Billiga Hotell i Kristianstad

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Kristianstad

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell Kristianstad

Bo centralt i Kristianstad med ett av Risskov Bilsemesters fina erbjudanden. Den här mysiga staden är en perfekt utgångspunkt för att uppleva Skånes vackra landskap. Med en vistelse hos Risskov kan du bo på ett modernt hotell, inklusive mat, så du kan helt koppla av och ladda batterierna.

I staden hittar du självklart både restauranger, caféer och butiker, men det är framförallt den vackra skånska naturen som lockar under ett besök i Kristianstad. Du kan njuta av naturen både på cykel och till fots, och både i skog och längs kusten.

Till cykel finns det flera leder du kan uppleva, till exempel sjöarna i norr, Hanöbuktens kust, Linderödsåsens sluttningar, Nävlingeåsens bokskogar och Sveriges sista vildmark. De flesta turer går längs bilfria cykelvägar, och glest trafikerade landsvägar. Om du vill cykla riktigt långt kan du satsa på Sydostleden, som är hela 27 mil lång och går mellan Växjö och Simrishamn, och du kan starta från Kristianstad. En annan led är Vattenriketrundan, som går från Kristianstad till Åhus, och är 80 km lång. När du bor billigt med ett av Risskovs paket kan du passa på att cykla så länge du orkar.

Vattenriket är förresten med på UNESCOs lista, och är ett biosfärsområde. Här finns över 20 besöksplatser, och ett besök är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen. Det finns flera vandringsleder i området, och på besökscentret Naturum kan du utforska utställningar och följa med på en guidad tur. Det är perfekt för barnen att lära sig mer om naturen, och på andra våningen finns både café och restaurang om ni behöver en paus.

Det finns också flera andra vandringsleder med start i Kristianstad, till exempel Linnérundan och Näsby fält. Självklart finns också rundvandringar i själva staden, som tar dig förbi historiska sevärdheter. Du kan även vandra längs kustens vandringsleder, och besöka lokala ålafiskare och konstnärer.

Under dina övernattningar i Kristianstad ska du ta dig ut i skogen kring Kjugekull, där det finns både hagmark, lövskog och unika jätteblock. Missa inte utsikten över Ivösjön! Du kan också testa att vandra längt Fjälkinge backe, och Balsberget.

På Balsbergets sluttning finns nämligen en av Skånes största grottor, och den måste du verkligen besöka när du är i Kristianstad. Gångarna och salarna har en total längd på 290 meter, och de största salarna i grottan är cirka 35 meter långa och upp till fem meter höga. Du kan besöka grottan mellan april och oktober.

Om du är intresserad av historia ska du göra ett besök till Heliga Trefaldighetskyrkan. Den öppnade redan 1628, och är mycket vacker både inuti och utanpå. Andra besöksmål om du vill upplev kultur är Regionsmuséet Kristianstad, där det finns utställningar inom flera olika ämnesområden. Muséet har öppet hela året, men se deras hemsida för aktuella öppettider.

Gillar du tåg och järnvägar kan vi rekommendera Järnvägsmuséet, där du kan se stationsbyggnader, lok, vagnar och järnvägsföremål från en svunnen tid. Järnvägsmuséet har endast öppet sommartid, men bangården har öppet året om. I Kristianstad finner du också Sveriges Nationella Artillerimuseum, om du vill ha en lite annorlunda muséeupplevelse. Med Risskov Bilsemester kan du bo i Kristianstads centrum till ett bra pris vare sig du är intresserad av en stadsvistelse eller av att ge dig ut i naturen.