Resmål
Hotell i Örebro

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell i Örebro

Åk på bilsemester, minisemester eller weekend till Örebro! Boka ett prisvärt hotellpaket och unna er en bekväm bas med övernattning och mat och kör iväg på en härlig bilsemester.

Risskov Bilsemester har ett brett urval billiga och prisvärda hotellpaket runt om i Sverige och Europa. Med boende i rum eller lägenhet, med eller utan inkluderad mat och wellness.

Njut av en weekend fylld av shopping och god mat eller mysiga cafébesök. I Örebro erbjuds nämligen fina shoppingmöjligheter med många olika butiker i centrala Örebro och ni kan även besöka stadens största shoppingcentrum, Mariebergs Galleria.

Örebro har kanske en av Sveriges vackraste stadsparker, som ligger centralt belägen nära Svartån. Parken kom till på 1860-talet och tog i 2004 emot ett pris för Sveriges vackraste park. Här kan ni strosa runt och njuta av de rogivande omgivningarna under en minisemester med fina blomsterträdgårdar och en rhododendronpark. Parken har även lekplatser, kafé och en teater- och konsertscen.

Ni bör heller inte gå miste om ett besök på det historiska och storslagna Örebro Slott under er kör själv semester. Slottet ligger mitt i Örebro på en liten ö i floden Svartån, som slingrar sig genom Örebro. Slottet är helt klart stadens landmärke och en populär turistattraktion, där ni kan gå på guidade turer, se på utställningar, teater och äta en god måltid. Väl värt ett besök var i sig ni är i staden på en familjesemester eller weekend för två.

En annan plats att besöka är Örebro konsthall där ni kan se det internationellt erkända Open Art-projektet, som är en stor utomhusutställning av modern konst. Vattentornet Svampen är en välbesökt utsiktsplats, med restaurang och café. På Wadköpings friluftsmuseum kan ni uppleva hur Örebro såg ut förr i tiden, med hantverksstäder, utställningar, butiker, bageri och en mysig julmarknad i december månad.

För er som reser till Örebro med barn kan en utflykt till Gustavsviks Upplevelsebad rekommenderas. Här kan hela familjen roa sig med ett vattenland fylld av rutschbanor, inomhus- och utomhusbassänger, vattenfall och en djungel.

Om ni önskar en aktiv semester finns här goda möjligheter till såväl vandring som cykling i och kring staden. Ni kan dessutom spela en runda golf på Örebro City Golf, Kumla Golfklubb, Kärsta Golfklubb eller Lanna Lodge Golf.

För er som vill utforska den omkringliggande naturen på närmare håll rekommenderas en bilfärd och utflykt ut till Tivedens nationalpark eller Garphyttan, där ni kan vandra längs med Bergslagsleden. Under mars och april kan ni i Tysslinge se över 4000 svanar, på en och samma dag.

Passa på att boka något av Risskov Bilsemesters erbjudanden eller paketpris för ert hotell i Örebro. Vi har någon för alla, med moderna och nyrenoverade, samt mysiga och traditionella hotell, barnvänliga och prisvärda hotell centralt belägna mitt i centrum och utanför staden.