Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Hjo

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell Hjo

Tag med ressällskapet på en kör själv semester till Hjo med Risskov Bilsemester. Beställ hotellpaket med inklusive mat och wellness och njuta av en romantisk minisemester för två. Eller res med barnen och njut av en härlig familjesemester tillsammans.

Hjo är en pittoresk och mysig stad vid Vättern där ni kan strosa runt på kullerstensgator med vackra trähus och träbroar, shoppa i butiker, beskåda lokal konst och hantverk, samt äta och dricka gott på trevliga restauranger eller charmiga caféer. Njut av en weekend eller minisemester i en genuin och charmig stad med närhet till natursköna upplevelser.

Staden har tagit emot flera internationella utmärkelser för bevarandet av den ursprungliga träbebyggelsen och kallas därför för trästaden. Med sin pittoreska miljö och sekelskiftesmiljö är det en härlig plats att besöka för en enkel weekend där ni kopplar bort vardagen. När vädret tillåter kan ni även njuta av lite sol och bad vid Vätterns strandkant, eller äta picknick i stadsparken.

För er som finner ett kulturellt intresse är ett besök på Pedagogien väl värt, med både temporära och permanenta utställningar med konst, foto, hantverk och design. För er som istället är ute efter en aktiv sommarsemester eller minisemester finns här goda möjligheter att vandra, fiska och cykla. Eller varför inte ta er ut på bäversafari, bisonsafari eller åka med hundspann. Passa även på att spela en runda golf på Hökensås Golfklubb med 27 hålsbana i en skogs- och parkmiljö.

Kör en tur till Skövde, belägen mellan Värnen och Vättern, ca en halvtimmes bilfärd från Hjo. I och kring Skövde finns också goda möjligheter till aktiviteter för såväl stora som små med et brett urval av friluftsaktiviteter. Under en kör själv semester till Hjo kan ni även tag er ut till Karlsborgs fästning under en utflykt. Denna fästning är belägen på Vanäs udde i Vättern och en av Sveriges största och best bevarade.

Med en vistelse i Hjo har ni under en bilsemester närhet till sjö, sevärdheter och stadsliv. Boka ert boende hos Risskov Bilsemester, packa bilen och kör iväg på en minisemester, weekend, sommar- eller vintersemester!