Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Borgholm

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell Borgholm

Borgholm är en väldigt populär semesterort på Öland. Staden har ett rutformat gatunät med Storgatan som går igenom samhället. Vid torget i centrum ligger stadshuset, som byggdes 1943, på ena sidan och kyrkan, som byggdes 1872-1879, på den andra sidan. Vid hamnen i Borgholm finns hotell, en stor gästhamn, restauranger och två parker. Den största badplatsen i området är Sjöstugan som ligger strax norr om stadskärnan. Det finns flera hotell i Borgholm då det är en populär turistort. Flest besökare har staden sommartid, men alla årstider har sin charm. Borgholm och hela Öland är perfekt för cykelutflykter för att upptäcka ön.

Det enklaste och mest kända sättet att ta sig till Öland är via Ölandsbron. Bron invigdes i september 1972 och är hela 6072 meter lång. Fram till 1998 var den också Europas längsta bro. Det går också att ta Ölandsfärjan Ms Solsund mellan Oskarshamn på fastlandet till Byxelkrok under sommarmånaderna och det går bra att ta med bilen på färjan. Mellan april och september går det också att ta sig till Öland med den populära cykelfärjan Dessi som går mellan Färjestaden och Kalmar och endast tar 30 minuter. Färjan används både av turister och pendlare, då det är gång- och cykelförbud på bron.

Missa inte ett besök på Borgholms slott, som numera är en ruin och kanske mer känd som Borgholms slottsruin. Slottet är vanligtvis öppet för besökare mellan april och september. Här hålls det ofta konserter på sommaren och att gå på konsert här är helt klart en annorlunda upplevelse. Slottet byggdes som ett barockpalats av kung Karl X Gustav under mitten av 1600-talet. Dessvärre härjades slottet 1806 av en stor brand efter vilken bara kalkstensmurarnas nakna former fanns kvar. Slottet byggdes aldrig upp igen utan har sedan dess bevarats som en ruin.

Inte långt från slottsruinen ligger Sollidens slott som är kungafamiljens sommarresidens. Slottet byggdes som en sommarbostad för Sveriges blivande drottning Victoria och stod färdigt 1906. Inspirationen till det som är en förhållandevis anspråkslös byggnad är inspirerad av Axel Munthes Villa San Michele på Capri. Slottet är privat, men slottsparken är öppen för allmänheten och det är inte ovanligt att få en skymt av kungafamiljen när de semestrar på slottet.

Om ni väljer att boka ett hotell i Borgholm har ni en perfekt bas för att utforska hela Öland. Landskapet är känt för sin vackra natur med Stora Alvaret som utgör en fjärdedel av hela öns yta. Alvaret utgörs i huvudsak av trädlös hedmark där berggrunden, som består av kalksten, ofta går i dagen. Området har en väldigt speciell flora med många arter som är unika för området. Stora Alvaret finns tillsammans med södra Ölands odlingslandskap med på UNESCOs världsarvslista.

Det finns också många fornminnen på Öland med bland annat hundratals boplatser från stenåldern, gravfält från järnåldern och runstenar från vikingatiden.

Ni kan boka hotell centralt beläget i Borgholm där ni kan bo nära både centrum, vattnet och alla aktiviter till ett bra pris. Många hotellerbjudanden har mat inkluderat i paketet och det finns flera paket och hotell att välja på med allt från mysiga gamla byggnader till nyrenoverade hotell. Här finns också flera hotell som passar för familjesemester. Om ni är på bilsemester på Öland får ni inte missa ett besök i mysiga Borgholm.