Bo billigt i Tyskland på InterCityHotel Kassel

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

InterCityHotel Kassel

InterCityHotel Kassel har ett perfekt läge för er som är ute på bilsemester och behöver en natts vila under långkörningen.

 • 700 km från Öresundsbron
 • 500 km från Rostock, Tyskland
 • 825 km från Göteborg, Sverige
 • 675 km från Helsingborg, Sverige
 • 380 km från Travemünde, Tyskland
 • 625 km från Sassnitz, Tyskland
 • 625 km från Swinoujscie, Polen
 • Receptionen öppen 24 timmar
 • Restaurang
 • Bar
 • Parkering mot avgift
 • Gratis internet

Om hotellet

Detta vackra hotell ligger strax utanför centrala Kassel och har ett utmärkt läge i fridfulla Wilhelmshöher-kvarteret. Det är bara 3,5 km till centrum, och endast 2,5 km den vackra Wilhelmshöher-parken.

Hotellet erbjuder

Intercity Hotel Kassel erbjuder enkelt boende till ett mycket attraktivt pris, och därför är det också idealisk för vila och övernattning om ni är på väg längre söderut. Samtidigt är det också ett utmärkt tillfälle att uppleva kulturen i den vackra staden Kassel, om det finns tid till ett besök. Hotellet har en trevlig restaurang, där det varje vardag serveras frukost mellan kl. 06:00 och 10:00. På helgerna  börjar frukosten serveras en timme senare, från kl 07.00, men kan då avnjutas ända fram till kl 11:00. Hotellet serverar också lunch och middag och har ett rikt utbud av traditionella tyska och internationella rätter på menyn, beroende på säsongens råvaror. Vid vackert väder serveras maten på terrassen, och det gäller även frukosten. Terrassen är mysig, och där kan ni även njuta av ett glas vin eller en kopp kaffe i sällskap med en god bok. Det finns tillgång till gratis trådlöst internet på hotellet. Om ni vill ha en snabbare Internet-anslutning, är det möjligt mot en extra avgift. Om ni vill strosa runt och njuta av Kassels kulturliv och butiker, är det både snabbt och enkelt att åka fram och tillbaka till hotellet med kollektivtrafik. Det finns också en allmän parkering vid hotellet mot extra kostnad. 

Om rummen

Hotellet har 147 rum, alla med dusch, toalett, hårtork, värdebox, TV med ett bra urval av kanaler och en minibar.

Vänligen observera att

Turistskatten på 0,50 € per person/natt tillkommer och betalas på hotellet.

Vänligen observera att för barn ingår endast frukost. Kvällsmåltiden kan köpas till, riktpris 12 €.

Mer info

Värt att se

 • Heiligenrode (10.2 km)

  I idylliska Heiligenrode kan ni se gamla charmiga byggnader med en spännande historia som ni får inblick i när ni strosar runt i byn. Under er bilsemester kan ni besöka och komma in i flera av de gamla byggnaderna och historiska monumenten. Några populära sevärdheter i byn är den idylliska kvarnbyggnaden och klostret från slutet av 1200-talet. Herrgården i byn Varrel är också värd ett besök. Herrgården är ett erkänt kulturcentrum i regionen, särskilt ladan där det med jämna mellanrum arrangeras evenemang av olika slag från teaterföreställningar och konserter till komedikvällar, utställningar och fester.

  Heiligenrode
  Gamla och charmiga byggnader med spännande historia!
 • Hannoversch Münden (28.8 km)

  Bila i Europa och kör till centrala delarna av Tyskland. Hannoversch Münden eller bara Hann Münden ligger omkring 30 kilometer från hotellet. Staden består nästan uteslutande av mycket välbevarade korsvirkeshus, och ligger vackert till just där floderna Fulda och Werra möter Weser, vilket gör att staden är nästan helt omgivet av vatten. Runt staden står de 12 historiska stadstornen med murar och broar från medeltiden. Det är också intressant att få komma nära inpå de vackra korsvirkeshusen och se de vackert gjorda burspråken och de historiska portalerna och välbevarade dörrarna. Det mycket eleganta rådhuset återuppbyggdes i början av 1600-talet och har en osedvanligt stilfull renässansfasad vänd ut mot torget. Rådhuset har också ett klockspel varje dag klockan 12.00, 15.00 och 17.00. Det finns också mycket fontäner och vattenspel på stadens torg, och det är ett populärt ställe för de små att leka. Besök de många kaféerna och restaurangerna i centrum som ligger bland små charmiga butiker, och värm upp för en shoppingrunda.

  Hannoversch Münden
  Staden består nästan uteslutande av mycket välbevarade korsvirkeshus, och ligger vackert till just där floderna Fulda och Werra möter Weser.
 • Witzenhausen (40.2 km)

  Ta även resan till Witzenhausen, som ligger öster om Kassel. Det är den minsta universitetsstaden i Tyskland fullt av vackra och välskötta korsvirkeshus. Det är trevligt att ta en promenad över det gamla välbevarade bryggeriet som erbjuder sina gäster körsbärsöl. Witzenhausen ligger i Werratal, som tillhör en av de största körsbärsområdena i Tyskland. Körsbär skördas i mitten av juli, och strax efter det kommer den berömda "Old Town Festival" , definitivt värt en upplevelse om tiden passar.

  Witzenhausen
 • Göttingen (52.1 km)

  Bila till Tyskland och besök universitetsstaden Göttingen med sina mer än 1000 år gamla stadshistoria är värd ett besök. Den vackra staden är omgiven av vallgravar, imponerande kyrkor samt nyrenoverade korsvirkeshus utspritt över hela staden, vilket medverkar till att skapa den speciella atmosfären som finns här. Den gamla stadsdelen präglas av ett livligt kaféliv med massor av restaurangen or det råder en nästan sydländsk miljö här. Stadens kännetecken är Gänselieselbrunnen och Gänseliesel som är en figur i jugendstil föreställande en fattig flicka som vaktar sina gäss. Hon är nog den mest kyssta flickan i hela Göttingen. Traditionen trogen kysser nämligen studenterna figuren när de har avslutat sin examen, trots att det upprättades ett kyssförbud år 1926.

  Göttingen
  Göttingen är ett populärt besöksmål för hela familjen
 • Koala Kids World (60.1 km)

  Ett besök på Koala Kids World är ett måste om ni är på familjesemester och här finns det aktiviteter för hela familjen. Varje dag erbjuds olika aktiviteter som ansiktsmålning och handarbete och här hittar ni ett över 1 000 kvm stort inomhus-lekområde med klätterväggar, klätterställningar, trampoliner och mycket mer. Koala Kids World ligger precis vid Göbel’s Hotel Rodenberg.

  Koala Kids World
  Missa inte ett besök på populära Koala Kids World under er bilsemester i Hessen.
 • Sontra (63.2 km)

  Sontra har ungefär 7500 invånare och ligger i hjärtat av Hessen mellan Bad Herzberg och Göttingen. Den mer än 1200 år gamla staden är en vacker medeltida pärla som ligger mitt i vidunderlig natur som gjord för vandringsturer. När ni har snörat av er vandringskängorna kan ni passa på att spendera en extra stund i stadens historia stadskärna. En av de vackraste sevärdheterna i Sontra är utan tvivel stadens kyrka som är från 1488. Klocktornet härstammar från 1100-talet. Väl värt ett besök är också stadens rådhus som kan berätta en spännande historia. Utöver de sedvanliga mötena i kommunfullmäktige finns här också en rättssal och det hålls även bröllop i denna vackra byggnad. Sontra har en lång tradition av olika hantverk och det präglar denna stad där det först och främst görs mycket för att ta hand om de många fina husen och stadsfasaderna såsom bruksmuseet, där det fortfarande pågår aktiviteter. Besök också gärna det spännande museet i det gamla slottet Boyneburger Schloss där ni får lära er mer om hur livet som bonde var i detta område förr i tiden. Med fokus på det historiska är Sontra mycket känt för utvinningen av bland annat koppar i gruvorna. Över 1200 människor har arbetat i stadens gruvor. Hur det var kan ni få inblick i när ni besöker det lilla bergsmuseet som berättar om historien omkring gruvorna. Med det härliga klimatet som råder i Hessen kan Sontra dessutom stoltsera med att vara en statligt erkänd luftkurort - det bästa inom kurområdet - ett slags klimatterapi.

  Sontra
Mer info

Karta

InterCityHotel Kassel
Wilhelmshöher Allee 241 34121 Kassel

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~2 i spjälsäng 100% Rabatt
Barn 0~12 i föräldrars säng 100% Rabatt