Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Skara

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell Skara

När man nämner Skara tänker man naturligtvis genast på Skara Sommarland, som är ett roligt besöksmål för hela familjen. Men det finns också flera andra saker att göra i staden och området, vare sig du reser ensam eller i sällskap. Med ett paketpris med övernattning hos Risskov Bilsemester bor du både modernt och centralt.

Här finns många mysiga butiker som erbjuder båda fina fynd och upplevelser i en unik medeltidsmiljö. Våra paket brukar vara inklusive mat, men det finns restauranger med kök från världens alla hörn i Skara, och även små caféer. Oavsett vad du är sugen på kan du hitta det här.

Stadens egen symbol är dess domkyrka, och den första kända domkyrkan invigdes omkring 1150, men det finns rester som visar att en kyrka funnits på platsen redan under 1000-talet. Passa på att titta in under din vistelse och känn historiens vingslag. Ett annat historiskt besöksmål är Varnhems Klosterkyrka. Den ligger ungefär 20 minuter med bil från Skara, och byggdes under 1200-talet. Här finns förutom kyrkan ett litet klostermuseum där du kan lära dig mer om hur det var att vara en munk på medeltiden.

Det finns mycket fin natur runt Skara, till exempel Hornborgasjön, en av Europas viktigaste fågelsjöar. Den här sjön har spelat en stor roll för människorna i området i tusentals år då mängder av djur och växter frodas kring den. Passa på att ge dig ut i naturen under ditt uppehåll. I kommunen finns det dessutom cirka 15 mil vandringsleder och motionsspår. Några att välja mellan är Flämsjön runt, Hornborgasjöns leder, Pilgrimsleden och Billingeleden. Det är också populärt att vandra i Valleområdet. Här kan du dessutom fiska, paddla, bada och cykla.

Andra spännande besöksmål är Jula Konsthall, där du kan beskåda unika konstverk av nationalikoner som Anders Zorn, Carl Larsson och Bruno Liljefors – för att nämna några. Västergötlands Museum är också intressant för hela familjen. Här kan du bland annat se en utställning om Skara på medeltiden, och det finns ett mysigt café och en rolig butik.

Ett måste att besöka för hela familjen är självklart Skara Sommarland, Skandinaviens största vattenpark. Här kan ni ha roligt bland alla vattenattraktioner, på tivolit och i gokarten. Det finns karuseller, lekplatser och vattenrutschkanor. Alla åkattraktioner ingår i priset, utom Imola och Formula Indykart. Det finns också restauranger, kaféer och kiosker för alla smaker. Om du hellre vill ha med mat finns det grillar redo att använda på området. Boka ditt erbjudande med Risskov Bilsemester och besök allt detta och mycket mer till ett billigt pris.