Kör själv semester till västra Norge

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Västra Norge

Rabattkoden är nu aktiv

Västra Norge

UNESCO, National Geographic och många utländska turister har för länge sedan upptäckt de norska fjordarna. Västra Norge är berömt för sina vackra fjordar och berg, där du har tillgång till t.ex. glaciärvandring och fiske. Fjordarna bildades under den senaste istiden och skär djupt in in i bergen. Varje inlopp har sitt eget unika karaktärsdrag.

Åk till Sognefjord, världens näst längsta fjord eller se vattenfallen i Geirangerfjorden och Trollstigen. Bergsformationerna runt Lysefjorden är världsberömda. Här ligger Preikestolen – en fjällplatå varifrån du har en utsikt, vilken få platser i världen kan skryta med.

I norr hittar du städerna Kristiansund och Ålesund, kända för sin torkade fisk och arkitektur i jugendstil. Molde, rosornas stad, och Romsdal hittar du längs Trollstigen, som ofta kallas "världens vackraste bilväg". Reser du söderut når du den gamla hansestaden Bergen. Stavanger är Norges oljehuvudstad, men kan också skryta med Europas största område med gamla trähus.

En kryssning är det bästa sättet att uppleva fjordarna på. Du kan ta både halv- och heldags båtturer. Besök den smala Nærøyfjorden eller Lysefjorden, som tar dig till den magnifika Preikestolen. När du blickar över Geirangerfjorden, Sognefjorden eller Nærøyfjorden förstår du direkt varför de norska fjordarna är världskända. En bilsemester i Norge är perfekt för alla. Du kan utforska ett av världens vackraste landskap i egen takt. Risskov Bilsemester erbjuder hotell i alla delar av Vestlandet, så du kan välja var det är bäst och mest praktiskt för dig att bo under ditt besök.