I Toscana upplever ni äkta italiensk stämning under er bilsemester

Resmål
Toscana

Rabattkoden är nu aktiv

Toscana

Åk på traditionell och billig kör själv-semester till den italienska pärlan, Toscanas, som bjuder på böljande landskap med vinodlingar och pinjeträd anses av många vara den absolut vackraste regionen i Italien. Härifrån kommer Chianti-vinerna, mycket av den jungfruolivoljan och många av de maträtter vi hemma kallar italienska. Alla städerna, men främst Florens, erbjuder konst- och arkitekturrikedomar utöver det vanliga.

När ni färdas genom landskapet är det mysigt att stanna till och prova de kulinariska läckerheterna på en trattoria. Prova t.ex.vildsvinsragu till pastan eller den berömda, enorma "bistecca fiorentina". Glöm inte heller att besöka vingårdar, oljeproducenter och keramikverkstäder. I väster längs Tyrrenska havet hittar ni mysiga byar och fina stränder.

Florens är konstens och arkitekturens stad, men även en utmärkt shoppingstad, speciellt för lädervaror och skor. Se domen och museet Uffizierna, strosa över floden Arno på Ponte Vecchio och beundra alla guldsmedsbutiker, åk upp till Piazzale Michelangelo och se vyerna från filmen "Ett rum med utsikt".

Pisa med sitt lutande torn, Siena med sitt världsberömda torg och sin borg samt katedralen i Lucca är bara ett smakprov på allt som Toscana har att erbjuda. Om ni vill skämma bort er kropp, åk då till kurorten Montecatini och upplev de härliga spa-anläggningarna i en antik miljö präglad av förtjusande, italiensk charm och varmt bemötande.

Njut av en vistelse med halvpension eller hitta ett barnvänligt och prisvärt hotell. Storstadssemester, aktiv semester eller weekendresa - allt hittar ni med Risskov Bilsemester i Toscana.