppen för att göra narr av det tyska Hansaförbundet. Få hela historien på Danmarks Borgcenter. Det är dagliga guidade turer på borgen och under jorden finns ett utställningshus där ni kan uppleva medeltiden som projektioner och se autentiska medeltidsföremål.

Faxe Kalkbrott (25.7km)

Bila i Danmark och besök Faxe Kalkbrott på södra Själland. Här finner ni ett unikt landskap, som sträcker sig över ett 2 kvadratkilometer stort område, som består av korallkalk, vilken är hela 63 miljoner år gammal. Här ligger också Geomuseum Faxe, där ni kan få massor av spännande historia och gå på jakt efter fossiler i kalkbrottet.

Møns Klint (70.6km)

Tag en fantastisk tur till Møns Klint, som är en av Danmarks vackraste platser. Møns Klint består av kritavlagringar från slutet av krittiden för ca 75 miljoner år sedan. En del ställen är upp till hundra meter över havet. Här kan ni uppleva dansk historia och natur när den är som bäst.

Julmarknad i Roskilde (67.8km)


Bland fina historiska byggnaderna från medeltiden finner ni den årliga julmarknaden i Roskilde, där ni kan njuta av härliga dofter av gran, glögg och brända mandlar samt fin musik, sång och god tomtemat.

Roskildes julmarknad är ytterst mysig och bjuder på en unik historisk charm kring Stændertorvet, i stadens centrum. Platsen var redan under vikingatiden och medeltiden en viktig handelsplats. Här kan ni under julmarknaden strosa runt och promenera mellan de ca 20 bodarna som erbjuder allt mellan himmel och jord, såsom keramik, smycken, stickade vinterkläder, leksaker, varm choklad och julgodis. Dessutom finns det flera platser att värma upp er på som säljer både varm choklad och glögg. Passa även på att testa den danska juldelikatessen "æbleskiver".

Runt i staden kör även det trevliga jultåget, som är en klar favorit hos familjens yngsta. En annan populär attraktion är att hälsa på renarna som besöker staden under julmarknaden. Och något som gör just Roskildes julmarknad extra mysig är att det inte är så stort.

Julmarknaden i stadens kreativa stadsdel Musicon bjuder även den på flera workshops och underhållning, samt ca 60 julbodar.

Utöver julmarknaderna erbjuder Roskilde en mängd dansk historia och därav goda möjligheter att kombinera er semester med besök på julmarknaden och sightseeing. Varför inte ta vägarna förbi Roskilde Museum, Vikingaskepps-museet, eller den 800 år gamla UNESCO listade domkyrkan. Ni finner dessutom goda shoppingmöjligheter på gågatan i centrum och i det större köpcentret RO's Torg med över 80 butiker och restauranger.

Julmarknad i Nyborg (71.9km)


Besök den trevliga julmarknaden i Nyborg på Fyn, när staden under två helger i december öppnar upp för "Jul i den gamle kongeby". Stadens charmiga gator pryds då med juldekorationer och den mysiga julstämningen sprider sig över området kring kyrkan, biblioteket, museet "Borgmestergården" och stadens kulturhus "Bastionen".Julmarknaden hålls på stadens stora torg där doften av brända mandlar, glögg, kanel och äpplen följer er genom de trevliga bodarna, där ni finner allt från konsthantverk till leksaker och kläder. De trevliga träbodarna har hämtat inspiration från Tyskland och skapar en traditionell atmosfär.På museet, Borgmestergården, finner ni allt från skinn, tomtar och sötsaker till nötter, porslin och konsthantverk. Under båda helgerna bjuder museet på ett spännande program med allt från "sticka grisen" till bakning i köket och live musik, historieberättelser och julmys. Med jämna mellanrum kommer även tomtenissarna förbi.Allt detta och mycket mer kan ni uppleva i den gamla kungastaden, Nyborg, som bjuder på en historisk stämning med över 800 års historia. Och dessutom huserar staden även Nordens äldsta kungaborg, Nyborg Slott, från år 1170.Den danska julexperten Daniel Røde som bland annat skriver Danmarks största julblogg har placerat julmarknaden i Nyborg bland de fem mest nostalgiska julmarknaderna i Norden. Och i 2017 hade julmarknaden över 25,000 besökare.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Glostrup Park Hotel

Uppehåll med halvpension

Storkopenhamn

Nära till Köpenhamn

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

1.072:-
Från endast
1.289.-

Visa karta

Besök en av Danmarks bästa restauranger

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~5.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt

Comwell Sorø

Inkl 2-rättersmeny

Västrasjälland

Besök mellersta Själland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 x coffee-to-go
 • Gratis parkering

316:-
Från endast
2.139.-

Visa karta

Semester under Danmarks största halmtak

Läs mer
Barnrabatter
Se våra bra barnpriser.
För att få våra fördelaktiga barnpriser krävs minst 2 fullt betalande vuxna i rummet Dubbelrum
 • Barn 0~2.99 år i föräldrarnas säng gratis
 • Barn 3~11.99 år i extrasäng 380.28169014085kr per natt

Comwell Roskilde

Utsikt över Rosklide Fjord

Storkopenhamn

Minisemester i Roskilde

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 x coffee-to-go
 • Gratis parkering

356:-
Från endast
2.099.-

Visa karta

Vacker utsikt över Roskilde Fjord

Läs mer