Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Varberg

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell Varberg

Åk på en mysig semester med Risskov Bilsemester till vackra Varberg, som ligger vid havet i mellersta Halland. Risskov Bilsemester erbjuder många billiga och prisvärda boendeerbjudanden som passar oavsett om ni planerar en längre och avkopplande sommarsemester, en romantisk weekend med wellness och spa på programmet eller en aktiv och sportig familjesemester med barnen. Risskov Bilsemester erbjuder allt från moderna boenden nära vattnet till centralt belägna hotell med paket där mat är inkluderat till ett bra pris. Hos Risskov Bilsemester hittar ni alltid övernattningsalternativ till förmånligt pris.

Varberg är en vacker och mysig turiststad vid kusten i Halland. Här finns en fin hamn med färjeförbindelse till Grenå i Danmark. Det sägs att staden har anor ända tillbaka till 1300-talet. Staden ligger på sin nuvarande plats sedan slutet av 1600-talet, då staden flyttades efter storbranden år 1666. Den centrala platsen är Varbergs torg, med Varbergs kyrka från år 1772. Varbergs torg är ett av Sveriges största torg och är känt över hela landet. Här bedrivs sedan 1600-talet en livfull handel. Byggnaderna i den gamla stadskärnan härstammar från flera olika tidsperioder och det finns många vackra träbyggnader och korsvirkeshus.

Centrala Varberg är känt för sin trevliga shopping. Här finns små unika butiker och även de vanliga butikskedjorna. På Hamnmagasinet hittar ni vackert konsthantverk i form av glas, keramik och silversmide. I utkanten av staden finns även köpcentrum. I centrum hittar ni även många trevlig och mysiga restauranger och kaféer.

Varberg är en spännande, inspirerande och historisk stad och det finns något för alla på ett behändigt avstånd. Väljer ni att göra en längre badsemester eller minisemester på sommaren, har ni kommit rätt. I Varberg med omnejd finns fantastiska stränder, klippor och berghällar att välja mellan. Det finns bryggor, hopptorn, den så kallade Barnens Badstrand och nakenbad, med andra ord finns det bad för alla smaker. Längs med stranden ligger en härlig strandpromenad, som ni inte kan missa. På Kallbadhuset kan ni få er ett bad även vintertid, förstås efter ett besök i bastun.

Inte långt från Kallbadhuset, också nära vattnet, hittar ni Varbergs Fästning, som är en magnifik borg och stadens landmärke. Här kan ni få en guidad tur och lära er mer om svensk och dansk historia. Ni kan dessutom hälsa på Bockstensmannen och titta på knappen som sägs ha knäppt Karl XII.

Utanför staden, inåt landet, hittar ni sagolika Åkulla bokskogar. Här kan ni göra en vandring under de vackra lövverken året om. Tag med er matsäck och ha picknick vid Bexells stenar.

Även om ni väljer att göra en kör själv-semester med barnen finns det något att göra i Varberg året runt. Lekplatsen Spööökitetsparken i Societetsparken är väl värt ett besök. Här finns, utöver det vanliga på en lekplats, bland annat ett spökhus, fladdermöss och spökskog. Lite utanför Varberg, på Öströö Fårfarm kan ni åka på lammsafari. Ett besök på Barnens Badstrand är aldrig fel och lite krabbfiske är alltid en rolig aktivitet.

Om ni väljer en vistelse i Varberg för er semester kommer ni med andra ord inte ha tråkigt. Ta del av ett av Risskov Bilsemesters många paket där ni få ett uppehåll med mat inkluderat och kom hem utvilade efter er semester.