Åk på billig kör själv-semester i södra Sverige och Blekinge

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Blekinge

Rabattkoden är nu aktiv

Blekinge

Blekinge kallas "Sveriges trädgård" och kan dessutom stoltsera med en fantastisk skärgård, som sträcker sig längs stora delar av kusten. Landskapet är mest känt för den anrika kurorten Ronneby, där man redan på 1700-talet drack brunn, örlogsstaden Karlskrona samt laxfisket i Mörrumsån.

I skärgården har det blivit mer och mer populärt att cykla. En aktiv semester med Risskov Bilsemester i området passar därför sommarsemestern utmärkt. Genom de bra kommunala färje- och båtförbindelserna är det lätt att ta sig runt, fr.a. i Karlskronas skärgård. Staden Karlskrona har massor av småstadscharm och mycket intressant att se. Den välbevarade örlogsstadsbebyggelsen gjorde att staden uppfördes på UNESCO:s världsarvslista 1998. Här finns U-båtsmuseum, Amiralitetskyrkan och mycket mer att se. Karlskrona ligger på olika öar, vilket bidrar till den marina känslan.

Åk till Mörrum och köp fiskekort. Kanske får du upp den största laxen på laxfiskets legendariska plats. Utanför punschstaden Karlshamn kan ni åka på safari i Eriksbergs Vilt- & Naturpark med egen bil. En alltid uppskattad aktivitet, när du reser med barn. Vidare kan ni hyra kanot och paddla i den tysta naturen, vandra, cykla eller relaxa på Ronneby Brunn, Sveriges äldsta spa. I Blekinge finns många möjligheter till aktivitets-, frilufts- och avkopplingssemester.