Åk på storstadssemester till Norges inbjudande huvudstad Oslo

Resmål
Regioner

Notice: Undefined index: tourist in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 55

Notice: Undefined index: city in /www/production/v2/inc_megamenu.php on line 70
Betalning

Betalning

Presentkort

Oslo

Rabattkoden är nu aktiv

Oslo

Gör en bilresa i Norge med Risskov Bilsemester och besök Oslo, som är den snabbast växande huvudstaden i Europa och som är känd för sin storstadspuls, kulturliv, sina många prestigefyllda byggen och sitt vackra läge vid Oslofjorden. Mer än halva Oslo kommun är täckt av skog och parker, något som gjort Oslo till en grön stad på sommaren och en skiddestination på vintern. Vid inre Oslofjorden finns det runt 40 öar. I Oslo kan ni promenera i skogen på dagen, gå på konsert på kvällen och ta ett nattbad i fjorden på samma dag. Här finns även landets största universitet och flera viktiga kulturinstitutioner, som Nasjonalgalleriet, Nationaltheatern och Den norske opera. Den sistnämnda hittar ni i det arkitektoniska landmärket i Bjørvika. Oslo har de sista åren blivit en plats för samtidsarkitektur, med moderna landmärken och en ny "barcode" med höga hus. Staden växer hela tiden, nya stadsdelar växer fram och gamla utvecklas och förvandlas. Risskov Bilsemester erbjuder prisvärda och centralt belägna hotell nära sevärdheter, som passar er resa oavsett om ni önskar en lugn weekend eller en aktiv familjesemester.

Vigelandsparken är en av Norges mest besökta attraktioner, med över en miljon besökare varje pr. Här kan ni se över 200 skulpturer gjorda av Gustav Vigeland (1869-1943), däribland kända stayer som Sinnataggen, Monolitten och Livshjulet. 

Bygdøy er en halvö på centrala Oslos västra sida där ni hittar flera av stadens mest populära museer, som Vikinskipmuseet, Folkemuseet, Kontikimuseet, Frammuseet och Norsk Maritimt Muesum.

Nära Ekebergs restaurangen kan ni njuta av stillheten, en god måltid och en skulpturpark. Ekebergsparken skulpturpark har en stor internationell konstsamling omgiven av 25 hektar skog sydväst om centrala Här hittar ni även många utsiktspunkter med panoramautsikt över staden.