Besök Gardasjön under er bilresa i Europa

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Gardasjön

Rabattkoden är nu aktiv

Gardasjön

Gardasjön är ett mycket populärt resmål i Italien för skandinavisk turism. Det är en allsidig destination med vackra omgivningar och trevliga små hamnstäder. Här kan ni uppleva allt från medeltidsborgar i bergen till båtturer i sjön. I den norra delen är sjön smalare och bergen på andra sidan kan därför betraktas på nära håll.

Reser ni med barn eller själva har barnasinnet kvar, är den stora nöjesparken Gardaland ett roligt utflyktsmål. Det finns dessutom ett stort vattenland vid Gardasjön, Caneva World, där alla badglada kan roa sig .

Åk också till den charmiga orten Bardolino, som kanske är mest känd för rödvinet Bardolino, producerat av druvor från vingårdarna på de omgivande sluttningarna. I alla orter runt Gardasjön äter ni utsökt och det finns gott om mysiga caféer och rolig shopping. Särskilt lädervaror, men också typiska matvaror, vin och mode erbjuds i butikerna.

Sirmione är en stad belägen på den smala landtungan vid sjöns södra ända. Här har man hittat fynd av mänsklig närvaro redan på 5000-talet F.Kr. Orten var en populär sommarresort för välbärgade italienare. Grotte di Catullo är ruinerna av ett sådant romarhus. Även Scaligerborgen är värd ett besök.

Inte långt från den underbara lilla orten Malcesine vid sjöns norra del kan ni åka linbana upp till toppen av berget Monte Baldo. När vädret tillåter har ni en milsvid utsikt. Härifrån kan ni vandra en del av eller hela vägen ner.