Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Åmål

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell Åmål

Boka billigt hotellpaket med inkluderad frukost i Åmål och njut av en bra utgångspunkt för en härlig bilsemester i Dalsland. Packa bilen och kör iväg på en familjesemester, vintersemester eller sommarsemester. Med egen bil kan ni njuta av friheten att tag resan och er semester i eget tempo. Ni har dessutom enkelt att tag er runt och åka på utflykter i närområdet.

Åmål är en vacker stad med en central gästhamn, belägen vid Värnens strand, i natursköna Dalsland. Här erbjuds goda shoppingmöjligheter, trevliga restauranger och caféer. Om ni vill slappa vid stranden, vandra, golfa eller uppleva konst och kulturhistoria under er semester, så är Åmål en plats för er.

Stadens gamla stadsdel är ett måste att besöka under en minisemester eller weekend i Åmål. Här finner ni charmig prägel av en gammal stadsmiljö med en kyrka från 1600-talet, en marknadsplats och en fin stadspark.

För er som reser med barn rekommenderas även en utflykt till Åmåls järnvägsmuseum där ni får en lärorik och rolig dag tillsammans. Eller varför inte tag en tur till Åmåls djurpark. Missa inte heller att besöka Kulturmagasinet som arrangerar kulturevenemang i en gamal kyrka från 1699 och Hantverksmagasinet där ni kan beskåda hantverksarbete och dekorativ kons.

Dalsland har ett naturskönt landskap med gda möjligheter för friluftsaktiviteter, så för er som är ute efter en aktiv semester har ni kommit rätt. I Örnäs, ca 8 km utanför Åmål kan ni roa er vid stranden, spela minigolf, tennis, låta barnen leka på lekplatsen, eller tag er ut på cykling eller vandring längs med de olika lederna. I Forsbacka med Forsbackabadet, som även kallas Daltrail, kan ni prova på att trampa dressin, paddla kanot, spela golf och bada.

Dalslands konstmueum är en plats väl värd en utflykt för er som är konst och kulturintresserade. Museibyggnaden är belägen på en höjd, med utsikt över sjön Spången och här kan ni få er en närmare titt på antikkännaren Sten Tortenssons samling av dalslandsförmål som består av allmogemöbler, koppar och en silversamling. Det finns även en utställning med verk av dalsländska konstnärer såsom Otto Hesselbom, Olof Sager-Nelson, Sixten Lundbohm och Georg Suttner. Passa även på att besöka tillhörande Café Bonaparte och skulpturparken.

Boka billigt hotellpaket hos Risskov Bilsemester och njut av en minisemester eller weekend i Åmål, som vackert omges av den glittrande sjön och sina natursköna omgivningar. Tag med ressällskapet på en aktiv semester, en mysig familjesemester eller romantisk tur för två.