Upplev vackra nord Italien under er bilresa i Europa

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Nord Italien

Rabattkoden är nu aktiv

Nord Italien

Nord Italien sträcker sig från Liguriska havet mot söder, Alperna med Mont Blanc mot norr och Gardasjön mot öster. Risskov Bilsemester erbjuder storstadshotell, hotell i natursköna områden och hotell lämpade för sol- och badsemester.

De liguriska stränderna är klippstränder kring Genua men sandstränder mot Frankrike, vilket gör att den västra delen är barnvänligare. Tycker ni om att dyka och uppleva en fantastisk undervattensvärld är klippstränderna idealiska.

Upplev vindistriktet Piemonte med städer som Asti och regionens huvudstad Torino. I alla små orter finner ni enkla, men utsökta restauranger och det finns många vingårdar att besöka. Det mest kända vinet är Barolo, men även Barbera d'Asti produceras här. Prova vinet grignolino, som är ett ungt, rött bordsvin till mycket överkomligt pris. Maten i nordvästra Italien varierar mycket. Längs kusten är fisk och skaldjur givetvis dominerande, medan det i bergsområdena domineras av polenta, mustiga soppor och viltgrytor (ofta med gems och stenbock).

Upplev hamnstaden Genua och shoppingstaden Milano. I Genua finns det fantastiska akvariet, Aquario di Genova, på piren Ponte Spinola, och i Milano får ni inte missa den enorma domen! Milano är en modern storstad. Stora delar av det historiska centrumet är fotgängarområde, så det är klokt att använda kommunal transport för absoluta centrum.