Romantisk weekendresa till Kragerup Gods

Svenska | SEK

Kragerup Gods

Semester med wellness och god mat i vackra historiska omgivningar

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Historiskt gods i vackra natursköna omgivningar
 • 2 x tvårätters middag i restaurang Blixen
 • Tillgång till uppvärmd inomhuspool och bastu
1.094:-
3 dag från
1.829.-

Inkl halvpension

Godsvistelse – ankomst måndag till fredag

3 dagar
Från 1.969,- / spara upp till 1.094,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • Tillgång till pool och bastu
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
Risskov Paket

Inkl 2-rättersmeny

Godsvistelse – ankomst lördag och söndag

3 dagar
Från 1.829,- / spara upp till 917,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 flaska cava och choklad i rummet
 • Tillgång till pool och bastu
 • Gratis internet och parkering
Wild Offer

Semestra i unika och historiska omgivningar på vackra Kragerup Gods som byggdes redan på 1800-talet. Godset är idylliskt beläget på västra Själland, är omgivet av vacker natur och erbjuder fantastiska omgivningar för er semester. Från det ögonblick ni korsar bron på vägen upp mot huvudbyggnaden är det uppenbart att här väntar en alldelles speciell upplevelse. Njut av en romantisk semester med utsökt mat, avkoppling, bastu och massor av spännande historia i vackra omgivningar.

Om hotellet

Kragerup Gods ligger vackert beläget i gröna omgivningar på västra Själland och endast 15 km norr om Slagelse. Den vackra huvudbyggnaden är från 1800-talet men godset har anor från 1327. 

Kragerup Gods har drivits av familjen Dinesen sedan 1801 och drivs idag av åttonde generationen. Det är den nuvarande ägaren, Birgitte Dinesen, som renoverade godset 1998 och då förvandlade det till ett hotell med konferens- och festlokaler. Bonusinformation är att den kända danska författarinnan Karen Blixen faktiskt tillhör familjen Dinesen och godsets restaurang har fått sitt namn efter henne. 

Att gå igenom godsets vackra rum är som en resa tillbaka i tiden. Flera av rummen är inredda i autentisk stil från tiden runt när huset byggdes och här finns också flera personliga ägodelar som böcker och fotografier vilket bidrar till den charmiga atmosfären. Det ger också gästerna en unik inblick i byggnadens historia och själ. Godset är populärt för bröllop och andra större sällskap och därför kan några av rummen i de allmänna utrymmena ibland vara reserverade.

Under er vistelse kan ni skämma bort er själva i den trevliga lilla wellnessavdelningen där ni hittar en uppvärmd inomhuspool och bastu. Det är ett helt perfekt recept för en avslappnande semester och som övernattande gäster har ni gratis inträde till wellnessavdelningen.

På godsets stora marker hittar ni bland annat en vacker park som tillsammans med det omgivande skogsområdet är perfekt för vandrings- och cykelturer i närområdet. Dessutom hittar ni flera olika grupp- och teambuilding-aktiviteter som fotbollsgolfbana, bågskytte, ridspår, rapellering och mycket annat. 

Godset har också en egen klätterpark i det fria som heter ”Go High” och en trampolinpark som heter ”Go Bounce” som uppskattas av besökare i alla åldrar. Inträde till parkerna tillkommer och ni kan boka på plats på hotellet.

På Kragerup Gods ligger stort fokus på hållbarhet och det är en naturlig del av visionen att mycket arbete görs för att spara och skydda miljön. Godset är därför koldioxidneutralt och självförsörjande med elektricitet från egna vindkraftverk, vatten från eget vattenverk och värme från sin egen värmepanna. 

Varje dag dukas en härlig frukostbuffé med många välsmakande alternativ fram i hotellets trevliga omgivningar, allt ni behöver för en perfekt start på dagen.

Den trevliga restaurangen ”Blixen” öppnade 2015 och har, som redan nämnts, fått sitt namn efter självaste Karen Blixen, som i sin ungdom spenderade tid på godset. Som en extra hyllning till författarinnan serverar man en Karen Coffee från Kenya och många av vinerna på vinlistan kommer från Sydafrika. Restaurangen serverar rätter tillagade efter säsongens råvaror och med örter från den egna köksträdgården, kött från egen uppfödning och delikatesser från olika lokala bönder. Man serverar både internationella och danska rätter. Restaurangen har stängt på söndagar och det går då inte att äta middag. I stället får ni en flaska Cava och choklad på rummet.

Hotellet erbjuder gratis parkering samt laddplats för elbilar och under er vistelse har ni tillgång till gratis trådlöst internet.

Om rummen 

Kragerup Gods har 57 trevliga rum som är inredda i harmoni med resten av godset. Här kan ni välja mellan att bo på enkelrum, dubbelrum eller dubbelrum med en extrasäng. Alla rum har eget badrum, TV, telefon och hårtork. Paketet inkluderar boende på godsets standardrum som ligger i de renoverade jordbruksbyggnaderna en liten bit från huvudbyggnaden. 

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

120 km från
Öresundsbron
220 km från
Rostock, Tyskland
400 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Slagelse (13.5km)

Slagelse är en trevlig stad som erbjuder shoppingmöjligheter. Den livliga stadskärnan består av många smågator och torg med många specialbutiker, som alltid har något spännande att erbjuda. Slagelse har också historisk stämning, besök t.ex. S:t Mikkelskyrkan. Kyrkan ligger mitt i Slagelse och är en av Danmarks äldsta tegelkyrkor med anor tillbaka till 1300-talet.

Slagelse Museum (13.9km)

Slagelse Museum måste nästan besökas när man är i området. Det är ett hembygdsmuseum, med en intressant utställning av gammalt hantverk, som samtidigt ger en fantastisk inblick i hur handel, hantverk och industri utvecklats under de senaste århundradena.

Slagelse Lystanlæg (15.3km)

Ta barnen i handen och tillbringa en eftermiddag på Slagelse Lystanlæg, som är en stor park med ett rikt djurliv. Parken har en stor lekplats för barnen, där de bland annat kan prova "Labyrinten", som består av bokhäck och "möjligheternas fält", ett område där man kan grilla och mysa, omringat av underbara hortensier.

Antvorskov Klosterruin (18.6km)

Besök ruinerna av Antvorskov Kloster, som ligger i södra Slagelse. Klosteret byggdes år 1164 av Valdemar I och det var Danmarks första johanniterkloster.

Vikingaborgen Trelleborg (25.8km)

Vikingaborgen Trelleborg är en av Danmarks största kulturskatter, som är en av de bäst bevarade ringborgarna i Norden. Trelleborg byggdes av Harald Blåtand år 980 och fornlämningarna finns fortfarande att beskåda och man kan ta del av historien helt gratis. Ta med familjen och upplev hur vikingarna arbetade på land, i krig och på havet. Detta är ett mycket spännande utflyktsmål för både vuxna och framför allt barn.

Sorø Konstmuseum (19.9km)

På Sorø Konstmuseum erbjuds både en permanent samling och tillfälliga utställningar med ca 2.300 verk totalt. En del av samlingen består av verk målade av några av de viktigaste konstnärerna i den danska konsthistoria: från Abildgaard, Thorvaldsen, Lundbye och Eckerberg till L.A. ringen och Anna Ancher. Förutom den vanliga samlingen utställer museet tre speciella utställningar av dansk och internationell konst varje år. Museet grundades 1943 på initiativ av Soransk samhälle och är inrymt i den före detta och nu skyddade Soro-akademin, byggd 1832 i klassisk stil. 

År 2011 blev museet berikat med en ny förlängning, designad av arkitekterna Lundgaard & Tranberg. I samband med öppnandet av den nya utbyggnaden bytte museet sitt namn till Sorø konstmuseum. Byggnaden är ett bra exempel på hur modern arkitektur, med respekt för historia och historiska omgivning, bidrar till uppskattningen av en befintlig byggnad. Detta resulterade i tre utmärkelser: Sorø Conservation Association 2011, RIBA European Award 2013, och 2014 WAN-priset i kategorin Innovativa produkter.

Sorø sjö (20.3km)

Åk på bilsemester till Danmark och njut av en härlig minisemester på Själland, nära Slagelse eller Sorø  och passa på att promenera längs med vattnet vid vackra Sorø sjö. Tag med picknick och njut av en härlig utflykt med familjen eller ressällskapet!

Kalundborg (33.3km)

Åk på billig semester med egen bil och upplev Kalundborg, som är en vacker stad med en kryssningsskeppshamn för bland annat brittiska kryssningsfartyg. Den gamla delen av Kalundborg kallades för "Højbyen", och det är en av Danmarks bäst bevarade medeltidsstäder med flera byggnader från 1400- och 1500-talen. I centrum hittar ni många restauranger och caféer och faller shoppinglusten på rekommenderar vi en tur till Kordilgade eller Skibbrogade. Här finns ett varierat utbud av specialbutiker med allt från cyklar till hälsoost. Strax utanför shoppinggatorna ligger den vackra Vor Frue Kirke. 

Borreby Slott (38.9km)

Borreby Slot ligger ca 2 km från Skælskørs centrum och stammer från ca 1345. Slottet är en befäst herrgård i Magleby Sogn, är uppfört med dubbla vallar och har en areal på omkring 675 hektar. År 2012 slog Borreby Teater upp dörrarna på slotsgrunden och har genom åren blivit ett populärt ställe att uppleva danska skådespel.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Comwell Sorø

God mat och flotta omgivningar

Västrasjälland

Besök mellersta Själland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

761:-
Från endast
1.549.-

Visa karta

Semester under Danmarks största halmtak

Läs mer

Comwell Korsør

Avkoppling på Västsjälland

Västrasjälland

Minisemester i Korsør

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

479:-
Från endast
1.969.-

Visa karta

Hotellet är granne med Korsør Golfklub

Läs mer

Hotel Strandparken

I Holbæk 36 km från Roskilde

Västrasjälland

Centralt på Själland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Gratis parkering
 • Gratis internet
 • Nära stranden

214:-
Från endast
1.399.-

Visa karta

Boka vackra Holbæk med härlig utsikt!

Läs mer

Hotel Hørby Færgekro

vackert läge vid vattnet

Västrasjälland

Vid Holbæk Fjord

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

662:-
Från endast
1.239.-

Visa karta

Naturskön Kro vid Isefjorden

Läs mer

Kobæk Strand

Inkl halvpension, kaffe och kaka

Västrasjälland

Upplev Sydsjälland

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 2 x kvällskaffe med kaka
 • Gratis parkering

764:-
Från endast
1.149.-

Visa karta

Strand, aktiviteter och fin natur!

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og sekretesspolicyn.