Åk på en minisemester eller familiesemester till spännande Steiermark

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Steiermark

Rabattkoden är nu aktiv

Steiermark

I Österrikes sydöstra region, Steiermark, finns massor av spännande upplevelser. Upptäck staden Graz, glädjens stad, där konst och kultur möts. Graz är staden där Arnold Schwarzenegger föddes och staden tilldelades priset Europas kulturhuvudstad år 2003.

Graz är regionens huvudstad och här råder en härlig medeltida atmosfär. Staden präglas av röda tak, barockbyggnader och idylliska gårdar. Genom staden rinner regionen Steiermarks största flod, Mur. Mitt i floden flyter ett kombinerat konst- och kaféhus, som är en upplevelse i sig.

Omgivningarna omkring Graz är också värda att besöka. Norr om staden finns berg och ängar med vandrings- och cyklingsmöjligheter. Söder om staden ligger de varma källorna och interantionellt kända viner produceras här på vingårdarna. Förtrollande slott pryder landskapet mot öster och i väst framställs den berömda pumpafröoljan "Det gröna guldet" från Steiermark.

Risskov Bilsemester erbjuder i området prisvärda hotellpaket som passar en storstadssemester i Graz, avkopplande wellness vid de varma källorna eller en aktiv sommarsemester med vandring på programmet.