Besök Östergötland under er bilresa i Sverige

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Östergötland

Rabattkoden är nu aktiv

Östergötland

När någon talar om Östergötland, förs tankarna ofta till Den Heliga Birgitta. Östergötland är en gammal kulturbygd och ett måste är ett besök på Vadstena Kloster, när ni befinner er i närheten.

Naturen i Östergötland är typiskt sydsvensk med dungar och enbuskar insprängda mellan fälten. Det är härligt att bada i insjöarna eller längs kusten på sommaren. Om ni reser med barn går det inte att resa hem utan att ha varit på Kolmården, som är Sveriges mest berömda djurpark.

Att landskapet länge varit bebott bevisar de över 50 000 fornlämningarna, som upptäckts i Östergötland. Bland dessa märks hällristningarna vid Hillelstalund. Även många kyrkor från 1000-talet då landskapet kristnades, finns att besöka.

Genom Östergötland går 2 kanaler, Göta kanal och Kinda kanal. Den senare är till stor del en naturlig kanal, som följer vattendragens utsträckning. Tåkern är en insjö strax söder om Vadstena. Här samlas tranor och gäss i stora mängder varje höst innan de drar söderut och fågelskådarna har allt de kan önska. Även om ni inte är fågelskådare kan det vara intressant att ha sett fenomenet.