Minisemester i Nordtyskland på Ostseehotel Waldschlösschen

Svenska | SEK

Ostseehotel Waldschlösschen

4-stjärnigt hotell med närhet till både strand och nationalpark

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Fantastiskt läge nära strand
 • Stor och läcker wellness-avdelning
 • Närhet till nationalpark
1.641:-
4~8 dag från
3.049.-

Inkl 4-rättersmeny

Wellness vid Östersjön

4 dagar
Från 3.049,- / spara upp till 690,-
Spara
6 dagar
Från 5.029,- / spara upp till 1.161,-
Spara
8 dagar
Från 6.999,- / spara upp till 1.642,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

4 dagar inkl.

 • 3 x övernattn. m. frukost
 • 3 x 4-rättersmeny
 • 1 fl vatten
 • Gratis internet och parkering
 • Wellness m. pool, spa, ångbad
Risskov Paket

Ostseehotel Waldschlösschen är omgivet av vackra naturområden med såväl skog som strand inom behagligt avstånd. Här erbjuds ni en utmärkt utgångspunkt för en härlig semester med sol och bad, wellness och aktiviteter. Det 4-stjärniga Best Western Quality hotellet ligger i den charmiga kuststaden Prerow, på tyska halvön Darss som är en del av halvögruppen Fischland-Darss-Zingst. Från hotellet har ni närhet till Prerow bukten med fina vita sandstränder och närhet till nationalparken Vorpommersche Boddenlandschaft.

Hotellet erbjuder

Det familjedrivna hotellet erbjuder en bekväm bas i en modern och elegant miljö, med sin fina wellness-avdelning, Wald Spa, på hela 520 m². Här kan ni koppla bort vardagen och njuta av avslappning och välmående. Wellness-området har en inomhuspool och en uppvärmd utomhuspool som även kan brukas under vinterhalvåret. Det finns också ett bastuområde med finsk bastu, ångbad och biobastu. Utöver detta är avdelningen dessutom utrustad med infraröd kabin, fitnessrum, vitaminbar, avkopplings-paviljong och solterrass. Som pricken över i ‘et erbjuds också ett urval av skönhets- och massagebehandlingar.

Beläget vid nationalparken Vorpommersche Boddenlandschaft har besökare goda möjligheter att avhålla en aktiv semester med härliga naturupplevelser. Nationalparken sträcker sig hela 805 km² från Darss västra kust och helt bort mot Rügens östra kust. Det överväldigande antalet träd och dess täthet ger en känsla av att befinna sig i en djungel. Under våren och hösten kan besökare uppleva något unikt då upp mot 40,000 tranor samlas i parken. På hotellet finns det möjlighet att hyra cyklar så besökare lätt kan ta sig ut på upptäcktsfärd i naturen.

Ostseehotel Waldschlösschen's trevliga restaurang, Titania, ligger i hotellets huvudbyggnad och serverar både frukost och middag baserat på lokala råvaror. Dessutom finns här också en bistro som erbjuder lättare måltider och snacks. Utöver detta finns också en egen liten vinkällare.

Gratis parkering och kostnadsfritt trådlöst internet erbjuds.

Om rummen

Hotellets rum är fördelare över tre byggnader, i huvudbyggnaden samt "Neues Gartenhaus" och "Altes Gartenhaus". Hotellrummen är alla individuellt inredda med fina och bekväma möbler.

Dubbelrum finns att boka i både huvudbyggnaden och i Neues Gartenhaus. Samtliga rum är utrustade med eget badrum och toalett, hårtork, tofflor, säkerhetsskåp, skrivbord, TV samt kaffe- och te-faciliteter.

Rummen i Neues Gartenhaus har dessutom ett kylskåp och tillhörande terrass på bottenplan.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

70 km från
Rostock, Tyskland
100 km från
 Sassnitz, Tyskland
180 km från
Swinoujscie, Polen
190 km från
Travemünde, Tyskland
280 km från
Öresundsbron
310 km från
Helsingborg, Sverige
700 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Hiddensee (98km)

Hiddensee är en liten ö väster om Rügen, endast ca 19 kvadratkilometer stor. Ön är helt bilfri och kan nås genom en kort båtfärd. Hiddensee är fredad och har sedan 1990 varit en del av nationalparken ”Vorpommersche Bodenlandschaft”. Här kan ni bl.a. ha tur att få se sällsynta och utrotningshotade fågelarter som t.ex. dvärgtärnan. Mellan juni och september är det regelmässiga guidade turer på ön. Hiddensee hyser också ett litet fiskerimuseum som det är värt att ta en titt på under en sommarsemester i Nordtyskland.

Greifswald (82.6km)

Den gamla Hansa- och universitetsstaden Greifswald har ca 55 000 invånare och är belägen i den nordtyska regionen Mecklenburg–Vorpommern vid Östersjöns kust. Staden är omgiven av slående natur, med närhet till vatten och öarna Rügen och Usedom. I hjärtat av den gamla stadsdelen finner ni många vackra och gotiska mustenshus. Greifswald är dessutom en gammal universitetsstad och de unga studenter skapar liv och god stämning runt stadens gator och torg. Här finns mycket att upptäcka och staden har förutom sitt breda urval av butiker även flera mysiga caféer och trevliga restauranger.

Zingst (10.9km)

Zingst är en liten stad belägen på halvön Fischland-Darß-Zingst i norra Tyskland, avskild från fastlandet av lagunen Barther Bodden. Staden är omgiven av vacker natur bestående av skog och våtmarker. Det finns många fina cykelvägar och vandringsleder i området. Stranden är vacker och orörd, och det finns trevliga och stämningsfulla restauranger i den lilla staden, ofta med färskfångad fisk och skaldjur.

Det finns över 20 km strand, även med solstolar och stranden är tyskarnas favoritställe, där de kan njuta av lite semester.

Både under sommar och höst är naturen vacker och färgglad.

Zingst är även en kulturell stad, med gallerier, museer och flera utställningar. Besök stadsmuseet och det tillhörande bärnstens museet. Glöm inte att göra något barnen gillar, och betala för ett besök på lokala Experimentarium! I Max Hüntens Hus hålls fotoutställningar och workshops där besökarna får veta vad som händer i staden och det är definitivt värt ett besök. Missa inte ett besök här när ni reser med Risskov Bilsemester till norra Tyskland.

Barth (20.1km)

Staden ligger på södra bukten av viken Barther Bodden, som är ansluten till Östersjön. Staden har haft ett turbulent liv. Under 30-åriga kriget hade staden flera olika härskare, men efter Westfaliska freden blev Barth svenskt, ända tills år 1815, tills staden blev en del av Preussen.

Staden tillhörde Östtyskland men eftersom murens fall har den utvecklats till en liten stad med bra restauranger och kaféer. Ta en promenad längs strandpromenaden och njut av den friska havsluften från Östersjön.

Technik Museum Pütnitz (32.7km)

Undangömt i en stor skog ligger den stora militäranläggningen, som ursprungligen var ett sjöflygplan anlagt av tyskarna. Anläggningen rymmer ett ganska speciellt museum med allt som hade att göra med östeuropeiska och ryska transporten.

Det hålls också årliga möten, där tusentals entusiaster som besöker platsen omvandlar den till en enorm marknad med försäljning av gamla DDR pampar.

Ribnitz-Damgarten (43.7km)

Ribnitz-Damgarten ligger i tyska delstaten Mecklenburg-Vorpommern i stadsdelen Vorpommern-Rügen, vid sjön Ribnitzer See.

Det är en liten stad belägen på en vacker plats med fantastisk utsikt över Ribnitzer sjön. Staden har en liten pärla i form av ett museum kallat 'It liten Vineta-Museum' som på sina tre våningar har varierande och intressanta specialutställningar samt en permanent utställning som handlar om stadens historia.

Karls Erlebnis-Dorf park (49.6km)

Åk på bilsemester till Tyskland och utforska Mecklenburg-Vorpommern i er egen takt och besök Karls - Erlebnis-dorf som är full av roliga aktiviteter för hela familjen. Parken är dessutom en bondgård, där massa regionala produkter produceras. Det finns därför mycket gott att äta här. Skoj, lantbruk och djur står på programmet och ni kommer garanterat få en fin dag tillsammans.

HanseDom (50.7km)

Under en familjesemester i Nordtyskland kan ni besöka det stora wellnesscentret och äventyrsbadet HanseDom. Här finner ni roliga aktiviteter för både barn och vuxna. Det finns möjligheter för massage och spabehandlingar,samt ett sportcenter med bollsporter, klättring och mycket mer.

Marienkirche (50.1km)

Stralsunds största kyrka är Marienkirche. Kyrkan, som ligger centralt i Stralsund, reser sig mäktigt över stadens övriga byggnader. Det är den näst störasta tegelkykan i hela Östersjöregionen. Gå upp längs den vindlande trappan, som verkar fortsätta i oändligheten. De höga trappstegen avlöses ännu en gång av en gång och fler trappsteg, tills ni nått utsiktsplattformen i det 104 meter höga kyrktornet. Då har ni gått 366 trappsteg. Utsikten över staden och vattnet är oslagbar, men rekommenderas inte för personer med höjdskräck.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Hafenresidenz Stralsund

Beläget vid strandpromenaden

Östersjökusten

Vackra Stralsund

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 välkomstdrink
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 fl vatten på rummet
 • 1 x Stadskarta med stadsvandringar

232:-
Från endast
1.289.-

Visa karta

Hotell med fitness, bastu och restaurang

Läs mer

Hotel Am Alten Strom

En 2-rättersmeny och välkomstdrink

Östersjökusten

Upplev Warnemünde

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 2-rättersmeny
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 fl vatten
 • Gratis parkering, WiFi och bastu

233:-
Från endast
1.369.-

Visa karta

Nytt superpris! Wellness i Warnemünde

Läs mer

Hotel Rügenblick

Inkl halvpension

Rügen

Stralsund nära havet

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x kvällsmeny/buffé
 • 1 x 1 glas vin eller öl
 • Gratis internet och parkering

265:-
Från endast
1.129.-

Visa karta

Bo nära stranden och centrum i Stralsund

Läs mer

Hotel Apfelblüte

Inkl. halvpension

Nordsjökusten

Nära Stralsund

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 2 x 1 gl. vin el. öl till maten
 • Gratis internet och parkering

492:-
Från endast
839.-

Visa karta

Närhet till strand & stad

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.