Naturskön minisemester på Panorama Hotel Aschberg

Svenska | SEK

Panorama Hotel Aschberg

Bekvämt och modernt hotell i Nordtyskland

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Unikt läge på toppen av Aschberg
 • 2-rätters meny med kaffe/te efter maten inkluderat
 • Eleganta rum med egen terrass och panoramafönster
869:-
3~6 dag från
1.859.-

Inkl halvpension och välkomstdrink

Vacker utsikt över Östersjön

3 dagar
Från 1.859,- / spara upp till 264,-
Spara
4 dagar
Från 2.749,- / spara upp till 409,-
Spara
5 dagar
Från 3.549,- / spara upp till 645,-
Spara
6 dagar
Från 4.359,- / spara upp till 870,-
Spara
* Pris per person i komfort dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 1 välkomstdrink
 • 2 x 1 kopp kaffe/te efter middagen
 • Gratis internet och parkering
Risskov Paket

Panorama Hotel Aschberg är beläget på en 98 meter höjd i norra Tyskland och bjuder på med en härlig utsikt över Östersjön. Här erbjuds ni en bekväm bas på det 4-stjärniga hotellet med natursköna omgivningar, utsökt mat, egen terrass på rummen och spännande aktiviteter inom kort avstånd.


Hotellet erbjuder

Det 4-stjärniga hotellet är byggt på den knappt 98 meter höga backen "Aschberg", nordväst om Kiel. Naturen är ett genomgående tema, såväl omkring som inne på själva hotellet, vars inredning präglas av naturliga material och hotellets fokus på hållbarhet.

I direkt anslutning till hotellet finner ni ett 20 meter högt utsiktstorn, varifrån ni kan njuta av en slående utsikt över de omkringliggande landskapen. En av tornets sidor fungerar även som klättervägg där gäster fritt erbjuds möjlighet att testa på klättring.

I den 22 hektar stora naturparken Hüttener Berge erbjuds ni ideala förutsättningar för fina vandringar och på hotellet bor ni dessutom inom körvänligt avstånd från Östersjöns vackra sandstränder och området omkring Eckernförde-bukten. Hotellets läge ger er även goda möjligheter att åka på utflykt till den maritima hamnstaden Kiel. Efter en upplevelsedag ute i naturen kan ni koppla av och värma upp kropp och själ i hotellets unika fatbastu.

 

Varje morgon serveras en läcker frukost och under kvällstid kan ni avnjuta regionala rätter i den eleganta restaurangen "Huk's Restaurant". Runda sedan av dagen med en varm eller svalkande dryck.

 

Parkering vid hotellet och tillgång till trådlöst internet erbjuds kostnadsfritt.


Om rummen

Hotellets rum bjuder på en vacker panoramautsikt med sina stora fönster och tillhörande terrass. Välj mellan boende i Comfort enkelrum och Comfort dubbelrum, med möjlighet för en extrabädd i dubbelrummen.

Rumstyper

Komfort dubbelrum

1 / 3
Rymliga dubbelrum utrustade med designbadrum, bekväm säng med boxmadrass, panoramafönster, terrass, hårtork, TV, samt gratis kaffe och te. Möjlighet finns att boka en extrabädd.
» Se fler rumsspecifika bilder

Enkelrum Komfort

1 / 3
Rymliga dubbelrum för singelbruk, utrustade med designbadrum, bekväm säng med boxmadrass, panoramafönster, terrass, hårtork, TV, samt gratis kaffe och te.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

130 km från
Travemünde, Tyskland
250 km från
Rostock, Tyskland
380 km från
Öresundsbron
380 km från
 Sassnitz, Tyskland
410 km från
Göteborg, Sverige
410 km från
Helsingborg, Sverige
410 km från
Swinoujscie, Polen

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Meerwasser-Wellenbad Eckernförde (13.2km)

Eckernförde är numera mest känt för sin spa- och wellnessturism och här hittar ni Meerwasser-Wellenbad Eckernförde som helt klart är värt ett besök. Meerwasser-Wellenbad erbjuder en mix av wellness-upplevelser med turkisk och finsk bastu, ett ”snörum” och en saltgrotta. Här erbjuds också flera olika formed av massage samt både vanliga pooler med klor samt saltvattenspooler. Det finns också aktiviteter för barnen. Missa inte heller att besöka stadens bistro om ni blir hungriga, här serveras allt från lättare snacks till varmrätter och dryck.

Kiel (45.9km)

Kiel är en universitetsstad, flottbas och en viktig hamnstad. Tysklands största färjehamn ligger i Kiel och här förenas maritim livsstil med storstadsliv, kultur och historia. Staden är en av de populäraste shoppingstäderna vid Östersjön och stadens stolthet är givetvis Kielfjorden. Här finns stränder och vacker kultur. "Kieler Woche", den världsberömda regattan, är årets höjdpunkt och en sann folkfest.

Promenera i den gamla stadsdelen, Kieler Altstadt, där ni kan se Nikolaikyrkan på Alter Markt med Ernst Barlachs figur "Geistkämpfer". Resten av fjordarmen gör en halvcirkel runt den gamla stadsdelen. Sjöfartsmuseet finns i en gammal fiskehall och det är också spännande att se Museihamnen med de historiska skeppen. Med andra ord finns här massor att upptäcka under en bilsemester i eller kring Kiel!

Eckenförde (13.8km)

Staden har en mörk historia då pesten härjade på 1600-talet och det plundrades under både det trettioåriga kriget och under Napoleonkriget.

Promenera in till centrum av Eckernförde och se det gamla rådhuset från 1500-talet, som stod i bruk fram till 1984. Idag hyser rådhuset ett museum över staden. Här berättas den spännande historien om stadens utveckling från 1200-talet fram till idag. Fortsätt promenaden genom staden och bege er norrut över träbron mot Borby-kyrkan som är en vacker stenkyrka från 1100-talet. Kyrkan är en av de äldsta i södra Slesvig. Inte långt från kyrkan hittar ni Ostsee Info-Center som ligger vid vattnet, och här finns flera utställningar om Östersjön. Ni kan även lära er mer om djur- och växtlivet i havet samt dess förunderliga geologiska historia. En upplevelse som passar hela familjen.

Gammelby (16km)

Bila i Europa och kör till Nordtysland, boka billigt hotellpaket med Risskov Bilsemester och ta med familjen på minisemester. Under året finns det många möjligheter till aktiviteter i och runt Gammelby. Gå en trevlig promenad vid sjön Windebyer Noor. Sjön var en gång ansluten till Östersjön, men under istiden blev sjöns utlopp delvis blockerat. År 1929 byggdes en damm, men idag planeras för att öppna strömmen till Östersjön igen. I sjön hittades mosslik och fossiler, som kan ses idag på Gottorps slottsmuseum i Schleswig.

Rendsburg (20.6km)

Rendsburg ligger i hjärtat av Schleswig-Holstein vid Kielkanalen. Den spännande staden har mycket att erbjuda och lämpar sig väl för ett familjebesök. Det finns en blå linje, som är en del av stadsbilden, leder er på en ca 3,2 km promenad runt innerstaden förbi de mest intressanta platserna och byggnaderna i Rendsburg. Till dessa räknas bl. a. det judiska museet i Dr. Bamberghus på Princess Street, som berättar om judisk historia och kultur i de tyska hertigdömena, en mycket intressant utställning som tar besökarna på en social- och konsthistorisk resa genom tyskjudiska liv.

Ett annat stopp längs den blå linjen är S:t Marienkirche, som är en medeltida kyrka som byggdes omkring år 1330. Kyrkan har en barock dopfunt från 1700-talet, ett vackert högaltare och den kungliga boxen avsedd för Frederik den IV med mycket fina snidade stolar. Högaltaret skapats år 1647 av Henning Clausen.

Vidare leds ni till det gamla rådhuset från år 1566, som kan besökas genom guidade turer. Den gamla järnvägsbron är också värd ett besök.

Båttur på Kielerkanalen (20.5km)

Tag med ressällskapet på båttur längs Kielerkanalen från Rendsburg till Kiel och upplev Nordtyskland från vattnet. Kielerkanalen, som också kallas Nord-Ostsee-Kanal. slingrar sig igenom Nordtyskland, från Kiel vid Östersjön till Brunsbüttel vid Nordsjön. Här ni ni chans att uppleva den vackra naturen och andra stora skepp segla förbi er på denna trafikerade kanal. Mellan Rendsburg och Kiel kan ni åka med M/S Princess eller den över 100 år gamla ångbåten Freya. Förfriskningar finns att köpa ombord.

Gottorp Slott (23.1km)

Bila till Tyskland och boka billigt hotell i Slesvig-Holste där ni kan besöka Gottorp slott med sin vackra barockpark och tre museum; hembygdsmuseet för konst, kulturhistoria och arkeologi.

Slottet ligger vid fjorden Schlei, och har haft stor betydelse i många krig mellan de danska kungarna och hertigarna av Gottorp.

Frederik I egerade Danmark från Gottorp slott.

Tiergehege Tannenberg (37.1km)

Tiergehege Tannenberg är ett härligt naturområde på omkring 40 hektar beläget vid Östersjökanalen norr om Kiel. Området präglas av stora skogar, idylliska ängar, ystra bäckar och fina dammar. Djurlivet inkluderar många arter som t.ex. skotsk höglandsboskap, vildsvin, baggar, rådjur och dovhjort. De ofarliga djuren vandrar fritt, medan de farliga finns på stora inhägnade arealer.

Schleswig (30.4km)

Schleswig är bara 40 km söder om den danska gränsen och erbjuder spännande historia och kultur. Staden är över 1200 år gammal och kallar sig Nordeuropas första stad. En promenad i centrum rekommenderas, där stadens katedralklockor ringer och ger tillbakablickar av Schleswigs färgstarka förflutna.

Vikingar bosatte sig längs fjorden Schlei, varför området under 200 års tid var en ekonomisk knutpunkt. Senare tog hertigarna av Gottorp över staden Schleswig som sin maktbas från 1600 till 1800-talet. Detta historiska arv kan man fördjupa sig ytterligare i, på något av stadens många museer.

Botanischer Garten Kiel (36.6km)

Kiels stora vackra botaniska trädgård omger Christian Albrechts Universitet. Trädgården har inte mindre än 7 växthus med exotiska växter från hela världen indelade i klimattema. Under vissa perioder av året kan man också få se många olika sorters fjärilar.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Hotel Gammelby

Superpris Nordtyskland

Östersjökusten

Historiska Schleswig

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 fl vatten
 • Gratis internet och parkering

293:-
Från endast
1.239.-

Visa karta

Njut av utflykter i Schleswig Holstein

Läs mer

Hotel Heidehof Garni

Hotell med wellnessavdelning

Schleswig-Holstein

Besök Rendsburg

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 fl mineralvatten på rummet
 • Gratis biljardbord och bordtennis
 • Wellnessavdelning

Endast
1.199.-

Visa karta

Wellness i norra Tyskland

Läs mer

Stadthotel Eckernförde

Härliga dagar vid Östersjön

Östersjökusten

Vid Eckernförde fjord

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 x flammkuchen eller pizza +1 dryck
 • 1 fl vatten på rummet

302:-
Endast
1.399.-

Visa karta

Semester vid Östersjön

Läs mer

Hotel Wikingerhof

Inkl halvpension och välkomstdrink

Schleswig-Holstein

Semester i Nordtyskland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x kaffe och småkakor
 • 1 x välkomstdrink
 • Tillgång till bastu

268:-
Endast
1.549.-

Visa karta

Bo nära kusten i Nordtyskland

Läs mer