Romantisk weekendresa i Næstved med risskov bilsemester

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Vinhuset

Bo bra och gör spännande utflykter i Næstved med omnejd

Centralt läge mitt i Næstved
God mat i trevliga omgivningar
Spännande aktiviteter och sevärdheter nära hotellet
 • 150 km från Öresundsbron
 • 140 km från Rostock, Tyskland
 • 420 km från Göteborg, Sverige
 • Restaurang
 • Bar
 • Hund
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

På Hotel Vinhuset kan ni njuta av en romantisk vistelse i en historisk miljö. Hotel Vinhuset ligger centralt i Næstved, vid den historiska St. Peder Kirke och bara 200 meter från gågatan.

Om hotellet

Delar av hotellet härstammar från 1500-talet, medan andra är från 1700-talet. På 1700-talet var byggnaden en vinhandel, som drevs av handlaren Hansteen. Hansteen bad kungen att hans dotter Maren skulle få överta butiken efter hans död. 1754 övertog Maren vinaffären och gården fick namnet Vinhuset. 1778 omvandlades vinhandeln till ett hotell, som senast renoverades 2006. Det är idag ett fint och fräscht hotell i en historisk miljö.

Det finns en gratis allmän parkering i närheten av hotellet, där förbokning inte är nödvändig. Hotellet har ingen hiss.

Hotellet har ett bra kök och serverar både danska och internationella rätter i Restaurant Bytinget. 

Om rummen

Alla hotellets rum är individuellt inredda i en unik stil som är anpassad till byggnadens långa historia. Rummen är olika stora och är alla utrustade med dubbelsängar eller två enkelsängar, eget badrum och TV.

Vänligen observera att

OBS! Vid ankomst söndag kan ni checka in fram till kl. 14. Om ni ankommer senare än kl. 14, ring innan kl 14 till hotellet på telefon +4555 72 08 07, för att få besked hur ni får er nyckel. Alternativt finns det ett telefonnummer på hotellets dörr där ni får kontakt med hotellets personal för att få reda på hur ni får nyckeln.
Vid sen ankomst ombedes ni att kontakta Risskov Bilsemester i god tid innan ankomstdatum under våra öppettider.

OBS! Hotellets restaurang är stängd på söndagar efter frukosten. Om ert paket är med halvpension får ni en flaska vin/rum som kompensation.

Vistelsen är med slutstädning, vilket innebär att rummen inte städas, att sängarna inte bäddas och att handdukarna inte byts under din vistelse. Behöver du nya handdukar kan detta hämtas i receptionen mot en avgift.

Gratis offentlig parkering finns nära hotellet. Reservation ej möjlig.

Mer info

Värt att se

 • M/S Friheden (0.6 km)

  M/S Friheden är ett trevligt skepp, som ligger i Næstved hamn. Mellan två och sju dagar i veckan går skeppet en rutt förbi Gavnø Slot och Karrebækminde med på- och avstigning på båda ställena. Tidtabellen varierar med med säsongerna så informera er om tidtabellen innan ni ger er ut. Ombord kan ni njuta av både mat och dryck under seglatsen.

  M/S Friheden
  En tur med M/S Friheden är en härlig semesterupplevelse, som ni inte får missa
 • Godset Rønnebæksholm (3.5 km)

  Utanför Næstved ligger det vackra gamla godset Rønnebæksholm. Godset har genom tiderna spelat en central roll för olika ägare och föremål. Sedan 1994 ägs godset av Næstved kommun. 1999 godkände Næstved Byråd underskrifterna för Den Selvejende Institution Rønnebæksholm Kunst- og Kulturcenter. Deras uppgift är att arrangera kulturella begivenheter och inhandla bildkonst och skulpturer till samlingen. Entré till parken är gratis och under året kan ni uppleva konserter, utställningar, rundvisningar samt föredrag i huvudbyggnaden. I parken har flera opera- och teaterföreställningar tagit plats.

  Godset Rønnebæksholm
  Kulturinstitutionen Rønnebæksholm har vackra trappstegsgavlar och ligger i en grönskande park.
 • Næstved Golfbana (4.9 km)

  I Næstved finns också goda möjligheter till motion. Golfare kan spela på den vackra parkbanan Næstved Golfbana, som ligger vid Karrebæk Fjord.

  Næstved Golfbana
  Næstved Golfbana är en trevlig golfbana i vacker natur.
 • Gavnø Slott (6.3 km)

  Gör en utflykt till Næstved och upplev Gavnø Slott och Slottspark. Det vackra slottet och de fina omgivningarna betraktas som en viktig del av Danmarks kulturarv. Grunden har stått mer än 600 år och idag är det som en betagande historisk upplevelsepark för både barn och vuxna. Se det fantastiska slottet inifrån, upplev "Sinnenas trädgård" och passa på att rusa runt i den underbara rosenlabyrinten.


  Gavnø Slott
  Gavnø Slott ses som en viktig del av Danmarks kulturarv och har en vacker blomsterpark.
 • Vesterhavegaarden Vingård (11.5 km)

  Besök Vesterhavegaarden Vingård sydost om Næstved. Här kan ni bli visade runt i gårdens omfattande vin- och äppelodling och efter detta få gå ner i vinkällaren och få inblick i vintillverkningsprocessen. Givetvis får ni smaka på resultatet. Vingården har också en gårdsbutik, där ni kan köpa spännande ekologiska och organiska produkter.

  Vesterhavegaarden Vingård
  Vingården är vackert belägen vid Smålandshavet i Karrebæksminde Bugt i lä av Karrebækstorp Skov.
 • BonBon-Land (15.0 km)

  Tag med familjen till BonBon-Land, nära Holmegaard, inte så långt från Næstved. Här kan hela familjen få en kul dag! Här finns nöjesattraktionen för alla smaker. En tur i Mågeklatterne, Hundeprutte-rutschbanan eller vad ni nu har lust till. På sommaren har Pelle-piratsprøjt öppet och har får alla badgalna sitt lystmäte.

  BonBon-Land
  Alla har kul på Bon-Bon-Land!
 • Holsteinborg Slot (20.2 km)

  Holsteinborg Slot byggdes av familjen Trolle-familjen och stod klart år 1651. Sedan 1707 har det ägts av familjen Holstein. Den mycket flotta huvudbyggnaden omges av en vallgrav och slottet ligger i större park med vacker utsikt över Stora Bält, Smålandshavet samt öarna Glænø og Ormø. H.C. Andersen besökte också Holsteinborg, och det blev faktiskt hela 35 besök till slut. "Det var her, at der blev lagt solskin i mit hjerte”, skrev han, och det goda vänskapen med Grev Ludvig Holstein och grevinnan Joachimine Holstein, höll i sig till hans död. Det ges rundvisningar för grupper, som tar vägen förbi Holsteinborgs kyrka och H.C. Andersens rum. Turen kryddas av många historier om slottets långa och fantastiska historia.

  Holsteinborg Slot
  Missa inte Holsteinborg Slott och ett stycke dansk historia under er bilsemester.
 • Gåsetårnet (29.5 km)

  Åk på bilsemester och upplev Gåsetårnet (Gåstornet) - ett av Danmarks bäst bevarade borgtorn vid Borgcentret i Vordingborg. Namnet kommer av att man satte en gyllene gås på toppen för att göra narr av det tyska Hansaförbundet. Få hela historien på Danmarks Borgcenter. Det är dagliga guidade turer på borgen och under jorden finns ett utställningshus där ni kan uppleva medeltiden som projektioner och se autentiska medeltidsföremål.

  Gåsetårnet
  Från Gåsetårnet i Vordingborg har ni en fantastisk utsikt samtidigt som ni får inblick i Danmarks medeltida historia.
 • Faxe Kalkbrott (31.1 km)

  Bila i Danmark och besök Faxe Kalkbrott på södra Själland. Här finner ni ett unikt landskap, som sträcker sig över ett 2 kvadratkilometer stort område, som består av korallkalk, vilken är hela 63 miljoner år gammal. Här ligger också Geomuseum Faxe, där ni kan få massor av spännande historia och gå på jakt efter fossiler i kalkbrottet.

  Faxe Kalkbrott
  Geomuseum Faxe ger spännande utställningar och ni kan gå på fossiljakt i kalkbrottet.
 • Møns Klint (69.1 km)

  Tag en fantastisk tur till Møns Klint, som är en av Danmarks vackraste platser. Møns Klint består av kritavlagringar från slutet av krittiden för ca 75 miljoner år sedan. En del ställen är upp till hundra meter över havet. Här kan ni uppleva dansk historia och natur när den är som bäst.

  Møns Klint
  Møns Klint är en av de vackraste platserna i danmark, som bara måste upplevas
Mer info

Karta

Hotel Vinhuset
Sct. Peders Kirkeplads 4 4700 Næstved

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Stort dubbelrum
Barn 0~5.99 i föräldrars säng 100% Rabatt