Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Lund

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell Lund

Tag bilen på en upplevelserik och skön bilsemester till Skåne och den anrika studentstaden Lund och boka ett billigt och prisvärt boendepaket hos Risskov Bilsemester, oavsett om ni väljer att göra en minisemester, weekendresa eller en familjesemester. Vi erbjuder moderna och centralt belägna hotell där mat och dryck ofta ingår till ett bra pris. Många av hotellen är dessutom nyrenoverade.

I mysiga och charmiga Lund finns något för alla. I staden bor drygt 90 000 invånare och en stor del av dem är studenter vid det kända universitetet. Studenterna och kunskapen ger staden en härlig och vibrerande prägel. Den gulliga stadskärnan med kullerstensgator och charmiga korsvirkeshus blandas med moderna spännande byggnader.

I centrum finns många torg och även flera mysiga parker. Den mest kända parken är Lundagård som tillsammans med den intilliggande universitetsplatsen utgör stadens akademiska centrum. Tvp andra centralt belägna parker är Stadsparken och Botaniska trädgården, där det finns gott om grönska och även lekplatser och kaféer. Ett besök i pampiga och vackra Lunds Domkyrka får ni absolut inte missa.

I staden finns många museer och kulturella evenemang. På Kulturen, som är ett av världens första friluftsmuseum, är det alltid något spännande på gång. Kulturen sträcker sig över två kvarter i centrala Lund och här erbjuds flera utställningar, från folkkonst till modern design, från medeltidens historia till nutid. På Historiska Museet kan ni bland annat uppleva fynden från Nordens största järnåldersstad – Uppåkra. På Skissernas Museum hittar ni världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svenska och internationell offentlig konst. Här finns även en trevlig restaurang – På Skissernas.

Det finns mängder av härliga kaféer och restauranger med avslappnad atmosfär, hög kvalitet på maten och ofta med en förkärlek för lokalt producerade råvaror. Missa inte ett besök på Lunds Saluhall, där ni kan njuta av den myllrande lunchmiljön och de stora valmöjligheterna.

Naturen ligger nära Lund. Romeleåsen passar er som gillar friluftsliv. Här finns härliga vandringsmöjligheter längs med Skåneleden med spännande upplevelser som rullstensås, bokskogar och det vattenfyllda stenbrottet. Ett av Sveriges mest välbesökta friluftsområden är Skrylle. Här kan ni motionera och hela familjen kan njuta av spännande naturupplevelser.

I området kring Lund finns även andra spännande upplevelser. Varför inte besöka Nordens äldsta bevarade stenkyrka – Dalby Kyrka – med vackra omgivningar och utsikt mot Lund? Det finns även möjligheter till dressincykling i den vackra naturen längs Romeleåsen. Flyinge Kungsgård är världens äldsta stuteri, ni behöver inte vara hästtokiga för att uppskatta ett besök här.

Med ett av Risskov Bilsemesters fina erbjudanden kan ni enkelt och smidigt besöka den här speciella och vibrerande studentstaden under er kör själv-semester i Skåne. Oavsett om ni väljer att besöka Lund på en romantisk och rogivande weekendresa, en aktiv minisemester eller en längre vistelse med familj och barn har Risskov Bilsemester något att erbjuda er. Ni har alltid möjlighet att bo centralt till ett bra pris under er vistelse. Passa gärna på att boka ett billigt uppehåll med halv- eller helpension med god mat och dryck, wellness och spa eller andra lockande faciliteter för hela familjen med Risskov Bilsemester och kom hem utvilad efter semestern.