Bo billigt i Tyskland på InterCityHotel Kassel

Resmål
Regioner

Notice: Undefined index: tourist in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 55

Notice: Undefined index: city in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 70
Betalning

Betalning

Presentkort

InterCityHotel Kassel

InterCityHotel Kassel har ett perfekt läge för er som är ute på bilsemester och behöver en natts vila under långkörningen.

 • 700 km från Öresundsbron
 • 500 km från Rostock, Tyskland
 • 825 km från Göteborg, Sverige
 • 675 km från Helsingborg, Sverige
 • 380 km från Travemünde, Tyskland
 • 625 km från Sassnitz, Tyskland
 • 625 km från Swinoujscie, Polen
 • Receptionen öppen 24 timmar
 • Restaurang
 • Bar
 • Parkering mot avgift
 • Gratis internet

Om hotellet

Detta vackra hotell ligger strax utanför centrala Kassel och har ett utmärkt läge i fridfulla Wilhelmshöher-kvarteret. Det är bara 3,5 km till centrum, och endast 2,5 km den vackra Wilhelmshöher-parken.

Hotellet erbjuder

Intercity Hotel Kassel erbjuder enkelt boende till ett mycket attraktivt pris, och därför är det också idealisk för vila och övernattning om ni är på väg längre söderut. Samtidigt är det också ett utmärkt tillfälle att uppleva kulturen i den vackra staden Kassel, om det finns tid till ett besök. Hotellet har en trevlig restaurang, där det varje vardag serveras frukost mellan kl. 06:00 och 10:00. På helgerna  börjar frukosten serveras en timme senare, från kl 07.00, men kan då avnjutas ända fram till kl 11:00. Hotellet serverar också lunch och middag och har ett rikt utbud av traditionella tyska och internationella rätter på menyn, beroende på säsongens råvaror. Vid vackert väder serveras maten på terrassen, och det gäller även frukosten. Terrassen är mysig, och där kan ni även njuta av ett glas vin eller en kopp kaffe i sällskap med en god bok. Det finns tillgång till gratis trådlöst internet på hotellet. Om ni vill ha en snabbare Internet-anslutning, är det möjligt mot en extra avgift. Om ni vill strosa runt och njuta av Kassels kulturliv och butiker, är det både snabbt och enkelt att åka fram och tillbaka till hotellet med kollektivtrafik. Det finns också en allmän parkering vid hotellet mot extra kostnad. 

Om rummen

Hotellet har 147 rum, alla med dusch, toalett, hårtork, värdebox, TV med ett bra urval av kanaler och en minibar.

Läs mer här

Vänligen observera att

Turistskatten på 0,50 € per person/natt tillkommer och betalas på hotellet.

Vänligen observera att för barn ingår endast frukost. Kvällsmåltiden kan köpas till, riktpris 12 €.

Mer info

Expeditionsavgift 79:- per bokning vid onlinebeställning
Expeditionsavgift 99:- per bokning vid telefonbokning
Bokningskommentar

Värt att se

 • Göttingen (52.1 km)

  Bila till Tyskland och besök universitetsstaden Göttingen med sina mer än 1000 år gamla stadshistoria är värd ett besök. Den vackra staden är omgiven av vallgravar, imponerande kyrkor samt nyrenoverade korsvirkeshus utspritt över hela staden, vilket medverkar till att skapa den speciella atmosfären som finns här. Den gamla stadsdelen präglas av ett livligt kaféliv med massor av restaurangen or det råder en nästan sydländsk miljö här. Stadens kännetecken är Gänselieselbrunnen och Gänseliesel som är en figur i jugendstil föreställande en fattig flicka som vaktar sina gäss. Hon är nog den mest kyssta flickan i hela Göttingen. Traditionen trogen kysser nämligen studenterna figuren när de har avslutat sin examen, trots att det upprättades ett kyssförbud år 1926.

  Göttingen
  Göttingen är ett populärt besöksmål för hela familjen
 • Heiligenrode (10.2 km)

  I idylliska Heiligenrode kan ni se gamla charmiga byggnader med en spännande historia som ni får inblick i när ni strosar runt i byn. Under er bilsemester kan ni besöka och komma in i flera av de gamla byggnaderna och historiska monumenten. Några populära sevärdheter i byn är den idylliska kvarnbyggnaden och klostret från slutet av 1200-talet. Herrgården i byn Varrel är också värd ett besök. Herrgården är ett erkänt kulturcentrum i regionen, särskilt ladan där det med jämna mellanrum arrangeras evenemang av olika slag från teaterföreställningar och konserter till komedikvällar, utställningar och fester.

  Heiligenrode
  Gamla och charmiga byggnader med spännande historia!
 • Wevelsburg (80.6 km)

  Omkring 80 km nordväst om Kassel ligger Wevelsburg. Hit är det specielltvärt att åka om man har intresse av nazismens historia . Wevelsburg var nämligen den plats där Heinrich Himmlers berömda SS Corps ideologiskt indoktrinerades, utbildades och helgades i de många hemliga SS-ritualerna. Det var också här att "Totenkopf-ringarna", från redan döda SS, samlades i källaren och därigenom symbolisera sin eviga närvaro, som en beståndsdel av SS-kulturen och nazistlandet för alltid. På slottet finns en permanent utställning under namnet "Ideologie und terror der SS", en unik utställning som handlar om visionerna i SS Corps ideologi, samtidigt som besökarna får en mycket unik inblick i nazismens kultur och den storhet och fall som följde efter andra världskriget.

  Wevelsburg
 • Grenzland Museum (78.3 km)

  Besök Grenzland Museum. Museet ligger strax över statens statsgräns i en tidigare tullförvaltningsbyggnad vid gränsövergången mellan Öst och Västtyskland. Museet berättar om en spännande historia om divisionen i Mid-Germany och effekterna på området.


  Grenzland Museum
  I Grenzlandmuseum bjuds ni på en spännande inblick i historian.
 • Witzenhausen (40.2 km)

  Ta även resan till Witzenhausen, som ligger öster om Kassel. Det är den minsta universitetsstaden i Tyskland fullt av vackra och välskötta korsvirkeshus. Det är trevligt att ta en promenad över det gamla välbevarade bryggeriet som erbjuder sina gäster körsbärsöl. Witzenhausen ligger i Werratal, som tillhör en av de största körsbärsområdena i Tyskland. Körsbär skördas i mitten av juli, och strax efter det kommer den berömda "Old Town Festival" , definitivt värt en upplevelse om tiden passar.

  Witzenhausen
Mer info

Karta

InterCityHotel Kassel
Wilhelmshöher Allee 241 34121 Kassel

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~2 i spjälsäng 100% Rabatt
Barn 0~12 i föräldrars säng 100% Rabatt