Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Marstrand

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell Marstrand

Där skärgården tar slut och havet tar vid ligger seglarstaden och badorten Marstrand. Hit kommer besökare igen och igen, och det är inte konstigt med tanke på allting som staden har att erbjuda. Här kan du utforska kajen med alla båtar, mysiga bilfria gator, topprestauranger och caféer, sol och bad och roliga aktiviteter för hela familjen. Ha det skönt med ett billigt erbjudande hos Risskov Bilsemester och upptäck varför Marstrand är en sådan favorit.

Du tar dig enkelt ut till Marstrandsön med en kort färjetur. Här kan du njuta av både hav och natur, men också av krogliv och självklart segling. Det är längs dessa bryggor som du finner Sveriges största gästhamn, och i juli med GKSS Match Cup är Marstrand seglingens huvudstad. Här bor du alltid centralt och nära vattnet, så boka en vistelse idag.

Staden är också fylld av historia med sina mysiga små kvarter, och här kan du uppleva en väldigt levande närvaro av en svunnen tid. Det mest historiska monumentet är såklart Carlstens Fästning, där stortjuven Lasse-Maja satt inspärrad i 27 år. Du kan ta guidade turer i fästningen och utforska Suckarnas Gång, Galgbacken, Lasse-Majas kök och Fästningskyrkan. I slutet av augusti återskapas förra sekelskiftets kurort och societetsliv under Sekelskiftsdagarna, och dessa är definitivt värda ett besök.

Många av Risskov Bilsemesters paket är inklusive mat, men du bör också prova på det lokala köket. I staden är det främst havets läckerheter som måste avnjutas, och framförallt hummer – havets svarta guld.

Besöker du staden på sommaren är det sol och bad, segling och vandring som står på schemat. Det finns massor av båtturer och upplevelser att prova, och hela kajen myllrar av liv. Då finns där shopping för alla smaker i alla små butiker och stånd.

På vintern finns också många aktiviteter i Marstrand med otaliga julbord, julklappsbutiker och en helt magisk stämning. Hela året kan du njuta av de fina gallerierna som finns på ön, då stadens själva miljö inspirerat konstnärer i generationer. Besök Strandverket Konsthall, Designvåningne eller Agaton Hantverk Konst och Galleri.

Boka ett uppehåll med Risskov Bilsemester idag och bo både modernt i Marstrand till ett bra pris, så kan du själv se varför staden har en sådan speciell plats i mångas hjärta.