Upptäck vackra Bornholm nära strand och havet

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Pension Slægtsgården

Besök Pension Slægtsgården och upplev Bornholm

Korsvirkesidyll i Allinge
Slappna av i mysiga omgivningar på Bornholm
Många naturupplevelser och sevärdheter i närheten
 • 180 km från Öresundsbron
 • 300 km från Rostock, Tyskland
 • 650 km från Göteborg, Sverige
 • Hund
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

I lugna omgivningar nära kusten och badstranden, ligger den charmerande korsvirkesgården Pension Slægtsgården. Här kan ni luta er tillbaka i en av de två soliga trädgårdarna med bekväma trädgårdsmöbler och besöka trädgårdskonditoriet, som har öppet under sommarperioden. Bornholms bästa fiskrökeri ligger alldeles bakom Pension Slægtgården.

Om hotellet

Pension Slægtgården ligger i den sydostliga delen av Allinge. Inrymt i en förtjusande korsvirkesgård förfogar hotellet över två trädgårdar med trädgårdsmöbler för gästerna. Sällskaps- och TV-rummet har TV med danska, svenska och tyska TV-kanaler. På hotellet finns också ett tekök där ni fritt kan använda kaffemaskinen, vattenkokaren, kokplattor och kylskåp. Den centrala placeringen i Allinge gör det lätt att nå såväl centrum som att utforska den soliga sommarön. De fina naturområdena för promenader eller cykelturer, som Nordbornholm är känt för, nås också lätt från hotellet.

Om rummen

De trevliga rummen har alla bad, toalett, TV och internet.

Vänligen observera att

Uppehållet är med slutstädning.

Om din vistelse omfattar kvällens varmrätt serveras den antingen på hotellet eller på en närliggande restaurang i staden måndag till torsdag.

Vänligen meddela hotellet ungefärlig ankomsttid senast 2 dagar före ankomst. Ni kan skriva detta i kommentarfältet vid beställningen eller ringa till hotellet direkt på tel: +45 25 23 17 44.

Vid mån om plats är det möjligt till gratis offentlig parkering i närheten.

Mer info

Värt att se

 • Christiansø (0.0 km)

  Tag en härlig tur till Danmarks unika ögrupp Ertholmene, och besök Christian V:s fascinerande fästning från 1684. Fästningen är ytterst välbevarad och i stort sett orörd eftersom den är K-märkt. På Christiansø befinner ni er långt från avgaser, mitt i Danmarks enda skärgård. Upplev den fantastiska naturen på ön med edjdrar och gråtrutar. Hela året kan man åka till Christiansø från Gudhjem.

  Christiansø
  Christiansø är en fascinerande ö. Ön har fortfarande bofast befolkning och det går båt från Gudhjem hela året.
 • Gudhjem (14.7 km)

  Njut av en semester på Bornholm med billigt boende nära Gudhjem, som är en enastående liten pärla på Nordbornholm. byn har ca omkring 700 invånare. Här kan ni "bestiga" Bokul, ett 48 meter högt "bergsmassiv". Från toppen får ni en fantastisk utsikt över byn och den vackra hamnen i Nørresand. Under hela året går turer mellan Gudhjem och Christiansø. Tag med familjen på färjan till denna vackra ö och stad och njut av en härlig bilsemester!

  Gudhjem
  Gudhjem är Danmarks enda "bergsby" och den fungerar som en bra utgångspunkt för en semester på Bornholm.
 • Hammer Fyr (4.7 km)

  Att semestra med egen bil på Bornholm ger er otroligt frihet och möjlighet att njuta av diverse utflykter. Här kan ni njuta av utsikten från den 21 meter höga fyren uppförd i bornholmsgranit år 1872. Fyren har inte varit aktiv sedan 1900, men är fortfarande ett massivt arkitektoniskt verk och en fantastisk utsiktsplats.

  Hammer Fyr
  Ni kan gå på guidade vandringsturer vid Hammer Fyr.
 • Hammerknuden (4.4 km)

  Kör på semester med egen bil till Bornholm och vandra kring Hammerknuden, med rundade klippblock, som bjuder på några av de vackrast tänkbara vandringsturer på ön. Ljungen växer frodig här i klippdalen och det finns lummiga skogar. På er väg runt den 182 hektar rundklippan kan ni bl.a. stöta på Salomons Kapel. Kapellet ligger helt ute vid kusten och är från medeltiden.

  Hammerknuden
  Besök Hammerknuden och se om ni kan hitta Salomons kapell
 • Hammershus (4.4 km)

  Hammershus är en av Bornholms stora sevärheter. Den gamla slottsruinen tros varit uppförd av kyrkomakten i samarbete med Valdemar Sejr så långt tillbaka som i början av 1200-talet. Hammershus är Nordeuropas största slottsruin och är majestätiskt placerad på en 74 meter hög brant klippa. Hos Risskov Bilsemester finner ni ett urval av hotellpaket på Bornholm.

  Hammershus
  Ni har inte sett Bornholm om ni inte varit vid Hammerhus!
 • Bornholms Medeltidsscenter (16.9 km)

  På Medeltidscentret som ligger endast 500 meter från Østerlars rundkyrka kan ni uppleva och lära er mer om Medeltidens många olika sidor. Centret är beläget på ett 15 hektar stort område och här hittar ni bland annat skog, klippor och vattendrag, en befäst gård med festsal, utkikstorn och pallisader, en bondgård med kålodlingar och en väderkvarn.

  Bornholms Medeltidsscenter
  Få en spännande inblick i livet under 13- och 1400-talet.
 • NaturBornholm (30.0 km)

  NaturBornholm är ett spännande upplevelsecenter som passar hela familjen. Här kan ni lära er mer om Bornholms historia genom växter, djur, text och bilder. Centret är cirka 3.000 kvm stort och här finns bland annat krokodiler, akvarium och bornholmska dinosaurier. Här finns också många spännande aktiviteter att prova på som elbilar, en utomhuslekplats och GPS-turer i den vackra omgivande naturen.

  NaturBornholm
  Lär er med om Bornholms historiagenom dess fauna och flora på NaturBornholm
 • Nylars kyrka (26.7 km)

  Besök Bornholms bäst bevarade rundkyrka, Nylars kyrka, som byggdes cirka 1160. Kalkmålningarna på mitttpelaren, som sägs vara en av de äldsta på Bornholm, berättar skapelseberättelsen om hur Adam och Eva tvingas lämna Eden. I vapenhuset finns två kristna runstenar där den äldsta är daterad cirka 1050. Det vackra fristående klocktornet är byggt i korsvirkesstil och är från den senare delen av Medeltiden.

  Nylars kyrka
  Nylars kyrka är Bornholms bäst bevarade rundkyrka
 • Olsker Rundkirke (5.1 km)

  Den danska ön Bornholm är känd för sina rundkyrkor och den 26 meter höga Olsker Rundkirke är den högsta av de 4 rundkyrkorna på ön. Kyrkan uppfördes omkring år 1150, men har genom tiderna blivit ombyggd och förstärkt i omgångar, senast på mitten av 1900-talet då altartavlan byttes. I denna eleganta rundkyrka står personal i vapenhuset, som gärna svarar på frågor och kan berätta om kyrkans historia.

  Olsker Rundkirke
  Kyrkan, som uppfördes omkring år 1150, har blivit renoverad och förstärkt genom åren.
 • Oluf Høst Museet (14.9 km)

  Välkommmen in i den danska konstnären Oluf Høsts vackra hem i Gudhjem på Bornholm som sedan 1998 är ett museum. Oluf Høst var framförallt inspirerad av den franska postimpressionism-konstnären Paul Cézanne. Inne på museet liksom i den vackra trädgården bakom huset kan ni besöka flera ateljeer. Museet har inte bara konst utan också en utställning med foto, film och texter som ger en ljupare inblick i Høsts liv.

  Oluf Høst Museet
  Oluf Høst Museet på Bornholm
 • Paradisbakkerne (32.8 km)

  På östra Bornholm kan du ta en trevlig promenad i Paradisbakkerne, ett kupperat landskap med klippor, dalar och fantastisk naturskog. Växtlivet är mycket rikt nere vid dalarna och i området finns flera vackra sjöar och gamla kärr. Det är också i Paradisbakkerne du hittar Bornholms största flyttblock. 'Rokkestenen' är för närvarande den enda av öns tre flyttblock som man faktiskt kan flytta på.

  Paradisbakkerne
  Som namnet antyder, är detta område ett riktigt vandringsparadis.
 • Rytterknægten (25.0 km)

  Mitt på Bornholm hittar ni Rytterknægten mitt i den omgivande skogen. Det 162 meter höga tornet är öns högsta punkt och byggdes 1856 för att minnas Fredrik VII och grevinnan Danners besök ett par år tidigare. Tornet var ursprungligen inte lika högt, utan man har byggt ut det allteftersom den omgivande skogen har växt sig högre.

  Rytterknægten
  Rytterknægten byggdes 1856 för att minnas Fredrik VII och grevinnan Danners besök ett par år tidigare
 • Østerlars Rundkyrka (17.5 km)

  Østerlars Rundkyrka är inte bara den största rundkyrkan på Bornholm, utan i hela Danmark. Det antas också att kyrkan är den äldsta av Bornholms fyra rundkyrkor, trots att det exakta byggnadsåret är okänt.

  Østerlars Rundkyrka
  Østerlars Rundkyrka är den mest kända av de fyra rundkyrkorna i Bornholm.
Mer info

Karta

Pension Slægtsgården
Østergade 3 3770 Allinge

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~5.99 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 0~14.99 i extrasäng 50% Rabatt
Barn 15~99.99 i extrasäng 25% Rabatt