Minisemester eller weekend till Hotel Parkresidenz Putbus Wreecher Hof

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotel Parkresidenz Putbus Wreecher Hof

Charmigt hotell med inomhuspool och vackert läge på populära Rügen

Charmigt boende med stor strädgård
Wellness med pool och bastu
Restaurang med frukost och middag
 • 200 km från Öresundsbron
 • 150 km från Rostock, Tyskland
 • 750 km från Göteborg, Sverige
 • 390 km från Helsingborg, Sverige
 • 250 km från Travemünde, Tyskland
 • 26 km från Sassnitz, Tyskland
 • 160 km från Swinoujscie, Polen
 • Restaurang
 • Bar
 • Inomhuspool
 • Ångbastu
 • Bastu

Om hotellet

På det 4-stjärniga Hotel Wreecher Hof får ni en behaglig semester med en blandning av avslappning, romantik och massor av fantastisk natur. Det familjedrivna hotellet består av sju charmiga hus med halmtak omgivna av en 10,000 m² stor trädgård och ligger nära stranden på Tysklands största ö, Rügen. Här kan ni njuta av wellness, mysig atmosfär och ett antal aktiviteter och upplevelser i närheten. 

Hotellet erbjuder

Hotellet i sig är en rätt så speciell upplevelse eftersom det är en resort bestående av sju charmiga halmtäckta stugor på en 10.000 m² stor trädgård. Här kan ni trivas och må bra långt bort från allting, men samtidigt vara nära till massor av upplevelser i området, som till exempel de berömda klipporna i Nationalparken Jasmund som är upptagen på UNESCO:s lista, det vackra området omkring Hiddensee och den charmiga staden Stralsund, som är ’Porten till Rügen’.

Som gäst på Hotel Wreecher Hof har ni fri tillgång till det trevliga wellnessområdet där ni kan slappna av och bara njuta av livet. Wellnessområdet omfattar bland annat en inomhuspool, finsk bastu och infraröd bastu. Poolen är öppen varje dag mellan 07.00-21.00. Basturna är öppna på efterfrågan och kan användas fram till kl 21.00. 

Varje morgon serveras en god och varierad frukostbuffé i hotellets mysiga miljöer och på kvällen kan ni njuta av regionala samt internationella rätter i den stämningsfulla restaurangen. 

Hotellet erbjuder gratis parkering och gratis tillgång till trådlöst internet. 

Om rummen

Ni bor i rum i något av de sju husen som hotellet erbjuder. Alla rum har eget bad och toalett och är utstyrda med en platt-TV. 

Hotellets standarddubbelrum är på ca. 18 m² och finns på tredje våningen och alla har sluttande tak.   

Hotellets komfortrum finns på andra våningen och är på ca. 35 m² och inredda med separat vardagsrum och sovrum. Det är möjligt att boka komfortrummen. 

Vänligen observera att

Turistskatten på 2 € per person/natt tillkommer och betalas på hotellet. Turistskatten för barn är 1 € per natt.

Barn i åldern 4-12 år får serveret en tallriksanrättning som kvällsmåltid.

Det är möjligt att kostnadsfritt låna basrock om ni frågar i receptionen.
Under sommaren kan ni hyra cyklar på hotellet.

Mer info

Värt att se

 • Naturerbe Zentrum Rügen (17.4 km)

  Om ni gillar natur och höjder, så kan ni besöka Naturerbe Zentrum Rügen. På utställningscentret mitt i nationalparken finns ett 40 m högt utsiktstorn med underbar utsikt högt över trädkronorna.

  Naturerbe Zentrum Rügen
  Naturerbe Zentrum Rügen med sitt utsiktstorn
 • Biosfärreservatet Südost-Rügen (18.3 km)

  Detta förtrollande biosfärreservat är p.g.a. det unika kulturlandskapet listat på UNESCO-listan. Området upprättades 1990 och blev en del av UNESCO MAB- (Man and the Biosphere)-programmet året efter. Inom det relativt lilla området finns olika landskapsformationer karakteristiska för kustlandet. Här är land och hav nära förbundna. Halvöar och klippor är förbundna med smala landremsor. Ta på er bra skor, när ni utforskar detta område!

  Biosfärreservatet Südost-Rügen
  Bokskog och ängar nära havet i Biosfärreservatet Südost-Rügen
 • Östersjöbad Sellin (18.5 km)

  Östersjöbad Sellin är ett av de populära och mest attraktiva badområdena på Rügen. Här finns en bred strand och en lång badbrygga.

  Östersjöbad Sellin
  Badbryggan vid Östersjöbad Sellin
 • Hiddensee (0.0 km)

  Hiddensee är en liten ö väster om Rügen, endast ca 19 kvadratkilometer stor. Ön är helt bilfri och kan nås genom en kort båtfärd. Hiddensee är fredad och har sedan 1990 varit en del av nationalparken ”Vorpommersche Bodenlandschaft”. Här kan ni bl.a. ha tur att få se sällsynta och utrotningshotade fågelarter som t.ex. dvärgtärnan. Mellan juni och september är det regelmässiga guidade turer på ön. Hiddensee hyser också ett litet fiskerimuseum som det är värt att ta en titt på under en sommarsemester i Nordtyskland.

  Hiddensee
  Fina stränder på den bilfria ön Hiddensee
 • Stralsund (35.5 km)

  Staden har ett stort utbud av sevärdheter, t. ex stadens symbol rådhuset. Inte långt från rådhuset ligger S:t Nikolaikyrkan från 1200-talet byggd i gotisk stil. I den gamla stadsdelen ligger många mysiga restauranger och kaféer och hela stadsdelen består av mycket charmiga byggnader.

  Stralsund
  Stralsunds gamla stadsdel - Altstadt - är mysig och charmig
 • Nationalpark Jasmund (34.8 km)

  Detta naturreservat ligger på Rügens nordostligaste del och är med sina 30 kvadratkilometer Tysklands minsta nationalpark. Det underbara området omfattar bl.a. åsen Stubnitz norr om Sassnitz och kalkklippor upp till 160 m ö. h. Parken har en rik flora och fauna med många såallsynta arter. Speciellt känd är parken för sitt fågelliv och ni kan se t.ex. havsörn, kungsfiskare, pilgrimsfalk och olika ladusvalor.

  Nationalpark Jasmund
  Naturreservatet Jasmund har omväxlande natur och rik flora och fauna.
 • Marienkirche (35.1 km)

  Stralsunds största kyrka är Marienkirche. Kyrkan, som ligger centralt i Stralsund, reser sig mäktigt över stadens övriga byggnader. Det är den näst störasta tegelkykan i hela Östersjöregionen. Gå upp längs den vindlande trappan, som verkar fortsätta i oändligheten. De höga trappstegen avlöses ännu en gång av en gång och fler trappsteg, tills ni nått utsiktsplattformen i det 104 meter höga kyrktornet. Då har ni gått 366 trappsteg. Utsikten över staden och vattnet är oslagbar, men rekommenderas inte för personer med höjdskräck.

  Marienkirche
  Marienkirche syns på långt håll över taken i Stralsund
 • Ozeaneum (35.7 km)

  Besök det intressanta Ozeaneum med hela familjen och upplev de fantastiska havsdjuren på nära håll. Det är en extraordinär resa genom undervattensvärlden, helt enastående i Europa. Samtidigt är det den största Östersjöutställningen i Europa. På "Sea for Children kan barnen utforska havets hemligheter och mysterier genom lek. Besök också de stora valarna och Humboldt pingvinerna på museets takterrass.

  Ozeaneum
  Ozeaneum - ett spännande besök för både barn och vuxna
 • HanseDom (40.8 km)

  Under en familjesemester i Nordtyskland kan ni besöka det stora wellnesscentret och äventyrsbadet HanseDom. Här finner ni roliga aktiviteter för både barn och vuxna. Det finns möjligheter för massage och spabehandlingar,samt ett sportcenter med bollsporter, klättring och mycket mer.

  HanseDom
  Besök det stora wellnesscentret och äventyrsbadet HanseDom.
Mer info

Karta

Hotel Wreecher Hof
Kastanienallee 1 18581 Putbus/Wreechen