Västergötland är perfekt för både sommarsemester, vintersemester och minisemester

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Västergötland

Rabattkoden är nu aktiv

Västergötland

Västergötland sträcker sig från Vättern i öst till Vänern i nordväst ända ut till Kattegatt i väster. I söder begränsas landskapet av Småland och i sydväst av Halland. En av Sveriges största turistattraktioner, Göta Kanal, går genom landskapet på sin väg från Sjötorp vid Vänern till Vättern. Omväxlande natur och fina sevärdheter präglar landskapet.

Oavsett om ni tycker om natur, kultur eller sport har Västergötland något att erbjuda. Ni kan uppleva landskapet till fots, med båt, med bil, på cykel eller på hästryggen. Naturen bjuder på omväxling med löv- och barrskog samt böljande bördiga slätter.

Vid Vättern på Vanäs udde ligger den spännande Karlsborgs fästning, där ni kan delta i "Guldjakten" och på Kållandsö, Vänerns största ö, ligger Läckö slott som har fina utställningar och mycket att se.

Reser ni med barn är Skara Sommarland en kul utflykt. Se de berömda Trollhättefallen, vattenfallen utanför Trollhättan och Halle- och Hunneberg, där Kungajaktsmuseet Älgens Berg ligger. Här finns också en älgpark. I Trollhättan ligger också SAAB-museet. Genom Vänersborg flyter Göta Kanal och slussarna är fascinerande när vattnet släpps på.

Österut ligger berget Billingen, där man kan åka skidor, när snömängd och temperatur tillåter. Även när det inte är snö är Billingen en naturskön upplevelse. Där Västergötland går ut till Kattegatt ligger storstaden Göteborg med shopping, Liseberg, teatrar, konserter och mysiga restauranger och härlig stämning.