Minisemester i Mora - upptäck kulturella sevärdheter

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Hotell Fridhemsgatan

Gångavstånd till gågatan i Mora samt Zorn- och Vasaloppsmuseet

Vandra, cykla, fiska eller åk skidor i närområdet
Välutrustat gym
Besök Nusnäs och se tillverkning av dalahästar
 • Restaurang
 • Bar
 • Bastu
 • Gym
 • Massage mot avgift

Om hotellet

Hotell Fridhemsgatan är beläget i centrala Mora med gångavstånd till det kända Zornmuseet. På hotellet har du fri tillgång till ett välutrustat gym och det finns möjlighet att boka skönhetsbehandlingar för den som önskar. Hotellet är omgivet av vacker natur som inbjuder till vandring, cykel och skidutflykter. Ett måste är ett besök i Nusnäs för att se hur den berömda dalahästen tillverkas.

Om hotellet

Hotellets restaurang fokuserar på lokalt producerade råvaror med kött och fisk från Dalarna. Stor omtanke läggs i valet av ingredienser och tillagning. Njut av den välfyllda frukostbuffén där ni kan välja mellan fem olika sorters hembakade limpor, pannkakor, varma rätter samt ett stort utbud av pålägg. Restaurangen serverar även middag där ni kan välja mellan svensk eller europeisk husmanskost. Till maten kan ni smaka på lokala drycker från Mora Bryggeri. För de som älskar kaffe kan ni dygnet runt njuta av en varm kopp kaffe gjord på nymalda kaffebönor i hotellets lobby. 

Ni har fri tillgång till ett välutrustat gym samt bastu. Vill du bli omhändertagen lite extra kan du boka en tid med hotellets naprapat eller välja mellan olika hud- och skönhetsbehandlingar. 

Hotell Fridhemsgatan är vackert beläget i centrala Mora. Här finns massvis av utomhusaktiviteter för den som önskar. Vandra, cykla, fiska eller åk skidor i närområdet. Mora är välkänt för längdskidåkning och har förutom Vasaloppsarenan ett stort antal välutbyggda skidspår att välja mellan. 

Hotellet erbjuder gratis internetuppkoppling samt gratis parkering.

Om rummen

Hotell Fridhemsgatan erbjuder ljusa och moderna dubbelrum med dubbelsäng eller två enkla sängar. Alla rum har eget badrum med dusch och toalett, sittgrupp eller fåtölj, skrivbord, TV och hårtork. Strykjärn finns att låna i receptionen. Det finns även ett större familjerum med plats för 6 personer. Familjerummet rymmer en dubbelsäng, en bäddsoffa, extrasängar, två fåtöljer och skrivbord.

Värt att se

 • Vasaloppsarenan (1.0 km)

  Vasaloppet är världens äldsta längdskidåkningslopp. Loppet skapades till minne av Gustav Vasa som flydde från den danska kungen år 1521 och åkte mellan Sälen och Mora för att leda upproret mot ockupationsmakten. På Vasaloppsarenan kan man åka skidor, vandra, cykla eller springa. Leden går från Sälen till Mora och är 90 km lång, med många rastplatser längst vägen. Upplev den vackra naturen och stanna till vid små byar, bäckar och vackra skogar. I Mora kan ni även besöka Vasaloppsmuseet och lära er mer om loppets historia.

  Vasaloppsarenan
  Vasaloppsarenan erbjuder skidåkning, vandring och cykling
 • Nusnäs (11.4 km)

  I Nusnäs tillverkas den berömda röda dalahästen. Den färgglada trähästen gjordes tidigare för hand, men idag har bandsågen tagit över. Mönstren är fortfarande de samma, så här kan du köpa en äkta dalahäst att ta med dig hem.

  Nusnäs
  Kurbitsmålade dalahästar finns numera i alla tänkbara färger, men originalet tycker många är bäst
 • Orsa Björnpark (16.1 km)

  Orsa Rovdjurspark, som tidigare var Orsa Björnpark, förfogar över 325 000 kvm areal. Parken är öppen hela året och här kan ni se bl. a. brunbjörn, lo och snöleopard.

  Orsa Björnpark
  I Orsa Björnpark kan ni se björnar och lodjur i sina naturliga omgivningar.
 • Tomteland (18.2 km)

  Besök Sagolandet Tomteland och upplev en magisk värld fylld av tomtar, troll, fantasi och magi! Vid Gesundaberget ligger Tomtelandet där du kan besöka tomtens riktiga hem. Förutom tomtens by finns här älvornas marker, trollens rike, skogstomtebyn samt trollriket där den ondskefulle trollkungen bor. Upplev teaterföreställningar, bus-skola och mycket mer. På sommaren kan ni fiska, åka trampbåt, klättra och smaka på tomtemors glass.

  Tomteland
  Upplev den magiska världen i Tomteland
 • Siljan (18.5 km)

  Sjön Siljan är Sveriges till storleken sjätte största sjö, ligger 161 meter över havet och har ytan är 290 kvadratkilometer. Siljan bildades när en meteorit slog ner för 365 miljoner år sedan och är en del av ett nät av sjöar och vattendrag som kallas Siljansringen. Här finns flera vandrings- och cykelleder, samt skidspår. En av lederna, Siljansleden omfattar 34 mil vandringsleder i omväxlande bygd och obygd, som följer de de gamla fäbod-stigarna. Längs leden finns flera rastplatser för er som vill göra en dagsutflykt och promenera eller cykla så långt ni orkar. Badplatser finns runt hela Siljan och Orsasjön.

  Siljan
  Utforska det natursköna området kring Siljan, som är Sveriges sjätte största sjö
 • Rättvik (38.2 km)

  De flesta förknippar nog Rättvik med folkdräkter, knätofsar, kyrkrodd och midsommar. Här kan ni besöka Rättviks kyrka med anor från 1200-talet eller följa Siljans strand och beundra naturen. Ytterligare en stund längre bort längs Siljan finns Nusnäs. Här tillverkas ännu idag de äkta dalahästarna. Passa på att inhandla en!

  Rättvik
  Rättvik i Dalarna har mycket att erbjuda
 • Dalhalla (39.6 km)

  Dalhalla ligger strax norr om Rättvik. Dalhalla är en friluftsscen för teater och konserter med kapacitet för ca 4000 åskådare. Här ges olika populära konserter och andra framträdanden.

  Dalhalla
  Dalhalla är en friluftsscen för teater och konserter med kapacitet för ca 4000 åskådare
 • Leksand Sommarland (60.5 km)

  Leksand Sommarland ligger vid Siljans strand och brukar vara populärt för de som reser med barn. Här finns ett vattenland med spännande pooler och rutschbanor men också action- och motoraktiviteter och en minilantgård. Varför inte testa på nyheten "Wipeout Siljan" som är en uppblåsbar hinderbana, klätterväggen eller bungy-trampolinen? Här kan hela familjen lätt underhålla sig en hel dag och mer information om alla aktiviteter finns på deras hemsida. Parken är endast öppen sommartid.

  Leksand Sommarland
  På Leksand Sommarland kan hela familjen roa sig
Mer info

Karta

Hotell Fridhemsgatan
Fridhemsgatan 15 792 30  MORA

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~5 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 5~12 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 12~100 i extrasäng 20% Rabatt