Bo på Imperial Hotel, mitt i Danmarks huvustad

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Imperial Hotel

Bo mitt i Köpenhamn med gångavstånd till sevärdheter, shopping och nöjen.

Bo mitt i Köpenhamn
Mysigt och stilfullt hotell
Bo nära många sevärdheter och nöjen
 • 70 km från Öresundsbron
 • 210 km från Rostock, Tyskland
 • 480 km från Göteborg, Sverige
 • Restaurang
 • Bar
 • Parkering mot avgift
 • Gratis internet
 • Hiss

Om hotellet

Imperial Hotel är ett modernt och smakfullt hotell i hjärtat av Köpenhamn. Här upplever ni en intensiv, internationell atmosfär och en stor passion för mat och dryck. Hotellet är perfekt placerat nära stadens sevärdheter, Tivoli, Strøget och centralstationen, Københavns Hovedbanegård.

Om hotellet

Det eleganta hotellet har 24-timmars reception med hjälpfull personal alltid redo att ge råd och tips. Vidare erbjuds ni roomservice, väckning, hjälp med bil- och cykeluthyrning. Frukostbuffén severas kl. 6.30-10.30, lunch kl. 11.00-15.00 och middag kl. 17.30-22.30. Hotellbaren erbjuder olika drycker. Lobbyn är inredd med moderna möbler och i hotellets lounge finns öppenspis och inbjudande atmosfär. WiFi är gratis i hotellets allmänna utrymmen och parkeringsplatsen har direkt ingång till hotellet.

Hotellets Ristorante L'Appetito serverar goda italienska specialiteter. Bra betjäning och professionella kockar bidrar till en upplevelse värd att minnas och säsongens färska råvaror utgör basen och till de härliga rätterna som serveras med goda italienska viner.

Om rummen

Imperial Hotel har 3 olika typer av standardrum; enkelrum, dubbelrum med dubbelsäng och dubbelrum med twinsängar (två enkelsängar, 90 cm breda). Alla rummen har bad/dusch, toalett, hårtork, telefon, radio, satellit-TV, skrivbord och stol, luftkonditionering, värdeskåp, kaffe/te-faciliteter, minibar och gratis WiFi. Det ät möjligt att uppgradera till superiorrum mot tillägg. Superiorrummen är större och har möjlighet till en extrasäng.

Vänligen observera att

Obs! För att få den av hotellet rabatterade parkeringsavgiften 250 DKK/dygn skall ni köpa parkeringsbiljetten i receptionen.

Mer info

Värt att se

 • Tivoli (0.4 km)

  Tivoli i Köpenhamn är världens näst äldsta nöjespark i sitt slag, endast Dyrehavsbakken är äldre. Parken grundades av Georg Carstensen år 1843. Sedan dess har massor av besökare hissnat i berg-och-dalbanan, skrikit i spökhuset och pussats i kärlekstunneln. Prova de hisnande åkattraktionerna, utmana varandra i prickskytte eller mullvadsklubbning och ha en helkul dag med familjen. Tivoli är en mycket välskött nöjespark, där man kan äta gott på fin restaurang eller bara ta en rød pølse, dricka en öl eller äta danska wienerbröd till kaffet. Strosa omkring och beundra de vackra blomsterarrangemangen. Före jul pågår den stora och berömda julutställningen pa Tivoli. Turister från när och fjärran samt många köpenhamnbor vallfärdar hit.

  Tivoli
  Tivoli har en speciell klang i mångas öron. Det innebär hissnande "karusellupplevelser", vaddsocker, "is med fløde" och riktigt roligt hela dagen eller kvällen.
 • Strøget (2.2 km)

  Från Rådhuspladsen ned till Kongens Nytorv finner ni det kända Strøget. Strøget sträcker sig över Nygade, Vimmelskaftet, Østergade och Frederiksberggade samt de tre torgen: Nytorv, Gammeltorv och Amagertorv. Gatan är mest känd för sina många butiker och här finns allt från reavaror till Prada och Hermès. Dessutom finns caféer och barer och ett enormt utbud av restauranger, som erbjuder allt från stora biffar till thaimat och sushi. Men Strøget är också gycklarnas och gatumusikanternas gata och har många historiska byggnader.

  Strøget
  Promenera och shoppa längs med Strøget i Köpenhamn
 • Nyhavn (2.4 km)

  Det idylliska hamnkvarteret i gamla Köpenhamn är från 1670-talet. Kanalen blev grävd som ett alternativ till den redan existerande hamnen. Nyhavn hade förr ett tvivelaktigt rykte. Barer, prostitution och tatueringssalonger kantade kajens gata. På 1980-talet fick hela området ett ansiktslyft och idag har Nyhavn en rad av läckra restauranger, caféer och barer med hamnterrasser. De gamla färgglada och ibland sneda husen är kuliss till det glada och myllrande folklivet på kajen. Sagoförfattaren H.C. Andersen bodde i 5 år i nr 20, där han skrev många av sina bäst kända verk, bl.a. Prinsessan på ärten och Elddonet.

  Nyhavn
  Nyhavn är Köpenhamns idylliska hamnkvarter
 • Köpenhamns Zoo (3.3 km)

  Med över 3.000 djur och därav 264 olika arter er Köpenhamns zoo på Grederiksberg alltid en upplevelse i särklass. Tag turen på "Den Arktiske Ring" och kom helt nära djuren, som lever i polarcirkelns kalla områden. Möt isbjörnarna och sälarna både under och över vattnet. Besök det berömda Elefanthuset, som räknas till ett av de bästa i världen. På Barnens Zoo kan de minsta klappa dvärggetter och barnen far se hus husdjuren utfodras. På Tropikzoo finns massor av ormar, krokodiler, dvärghjortar, fåglar och spännande tropiska fjärilar, som trivs i fint skapade regnskogsmiljön. Zoologisk Have på Frederiksberg är en liten lugn oas, mitt i den annars så stressade staden, och garanterar fina upplevelser för både barn och vuxna, som tycker om djur.

  Köpenhamns Zoo
  Elefanthuset räknas som ett av de främsta i världen och är väl värt ett besök
 • Tycho Brahe Planetarium (0.8 km)

  Tycho Brahe Planetarium, som ofta kallas bara "Planetariet" har blivit en samlingsplats för alla som gillar universutetet, planeterna och rymdfärder. Men Planetariet är först och främst stället för att uppleva stjärnhimlen och de avlägsna galaxerna i den 1.000 kvadratmeter stora kupoltäckta IMAX-teatern. Tag med familjen på en rundresa i Tycho Brahe Planetariets oändliga universum ovanför det Ny Teater på Gammel Kongevej i centrum av Köpenhamn.

  Tycho Brahe Planetarium
  Den moderna facinerande byggnaden som numera rymmer Tycho Brahe Planetarium med den stora IMAX-teatern. En perfekt upplevelse för både barn och vuxna.
 • Christiansborg (2.2 km)

  Christiansborg Slott ligger på den lilla ön Slotsholmen och är delat i två delar. Den ena delen av slottet används av Drottning Margarete till galamiddagar och är dagligen öppet för besökare. Den andra delen av slottet används av Folketinget (Riksdagen), Højesteret (Högsta Domstolen) och Statsministeriet. I slottets hjärta, Riddarsalen, hänger drottningens berömda och färgsprakande gobelänger med detaljerade beskrivningar av Danmarks historia genom 1000 år. Gobelängerna är skapade av bildkonstnären Bjørn Nørgaard.

  Christiansborg
  Det nuvarande slottet är byggt i nybarockstil.
 • Rundetårn (2.1 km)

  Många av de vackra renässansbyggnaderna som finns i Köpenhamn är byggda under Christian IV:s kungadöme. Rundetårn är inget undantag, det blev under sin tid byggt som ett observationstorn i förbindelse till Trinitatis kyrka. Idag ger tornet en enastående chans att uppleva Köpenhamn från ovan. Det är ca 210 m till fots upp till toppen av Rundatårn, detta även om det bara är 36 meter högt. Turen upp går genom en spiraltrappa runt insidan av tornväggarna, och därför är turen lite längre. Uppe ovanifrån observationsplattformen erbjuds en fantastisk utsikt ut över hela gamla Köpenhamn. Få god motion för hela familjen, som belönas med denna vackra panorama utsikt och ett oförglömligt minne av Köpenhamn.

  Rundetårn
  Ta er upp för spiraltrappan i Rundetårn och njut av den slående utsikten från toppen
 • Den lilla havsfrun (4.0 km)

  Den lille havsfrun är en av Danmarks absolut populäraste och mest besökta turistattraktioner. Hon sitter på Langelinie i Köpenhamn och hälsar besökare välkomna till Köpenhamns hamn.

  Den lilla havsfrun
  Den lilla havsfrun på Langelinie i Köpenhamn är ett av Danmarks landmärken.
 • Amalienborg (3.9 km)

  Gör en lång-weekend i Köpenhamn och besök fantastiska Amalienborg, som är ett måste för alla med intresse för Danmarks monarkiska historia och kungliga liv, vilket fortfarande är vid liv i detta palats. På museet kan ni lära er om kungahusets historia och från den vackra slottsplatsen kan ni varje dag se livvakternas vaktskiftet kl. 12.00.

  Amalienborg
  Tag vägarna förbi Amalienborg och se vaktskiftet kl. 12.00.
Mer info

Karta

Imperial Hotel
Vester Farimagsgade 9 1606 Copenhagen V

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~1.99 i föräldrars säng 100% Rabatt