Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Öland

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell Öland

Öland, som också är känd som Solskensön, är full med saker att göra för hela familjen. Ön är endast 137 km lång och 16 km bred, så oavsett var du befinner dig har du nära till allt. Här kan du uppleva slående natur, dykning och fågelskådning, liksom god mat och rolig shopping. Har du ett intresse i historia finns det flera intressanta platser att besöka. Genom en vistelse hos Risskov Bilsemester kan du uppleva hela Solskensön till ett bra pris.

Hela ön är fylld av vacker natur som måste utforskas och beundras. Det finns naturreservat spridda över hela Öland, så det är omöjligt att skriva om alla. Ett axplock av dessa är dock Vickleby ädellövskog, som till och med Linné beundrade redan på 1700-talet, och Vickleby alvar, som är fullt av vilda orkidéer. Båda dessa finns på södra Öland. På öns nordöstra udde ligger bland annat Trollskogen och Södviks sjömarker. På mellersta Öland kan du besöka Rönnerum-Abbantorp och Karum, med flera. Med ett av Risskovs paketpris har du alltid nära till något av de vackra naturreservaten, så det är bara att packa picknickkorgen och bege dig ut!

Ön är också en perfekt plats för fågelskådning. Om du är intresserad av detta ska du ta dig till Det Stora Sträcket, och även Stora Alvaret. Besök också Naturum och Ottenby Fågelstation.

Gillar du att dyka så är Öland ett riktigt paradis även för detta. Här finns nämligen massor av vrak välbevarade på botten, redo att utforskas. En del vrak är självklart inte öppna för amatördykare, men det finns fortfarande flera att se. Det finns också mycket marint liv att njuta av nere i havets djup runt Öland.

Om du gillar mer lugna tag bland vågorna, så finns det massor med badplatser runt hela ön. Precis som med allt annat på Öland är det aldrig långt bort att ta sig ett dopp.

Med Risskov Bilsemester bor du alltid nära vattnet på Öland, oavsett vilket vis du vill avnjuta det på. Boka några övernattningar och ge dig ut bland vågorna eller vandra längs de vackra stränderna.

Ön har också massor av historiska platser, muséer och konstgallerier som du bör ta chansen att titta in på. På södra Öland kan du till exempel besöka Atelje 3 Hedin, Atelje Oldergården och Galleri Båthuset. På mellersta Öland hittar du bland annat Ekerums Konsthall, Galleri Lamm och Lera och Glasgalleri Vackra Ting. I norr kan du göra besök hos Galleri Skriketorp och Kioflow Konsthall. Det finns dock många fler gallerier för den som är konstintresserad.

Museum att besöka är självklart Borgholms Slott, men också till exempel Böda Skogsjärnväg, Ölands Museum i Himmelsberga och Skedemosse museum. För barnen kan vi verkligen rekommendera Eketorps Borg, där de kan ta del i hur man levde under järnåldern. Erbjudanden hos Risskov är ofta inklusive mat, så ni kan roa er ute hela dagen och enkelt återvända till hotellet utan att behöva fundera på att hitta någonstans att äta.

Självklart kan ni också välja att äta någon annanstans, och det finns något här för alla smaker. För den som är intresserad av mat är Öland verkligen ett underbart besöksmål, helt enkelt. Ön har kultiverats i över 6000 år, och här odlas allt från morötter till vindruvor i en färgsprakande kavalkad av smaker. Med alla de här råvarorna är Öland en perfekt plats för produktion av flera andra saker som öl, vin och whisky. Här ystas också ost och det görs mängder av inläggningar och sylter. Du kan köpa med varor hem, eller njuta av någon av de många restauranger, krogar, barer, konditorier eller kaféer som finns på ön. Boka ett uppehåll hos Risskov Bilsemester idag och upplev Öland till ett billigt pris!