Minisemester med god mat på Kaløvig Badehotel

Svenska | SEK

Kaløvig Badehotel

Trevligt badhotell med god mat nära Århus

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Utmärkt läge direkt vid vattnet
 • Restaurang med god mat och fin utsikt
 • Avslappning i maritima omgivningar
353:-
3 dag från
1.269.-

Inkl 2-rättersmeny

Maritima omgivningar

3 dagar
Från 1.269,- / spara upp till 354,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum m delat bad/toalett

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
Risskov Paket

Kaløvig Badehotel och Brasserie ligger fint beläget vid båthamnen strax intill Århusbukten. Här väntar en oförglömlig semester med utsökt mat, rogivande idyll och spännande upplevelser i en trivsam och maritim miljö. Hotellet ligger endast 15 km från Århus centrum och ca 20 km från Nationalparken Mols Bjerge. Denna plats erbjuder goda möjligheter för naturupplevelser och hotellet fungerar som en bra utgångspunkt. I bukten kan ni ha tur nog att se sälar som simmar runt och roar sig. Nära hamnen finner ni också en läcker sandstrand som är perfekt att besöka under sommarmånaderna och även för härliga promenadturer resten av året.

Hotellet erbjuder

Det fina badhotellet öppnade upp sina dörrar under 2017 och är ett rätt unikt hotell för regionen. Rummen är inredda i fem små charmiga hus, som alla ligger nära vattnet. Och även om hotellet är nytt och modernt på så sätt finns där ändå en känsla av autentisk atmosfär, likt äldre danska badhotell.

Hotellets restaurang, Brasseriet, är inrett i vackra lokaler med en härlig utsikt över Århusbukten och Mols Bjerge. Här serveras läckra maträtter av hög kvalitet, med fokus på klassisk mat i kombination med en modern och kreativ touch. Om vädret tillåter har ni dessutom möjlighet att avnjuta er måltid utomhus på hotellets inbjudande terrass, med utsikt över havet. Brasseriet serverar såväl frukost, som lunch och middag under alla veckans dagar och var söndag erbjuds dessutom en härlig brunch. 

Förutom dessa måltider finns där också möjlighet att avnjuta en god eftermiddagsfika med kaffe och en bit kaka i det mysiga caféet.

Det finns gratis parkeringsmöjligheter vid hotellet och ni har kostnadsfri tillgång till trådlöst internet på hotellet.

Om rummen

Rummen på Kaløvig Badehotel är inredda i fem små mysiga hus, med fyra enkelt och praktiskt inredda rum i varje hus. Husen och rummen bjuder på en äkta badhotellstämning, med närhet till vattnet och havet. Varje hus har förutom de fyra rummen även inrett med ett trevligt vardagsrum och två badrum med toalett. Med andra ord delar man badrum om två rum.

Rumstyper

Enkelrum m delat bad/toalett

1 / 1
Rummen på Kaløvig Badehotel ligger i fem små mysiga hus där det ligger fyra rum i varje hus, och här väntar en trevlig vistelse på ett genuint "badhotell" nära havet. Varje hus har, förutom de fyra rummen, också ett litet allrum och två badrum med toalett. Ett badrum delas alltså av två rum. Rummen är enkelt men mysigt inredda.
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

190 km från
Göteborg, Sverige
220 km från
Öresundsbron
500 km från
Rostock, Tyskland

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Århus (17.3km)

Århus är en levande stad där ni finner ett hav av kulturella och gastronomiska upplevelser, samt goda shoppingmöjligheter. I Århus kan ni bland annat besöka det fantastiska konstmuseet Aros, gå en tur igenom Moesgaard museum, besöka Tivoli Friheden eller besöka Den Gamle By. Ja möjligheterna är många här och ni är garanterade en upplevelserik vistelse!

Staden bjuder självklart även på shopping i stadens butiker och förfriskningar i stadens mysiga caféer.

Marselisborgs Slott (19.2km)

Marselisborgs Slott tjänar idag som det danska kungaparets sommar- och julresidens i Århus. Byggnaden stod färdig år 1902 som folkets bröllopsgåva till Kung Christian X och drottning Alexandrine. Slottets placering är väl valt för ändamålet: de boende har fri utsikt över hav och skog, men långt och otillgängligt för omgivningarna. Den utstrålar reservation och distans och huvudtrappan understryker effekten.

Mols Bjerge Nationalpark (31.5km)

Nationalparken Mols Bjerge är känd för sitt speciella istidslandskap, där människor har levat i årtusenden. Sätt på er vandringsskorna och ge er ut och utforska den vackra naturen. Nationalparken sträcker sig över både land och vatten, och här kan ni uppleva ett dramatiskt kuperat landskap, som härstammar från istiden. Mols Bjerge är ett enormt nationalområde med upplevelser för både stora och små. En rask promenad eller cykeltur är att rekommendera.

Århus Naturhistoriska Museum (15.7km)

På det Naturhistoriska Museet i Århus finns det fyra större permanenta utställningar samt en utställning som skiftar med tiden.

Detta är en plats fylld av upplevelser och en spännande resa runt i naturens förundrade värld. Kom nära inpå de afrikanska djuren från savannen och ta en tidsresa genom den danska naturens liv, helt från istiden fram till idag.

Besök utställningen "AnimaliA" som bjuder på spännande visualiseringar av djurens överlevnad genom tiden.

Gå heller inte miste om "Den Globala Bakgården" som är en intressant utställning om den biologiska mångfalden. Naturhistoriska Museet Aarhus är landets näst största av sin sort och rymmer över hela 5.000 olika djur.

Här bjuds ni på en spännande introduktion till vetenskapens resultat i den naturhistoriska forskningen och kan låta er imponeras av av detaljerna i denna resa genom vår förtrollande värld och dess natur.

Århus Botaniska Trädgård (16.5km)

Århus botaniska trädgård ligger norr om Den Gamle By och täcker en yta på 21 hektar. Det är väl värt att besöka de tropiska växthusen som innehåller växter från fyra olika klimatzoner. När det är dags för lunch eller fika så kan man besöka kafét i det tropiska huset. Så passa på att njuta av en dag i ett botaniskt paradis mitt i Århus!

Den Gamle By (17km)

Åk på en tidsresa mitt i Århus och besök Den Gamle By som är en helt unik historisk upplevelse. Möt människorna i deras vardag, såsom de levde i slutet av 1800-talet i detta levande museum.

Passa på att besöka den allra äldsta delen av gamla stan och njut av en äkta dansk mini köpstad med allt var som hör därtill, med flera hus, butiker och verkstäder.

Byggnaderna är fraktade från städer kring hela Danmark och har på så sätt byggts upp till ett museum. På festplatsen arrangeras det flera roliga aktiviteter från förr. Här kan ni bland annat kasta käglor och stå på styltor och ni kan även åka traditionell häst och vagn genom staden.

Den Gamle By har också en av Danmarks mest unika julmarknader. Flera hundra års historia kommer till liv då husen och gatorna pyntas med historiskt tidsenligt julpynt. I flera av husen hålls aktiviteter som bakning, julutställningar, tomtar och mycket annat. Passa på att uppleva danska jultradtioner i Den Gamle By!

ARoS Aarhus Konstmuseum (17.5km)

Konstmuseet ARoS ligger i Århus centrum och är bland de största i Nordeuropa, med sina 10 våningar fylld av intryck, färger och former.

Museet ställer ut konst från den danska modernismen samt från internationell nutidskonst. Här hålls en hel del skiftande och kortvariga utställningar men även permanenta sådana, med en egen samling av 8000 verk.

Museet har också aktiviteter för familjens yngsta. Här kan ni gå på upptäcktsfärd i Konstkassen, eller ta en tur upp i den ikoniska regnbågen som är designad av Olafur Eliasson, och njut av den vackra utsikten över Århus stad igenom de karakteristiska regnbågsfärgerna.

Njut av detta mångfald av konstverk och ta den tid ni behöver för att utforska alla de vackra verken.

Kalø Slottsruin (21.6km)

Åk på bilsemester till Danmark med billigt hotellpaket bokat hos Risskov Bilsemester. Området är passande för en aktiv semester, med massor av natur som ni kan njuta av under en promenad ut till ruinen, som ligger i Kalø Vig, på Jylland. 

Skandinaviska djurparken (33.8km)

Tag med familjen på utflykt till Skandinaviska djurparken och upplev djuren på nära håll. Här kan ni beskåda örnar, björnar, vargar och andra vilda skandinaviska djur.

Ebeltoft (39.1km)

Denna charmiga stad har ett underbart läge vid vattnet och i Gamla stan hittar kan ni besöka gamla rådhuset och skåda många fina korsvirkeshus som fortfarande ser ut som när de byggdes.

Ebeltoft är idag känt för sina slingrande kullerstensgator, gamla hus och charmiga gågator med olika specialaffärer restauranger och kaféer samt en mysig och gästvänlig atmosfär. Ebeltofts kännetecken är världens största träskepp, Fregatten Jylland, som är en unik del av Danmarks historia. Här kan ni uppleva dansk marinhistoria medan ni njuter av en autentisk lunch. I muséehallen finns alltid olika och spännande fartygsutställningar kring sjöfartshistorien.

Museum Ebeltoft är en del av Östjyllands Museum, ett lokalt och kulturellt museum. Museet består av flera byggnader och man kan till exempel titta in i det gamla rådhuset och se Molbostuen och Tingstuen, eller besöka fängelsehålan i källaren. Besök den charmiga gamla Farvergården på huvudgatan, där lokala bönder hade färgat ull och vävda plagg förr i tiden.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Zleep Hotel Aarhus

Kultur, historia och natur

Östra Jylland

Minisemester i Århus

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
 • Centralt läge

184:-
Från endast
939.-

Visa karta

Leendets stad - Århus

Läs mer

Montra Hotel Sabro Kro

Inkl halvpension

Östra Jylland

Minisemester vid Århus

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Gratis internet och parkering

1.288:-
Från endast
1.149.-

Visa karta

Semester på kro nära Århus

Läs mer

Radisson Blu Scandinavia Aarhus

Inkl halvpension

Östra Jylland

I hjärtat av Smilets By

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny (kökets val)
 • 2 x Gratis parkering
 • 2 x Gratis internet

1.123:-
Från endast
1.719.-

Visa karta

Minisemester mitt i centrala Århus

Läs mer

Nilles Kro

Inkl. 1 x wienerschnitzel

Östra Jylland

Ankomst på söndag

Risskov Paket - 2 dagar inkl.
 • 1 x övernattning
 • 1 x frukostbuffé
 • 1 x wienerschnitzel
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

170:-
Endast
769.-

Visa karta

4-stjärnig krosemester i Århus

Läs mer

Cabinn Aarhus

Uppehåll med frukostbuffé

Östra Jylland

Minisemester i Smilets By

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Gratis internet
 • Centralt läge

276:-
Från endast
999.-

Visa karta

Besök Smilets By - Århus

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.