Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Madam Sprunck

Minisemester på Nordsjälland nära konst och kulturella sevärdheter

Hotell med många traditioner beläget mitt i Helsingör
Välkänd restaurang
Mysig atmosfär och många spännande sevärdheter
 • 120 km från Öresundsbron
 • 240 km från Rostock, Tyskland
 • 525 km från Göteborg, Sverige
 • Restaurang
 • Bar
 • Gratis internet
 • Hiss

Om hotellet

Mitt i historiska Helsingör ligger det lilla hotellet Madam Sprunck, som är ett riktigt traditionellt danskt hotell. Det centrala läget gör hotellet mycket attraktivt både  för de, som vill se helsingör och de som vill göra utflykter längs Strandveien och inåt landet. Gå inte misste om Kronborg Slot, det underbara konstmuseet Louisiana eller Karen Blixens museum i Rungstedlund. 

Hotellet erbjuder

Förutom det centrala läget har själva hotellet Madam Sprunck mycket att erbjuda. Speciellt hotellets restaurang, Madam Sprunck, som är välkänd på bygden. Det finns både restaurant och café på hotellet och i det populära caféet serveras traditionella smørrebrød och små lunchanrättningar. I restaurangen serveras middag baserad på internationella rätter med en dragning åt dansk-franskt kök.

Varje fredag och lördag festas det i stor stil i Madam Spruncks källare kl 23.30 - 04.00. Nattklubben har specialiseret sig på cocktails och är ett bra ställe att besöka när när ni vill uppleva nattlivet i Helsingör.

Hotellet kan tyvärr inte erbjuda privat parkering, men det finns allmänna parkeringsplatser lite varstans i staden. Om ni inte behöver bilen under er vistelse i Helsingör är en möjlighet att parkera i Helsingborg och sedan ta färjan utan bilen över sundet. Hotellet har gratis internet. Personalen är tillmötesgående och ger information om sevärdheter och andra frågor.

Rummen

Rummen på Madam Sprunck är dekorativt och trevligt inredda. Alla rum har dusch/bad, toalett, skrivbord och kabel-TV.

Vänligen observera att

Hotellet erbjuder inte privat parkering, men det finns flera parkeringsplatser runt om i Helsingör. Några gratis och några med avgift.

Middagen serveras på ankomstdagen. Hotellet bestämmer i vilken av hotellets 2 restauranger mni blir serverade.

Mer info

Värt att se

 • Kronborg (1.4 km)

  Helsingør ligger till grund för en av de förmodligen mest berömda byggnaderna i Danmark, den gamla fästningen och slottet, som ursprungligen härstammar från 1200-talet, först känd som Krogen och sen på 1500-talet omdöpt till Kronborg Slott. Förevigat i Shakespeares berömda ”Hamlet”, där den kände prinsen av Kronborg yttrade de berömda orden: ”Att vara och inte vara – det är frågan.” En fråga som ägarna till de fartyg som seglade genom Öresund frågade sig var varför de var tvungna att betala tull för att få segla sina fartyg till och från Östersjön genom Öresund. Men bara Kronborgs strategiska läge på den yttersta spetsen vid Öresunds smalaste plats ger en bra förklaring till vilka konsekvenser kanonkulorna kunde ha på de bräckliga fartygen som fraktade varor genom sundet och därför måste betala tull till den danska statskassan. Först 1857 upphörde tullen och därmed det stora tillskottet till den danska statskassan. Det erbjuds flera olika turer runt på Kronborg, men turen ner i kasematterna, källaren på Kronborg, är en upplevelse i sig själv. Besök den berömde danska krigaren, Holger Danske, som sover i källaren och som enligt sägen kommer att vakna i det ögonblick då Danmark skulle hamna i fara. I förlängningen av Kronborg ligger M/S Museet för Sjöfart, som är en upplevelse, särskilt efter flytten in i den gamla torrdockan 2013, då nya möjligheter gavs att visa upp sina många intressanta objekt.

  Kronborg
  Kronborg är en av Danmarks mest berömda byggnader.
 • The Danish Museum of Science and Technology (4.3 km)

  På museet kan ni uppleva utvecklingen av teknologin och maskiner. Ni kan även uppleva retrobilar, flygplan och världens äldsta bil, som fortfarande kan köra! Detta är en plats som bör besökas om ni har lite bensin i blodet eller bara är teknikintresserad.

  The Danish Museum of Science and Technology
  På detta museum kan ni uppleva utvecklingen av teknologi och maskiner
 • Gurre Slottsruin (5.7 km)

  Bila i Danmark och boka boende nära Helsingör. Nordsjälland erbjuder många möjligheter för sportaktiviteter och det finns gott om bra cykel- och vandringsvägar i de omkringliggande skogarna. Besök till exempel Gurre Slotsruin, som ligger vid sidan om Gurre Sø. Tag en tur runt sjön antingen på cykel eller till fots och njut av den omkring tio km långa turen i de vackra omgivningarna.

  Gurre Slottsruin
  Gurre Slottsruin och dess omkringliggande skogar ett idealt område för vandring och cykling.
 • Louisiana Museum of Modern Art (9.4 km)

  I Humlebæk ligger Louisiana Museum of Modern Art, som är ett av de ledande museerna för modern konst i Skandinavien, med mellan sex och tio olika utställningar om året samt en permanent utställning. Museet är beläget med panoramautsikt över Öresund och här kan det med rätta sägas att både konsten, naturen och arkitekturen är sammansmält i en unik harmoni. Gör en promenad i parken som omger Louisiana och njut av de många konstverk som är ett med omgivningen. Det finns gott om plats där barn kan leka och museet har även ett mycket familjevänligt utbud av aktiviteter och evenemang för både barn och vuxna.

  Louisiana Museum of Modern Art
  Museet har mellan sex och tio temporära utställningar om året, samt en permanent utställning
 • Helsingborg (10.2 km)

  Även om Helsingborg till storleken är en relativt liten stad, så har den mycket att erbjuda med mysig atmosfär och härliga omgivningar! Ta en promenad längs strandpromenaden i Norra Hamnen, en upplevelse för alla som tycker om att äta gott och shoppa, samtidigt som ni får en vacker utsikt över Öresund. I Helsingborg finns omkring 500 butiker varav de flesta finns på Kullagatan, Bruksgatan, Drottninggatan, Järnvägsgatan och Storgatan i centrum. Väla Centrum är det största inomhusköpcentrat i Sydsverige och ligger ungefär sex kilometer från centrala Helsingborg. Besök även vakttornet Kärnan som har vakat över Helsingborg i över 700 år och är stadens landmärke. Från Kärnan är det en fantastisk utsikt över Öresund och Helsingør, som ligger fyra kilometer bort på andra sidan sundet. De branta trätrapporna är en utmaning, men belöningen kommer när ni nått toppen. Härifrån har ni en fantastisk utsikt över Öresund med omgivande städer. Du kan t.o.m. se Turning Torso i Malmö på en klar dag! Under hela året kan du gå upp för terrasstrapporna utomhus. Barnen blir överlyckliga vid ett besök på Busfabriken 5 km utanför staden. En biljett varar 3 timmar och under denna tid kan barnen utnyttja 6 000 kvm lekyta med t.ex. hängbroar, jättebollar eller bara mys och pyssel. En billig minisemester eller weekend här ligger precis om hörnet med Risskov Bilsemester!

  Helsingborg
  Helsingborg sett från vattnet och borgen Kärnan i centrala Helsingborg
 • Karen Blixen Museet Rungstedlund (19.5 km)

  Åk på bilsemester i Danmark och boka billigt hotell hos Risskov Bilsemester på Själland där ni kan besöka Karen Blixen Museet Rungstedlund. Karen Blixen har skrivit flera fängslande berättelser, såsom "Vintersagor" och "Mitt Afrika under olika pseudonymer". Det praktfulla Rungstedlund, där hon växte upp, har förvandlats till ett litet museum som är väl värt ett besök under en bilsemester i krokarna. Det ligger omkring 15 minuters bilfärd från Humlebæk. På Rungstedlund går det att få en osedvanlig inblick i Karen Blixens fantastiska liv och det finns kopior av hennes barndomsdikter, manus, brev och första upplagor av hennes verk samt teckningar, som hon har gjort under sitt långa och intressanta liv.

  Karen Blixen Museet Rungstedlund
  Karen Blixen Museet Rungstedlund är väl värt ett besök under en bilsemester på Själland i Danmark.
 • Frederiksborg Slott (25.7 km)

  Ta en tur till Hilleröd, där ni kan uppleva slottet Frederiksborg. Det byggdes av Christian den fjärde i början av 1600-talet och är det största renässansslottet i Norden. Anläggningen omfattar en otroligt vacker slottspark och ett kapell. Sedan år 1878 har slottsområdet varit en del av Nationalhistoriska Museet. Upplev 500 år av Danmarks historia genom målningar och porträtt, möbler och hantverk samt kungar och drottningar. Ta en promenad runt och se bland annat riddarsalen, slottskyrkan, åskådarsalen och Neptunspringvandet.

  Frederiksborg Slott
  Frederiksborgs Slott är Nordens största renässansslott.
 • Köpenhamn (50.4 km)

  Köpenhamn har givetvis en massa sevärdheter, som alla huvudstäder. Börja med den största turistattraktionen och Danmarks varutecken: Den lille Havfrue (Den lilla Sjöjungfrun). Statyn är Danmarks och en av världens mest fotograferade statyer. Att passera Amalienborg (slottet) är också ett måste under er Köpenhamnsvistelse. Christiansborg, Rundetårnet och Rosenborg Slott är även värt ett besök. Glöm inte en shoppingrunda på Strøget, som startar vid Rådhusplatsen och går till Kongens Nytorv. Fortsätter ni över Kongens Nytorv kommer ni till Nyhavn, som samtidigt är det moderna Köpenhamns mest folkliga och levande mötesplats och ett stycke gammal Köpenhamnsromantik. Med eller utan barn är det alltid kul att gå en sväng på Tivoli, speciellt på kvällen.

  Köpenhamn
  Dannebrogen vajar över skutorna, som ligger förtöjda i charmiga Nyhavn, Köpenhamns mötesplats. Köpenhamn är en otroligt vacker stad med många tinnar och torn på de oficiella byggnaderna.
Mer info

Karta

Madam Sprunck
Bramstræde 5 3000 Helsingør