Billiga Hotell i Jönköping

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Jönköping

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell Jönköping

Jönköping ligger vackert beläget längs Vätterns södra strand och är ett perfekt resmål med ett av våra billiga ebjudanden. Här kan ni njuta av stadens puls med närhet till centrum, strandliv och naturupplevelser. Staden består av mysiga gränder och kanaler som öppnar sig mot tre stycken olika sjöar. Öster om Jönköping så finns Huskvarna, och norrut så ligger Gränna, båda två på bekvämt avstånd för en dagsutflykt som kan erbjuda slott, kullersten, stigar och skogar, och inte minst en intressant historia.

Småland fullkomligt osar av historia och i Jönköping med omnejd så finns det tre populära muséer som man kan besöka när man är på vistelse i staden.

Jönköpings läns museum:

I muséets byggnader finns inte bara utställningar utan även ett omfattande bildarkiv, en ateljé för målerikonservering och mycket annat. Här kan du uppleva John Bauers konst, småländsk kulturhistoria och mycket annat. För museets små besökare finns Sagogarderoben där barnen kan klä ut sig till troll, prinsessa, prins eller någon annan sagofigur. Alltid fri entré.

Tändsticksmuséet:

Följ med på en spännande färd från träd till färdig tändsticka i världens enda tändsticksmuseum. Här får du lära dig historien om både människorna som arbetade på platsen och maskinerna som byggde upp tändsticksindustrin och utvecklade den till ett världsföretag. Under besöket har du möjlighet att ta del av en film om tändstickans historia.

Huskvarna Fabrikmuseum:

Förbered dig på en riktig nostalgitripp. Här kommer du få se många av de produkter som tillverkats av ett av världens äldsta och mest mångsidiga industriföretag. Allt från gamla vapen, symaskiner, gräsklippare och sågmaskiner.

Under besöket i Jönköping kan man även besöka Äppledalen. Strosa runt bland mängder av olika äppelodlingar, fika i en vacker miljö eller köp med dig lokala råvaroror. Äppledalen är en fantastisk plats att ta en dagstur till under våren, sommaren och hösten. Här finner du också Rudenstams Gårdsbutik & Cafe som erbjuder lokala muster, cider, grönsaker och annat gott.

På Jönköpings västra sida hittar du vackra Stadsparken som bjuder på en enastående vy över staden. Förutom en vacker utsikt hittar du här ett café, en stor lekplats, dansbana, historiska monument och flertalet djur som man kan hälsa på.

På Rosenlundsbadet kan du njuta av ett härligt dopp året runt. Det är Jönköpings största badhus med äventyrsbad, relaxavdelning, utomhusbassäng, motionssim, hoppbassäng och friskotek. Perfekt plats att åka till under semestern med familjen

I Jönköping finns det också ett bra utbud av härliga restauranger och barer som erbjuder ett varierat utbud av god mat. Allt från hamburgare till sushi och mexikanskt. Slå dig ner längs med Piren och avnjut en härlig middag i solnedgången, eller ät lokalt och gott på ett av våra hotell till bra pris.

Gränna ligger ca 4 mil från Jönköping vid Vätterns sydöstra strand. Gränna är en typisk idyll med vackra trähus och kullerstensgator. Här finns mängder av minnen från både stormaktstiden samt Grenna Museum. Och givetvis så kan man inte missa polkagrisen! Besök ett av alla kokerier för att se hur tillverkningen går till och ta tillfället i akt och provsmaka nykokt polkagris.