Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Skåne

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell Skåne

Skåne - den perfekta weekendresan!

Risskov har bra prisvärda erbjudande på 3- och 4-stjärniga hotell över hela Skåne. Dessutom har vi många billiga paket som är inklusive mat. Vårt sydligaste landskap är perfekt att ta en sista minuten eller en weekendresa till, för här finns mycket att se och göra för alla.

Skånes städer och byar är fyllda av vackra kvarter med mysig traditionell arkitektur.

Här kan man prova skånska mat som svartsoppa, äggakaka, gås, blodkorv, kavring och spettekaka.

Sedan kan du förgylla din vistelse med en rundtur på landsbygden på ett av Skånes ölbryggerier eller vingårdar. Eller slå ett par goflslag under din vistelse , de finns mycket bra golfbanor här, speciellt runt Malmö, Helsingborg, Trelleborg och Kristianstad.

Var lite kunglig och besök något av de historiska slott, det finns hela 240 slott och herresäten i Skåne. Ett av de mer kända är till exempel Sofiero utanför Helsingborg. Här kan du också titta på utställningar och på rhododendron i den romantiska trädgården. Det finns också många andra vackra parker och trädgårdar i Skåne, som till exempel den Botaniska Trädgården i Lund och Mandelmanns Trädgårdar utanför Simrishamn.

Utforska den omväxlande naturen runt omkring på din vistelse - Kör själv eller använd de fina cykelvägar och vandringsleder som finns runt omkring. Den klippiga kusten har vackra breda sandstränder insprängda titt som tätt. Det finns också många historiska hällristningar utspridda i landskapet. Vackra vyer finns det gott om, från Stenshuvuds nationalpark kan du se ut över hela Hanöbukten. Fortsätter man söderut kan man åka till Smygehuk och stiga ut på dess utsiktsplatfom, landets sydligaste punkt. Man kan också besöka fåglarna vid Krankesjön, en av Sveriges främsta fågelsjöar. På Bjärehalvön, halvvägs mellan Halmstad och Helsingborg, finns ett varierande landskap av bokskog, åsar och utsiktspunkter, klippor och långa stränder. Längre norrut kan man besöka Hallandåsens mäktiga bokskog och vackra vyer, där kan man se ut över Skåne och Halland på samma gång.

Skåne är också perfekt för weekendresor med barn. I Malmö finns det en massa roliga lekplatser, som till exempel Afrikaparken och Cirkuslekplatsen. Trelleborg, Lund och Landskrona har härliga badland, för att inte tala om Tosselilla Sommarland 30 min från Simrishamn. Ha kul bland trätopparna på Treewalker som är en höghöjdsbana i Löddeköpinge, här klättrar man i träd och går på hängbroar bland annat.

I Skåne finns verkligen något för alla årstider:

Kör på våren och andas in doften av de böljande gula rapsfälten.

Sila sanden mellan tårna på en av Skånes många vackra sandstränder på sommaren.

Vila ögat på löv och bokskogarnas vackra färger under hösten

Upplev en mildare vinter på din weekendresa, njut av fältens toner och det gnistrande havet.