Billiga Hotell i Vänersborg

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Vänersborg

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell Vänersborg

Ladda batterierna i vackra Vänersborg vid Vänern, Sveriges största insjö, och utforska den fina Vänerkusten. Här finns något för alla, oavsett om du vill hålla dig i den mysiga staden eller ge dig ut och vandra, spela golf eller cykla. Boka din vistelse billigt hos Risskov Bilsemester så kan du bo både mysigt och centralt.

Vänersborg är fullt av små butiker, restauranger och caféer som bara väntar på att besökas. Även om våra paket är inklusive mat så kan det vara trevligt att prova på det lokala köket. Gillar du kultur kan vi rekommendera Vänersborgs Museum, som är Sveriges äldsta bevarade museimiljö. Det är ett British Museum i miniatyr, och innehåller föremål från hela världen, men också en kulturhistorisk museimiljö från 1800-talet då denna har bevarats. Väl värt ett besök! Ett par andra museum i staden är Idrottsmuséet och Vänersborgs Dockateljé & Dockmuseum, som huserar i stadens äldsta trähus.

I centrum av staden hittar du Skräckleparken, där du kan njuta av Vänerns strand och ta en fika på Skräcklestugan. Här finns också flera badplatser för barnen, och en lekplats om de föredrar torra land.

Det är definitivt naturupplevelserna här som är det mest speciella under ditt uppehåll. Om du tycker om att bada finns det fem stora, härliga badstränder kring Vänersborg. En ligger centralt i staden, Skräcklan, men du kan också bada vid Ursand, Gardesanna, Nordkroken och Sikhall.

För en mer interaktiv naturaktivitet ska du verkligen testa på älgsafari, som du kan åka på efter midsommar fram till slutet av augusti. Turen börjar vid Kungajaktmuseet Älgens Berg, och avslutas i skymningen med en busstur för att spana efter skogen konung.

Ta dig sedan till Ekopark Halle- och Hunneberg, som ligger vid Vänerns sydspets. Här finns fina vandrings- och mountainbikeleder, sjöar för naturfiske och laxfiske. Gillar du att paddla så kan du också hyra kanot, och på vintern finns det skidspår att susa fram på. Oavsett vad du väljer ger ett paketpris med övernattning hos oss en perfekt utgångspunkt.

Spelar du golf så finns det hela 18 stycken banor runt Vänern, så det är bara att välja och vraka var du ska slå ut. Vänersborg har helt enkelt något för alla, och naturen i området måste ses med egna ögon. Genom att boka ditt erbjudande med oss kan du bo både billigt och nära vattnet och njuta av allt det vackra kring Vänern.