Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Kalmar

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell Kalmar

Packa bilen full och åk på en härlig och upplevelserik bilsemester till vackra Småland och den gulliga staden Kalmar med Risskov Bilsemester. I och i närheten av Kalmar erbjuder vi mysiga och centralt belägna hotell till bra priser. Vi erbjuder dessutom prisvärda hotellpaket, med möjlighet till halvpension med god mat och dryck. Oavsett om ni väljer att besöka Kalmar på en romantisk och rogivande weekendresa, en aktiv minisemester eller en längre vistelse med familj och barn har Risskov Bilsemester något att erbjuda er. Hotellen vi erbjuder är oftast moderna och nyrenoverade och erbjuder för det mesta paket där mat är inkluderat. Så passa på att boka ett billigt uppehåll med halv- eller helpension med Risskov Bilsemester och kom hem utvilad efter semestern.

Kalmar är en av Sveriges äldsta städer och en vacker och mysig stad med mycket intressant historia att uppleva för hela familjen. Här kan ni njuta av en romantisk och avkopplande vistelse, ett upplevelserikt och aktivt uppehåll med vänner eller bara slappa på en lugn och härlig familjesemester. Ni kan kombinera stadsliv med den otroligt vackra omkringliggande småländska naturen.

I Kalmar bor omkring 40 000 invånare och staden är den tredje största i Småland. Ön Kvarnholmen är Kalmars centrum och stadskärna. Fram till 1600-talet låg centrum i närheten av Kalmar Slott. I samband med flytten befästes staden samtidigt med en ringmur. Kvarnholmen och Gamla staden klarade sig relativt sett bra under 1960- och 70-talet när stora rivningsprojekt pågick i många svenska städer. Därför finns stora delar av den gamla staden och även ringmuren bevarade.

Kalmar ligger nära vattnet och den kända Ölandsbron, som i sig är en spännande sevärdhet och som förbinder staden med vackra och turisttäta Öland. En prisvärd semester till Kalmar med Risskov Bilsemester passar därför även bra för er som söker en sol- och badsemester på sommaren. Både på fastlandet och på vackra Öland finns många fina områden för bad och vattenaktiviteter.

För er som gillar shopping finns även goda möjligheter till det i centrum av Kalmar och i närliggande köpcentrum. Låt er inspireras av den härliga småländska atmosfären.

I Kalmar hittar ni massor av spännande sevärdheter på promenadavstånd. Det sägs att historien om Kalmar Slott sträcker sig 800 år bak i tiden. Här kan hela familjen följa med på spännande upplevelseguidningar i slottet. Ett besök här och i den intilliggande stadsparken, precis invid vattnet, är absolut ett måste. I Kalmar finns även en vacker domkyrka och flera intressanta museer och utställningar för stora och små.

I Kalmar med omnejd hittar ni många möjligheter till olika roliga aktiviteter om ni tycker om att vandra, cykla, springa, simma, paddla kajak och kanot eller spela golf. Det finns fantastiska skogar och fina golfbanor i närområdet.

Staden är barnvänlig och det finns många lekplatser, både utomhus och inomhus, och det anordnas barnaktiviteter på vissa museer och det sagolika slottet. Det finns dessutom ett stort äventyrsbad.

Ta del av våra fina erbjudanden och boka er nästa semester hos Risskov Bilsemester och njut av ett billigt boende eller prisvärt hotellpaket med god mat och dryck, wellness och spa eller andra lockande faciliteter.