Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Värmland

Rabattkoden är nu aktiv

Hotell Värmland

Värmland är ett landskap och en destination som passar såväl er som är ute efter en aktiv semester ute i naturen, under en sommarsemester eller vintersemester, för er som reser med barn och för er som är ute efter en avkopplande romantisk weekend eller minisemester med stadsliv.

Risskov Bilsemester erbjuder billiga hotellpaket på platser i och kring Karlstad, Arvika och Långberget. Här finner ni hotell med inkluderad frukost och de med inkluderad frukost och kvällsmåltid.

Det erbjuds goda möjligheter till aktiviteter såsom skidåkning, vandring, cykling och golfspel, för att nämna några alternativ. I Värmland kan ni kombinera förstaklassiska vildmarksupplevelser med kulturella och historiska sevärdheter, samt roliga aktiviteter för alla åldrar.

Karlstad är Värmlands största stad och väl värt ett besök. Här kan ni njuta av en minisemester, weekend eller dagsutflykt och gå på shoppingrunda och äta på mysiga restauranger. Besök den vackra domkyrkan och åk ut till Skutbergets friluftsområde där ni kan jogga, cykla eller ta friska långa promenader. För er som är ute på en familjesemester kan ett besök i Mariebergsskogen rekommenderas. Här kan hela familjen uppleva natur, djur och kultur och roa sig i stadsparkens lekplats.

Under en sommarsemester bjuds det också på goda möjligheter till sol och bad vid Värnen och Klaraälven. Vid älvens övre del ligger Digerfallet, ett vackert vattenfall som rinner ut i Tåsjödammen som sedan leds vidare till vattenkraftverket i Sysslebäck.

När det kommer till kulturhistoria är Värmland kanske mest känt för sina författare där namn som Selma Lagerlöf, Gustav Fröding, Erik Gustaf Geijer, Esaias Tegner och Nils Ferlin kommer på tal. Missa inte att åka på en utflykt till Selma Lagerlöfs hem, Mårbacka och passa även på att besöka Födingstenen utanför Karlstad.

Under en vintersemester kan ni på Långberget i norra Värmland åka skidor och under sommarhalvåret kan ni åka på älgsafari. Jakt är stort i Värmland, speciellt när det kommer till älg och rådjur. Fiskemöjligheter är också goda och längs älvarna kan ni, med lite tur, se bävrar. Landskapet är minst sagt känt för både sin natur och sitt rika djurliv och Värmlands ”Big Four” är varg, lo, järv och björn.

Under er vistelse i Arvika kan ni tag med ressällskapet på en lärorik och rolig utflykt till Såguddens friluftsmuseum. Här finner ni intressanta samlingar från stenåldern och medeltiden. Passa även på att besöka Klässbol Linneväverisom grundades av Hjalmar Johansson i början av 1900-talet och varit leverantör till det svenska hovet sedan 70 talet.

Kör på utflykt till mysiga Kristinehamn med trevliga restauranger, caféer och butiker. Tag er ut i Värnens skärgård med en båttur och besök det historiska fartyget Christine af Bro. Beskåda världens största Picassoskulturer och upplev stadens konstmuseum.

Fredsriket Morokulien, vid landsgränsen, är även det väl värd ett besök. Här finner ni det fredsmonumentet som restes år 1914, som en symbol för den 100 åriga freden mellan Sverige och Norge.

Ni kan med Risskov Bilsemester hitta en billig sommarsemester, aktiv vintersemester eller ett mysigt spauppehåll i Värmland. Boka ert hotellpaket, packa bilen och åk iväg på bilsemester!