Åk på billig minisemester eller långhelg till södra Norge

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Södra Norge

Rabattkoden är nu aktiv

Södra Norge

Södra Norge (Sørlandet) karakteriseras av den vackra kustlinjen med många kustorter och den vackra skärgården. Den fantastiska naturen sträcker sig också inåt landet där det finns fjäll, fjordar och skogar. Södra Norge är en perfekt kombination av semester i naturen och avkoppling vid kusten och här har Risskov Bilsemester prisvärda hotell för alla smaker.

Södra Norge erbjuder aktiviteter och sevärdheter för hela familjen. Vandring i fjällområdena Setedal, Åmli, Sirdal eller Åseral eller vandring längs kusten ger oförglömliga naturupplevelser. Om ni önskar kan ni också cykla, paddla kanot eller åka på fisketur. Kusten mot Skagerack erbjuder djuphavsfiske och en underbar ö- och fjordvärld.

Besök Norges femte största stad, Kristiansand, med sin vackra gamla stadsdel. Åk på båttur till Lillesand, besök den tidigare marinbasen Odderøya eller ta med barnen till den trevliga djurparken i Kristiansand, som också erbjuder ett stort vattenland.

På Hardangervidda, som är en imponerande nationalpark, får naturälskare sitt lystmäte. Se också de berömda norska stavkyrkorna. Andra sevärdheter är södra Norges äldsta stad, Tønsberg, med försvarsverket från 1200-talet, Henrik Ibsens hemstad Grimstad med de vackra gågatorna vid vattnet och Arendal med den gamla stadsdelen Tyholmen.