Bila i Tyskland till härliga Premiere Classe Hotel Hannover

Resmål
Betalning

Betalning

Presentkort

Premiere Classe Hotel Hannover

Besök Hannover och upplev stadens charm och många sevärdheter

 • 525 km från Öresundsbron
 • 340 km från Rostock, Tyskland
 • 650 km från Göteborg, Sverige
 • 500 km från Helsingborg, Sverige
 • 220 km från Travemünde, Tyskland
 • 470 km från Sassnitz, Tyskland
 • 525 km från Swinoujscie, Polen
 • Bar
 • Möjligt att hyra cykel
 • Hund
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

Om hotellet

Hotel Première Classe Hannover är ett modernt hotell i utkanten av Hannover. Hotellet har 74 rum, reception, restaurang och bar. Det finns gratis trådlöst internet och parkering. Läget nära motorvägen och kollektivtrafiken gör det enkelt att ta sig runt till många attraktioner i Hannover. Upptäck stadens vackra centrum, besök den vackra slottsparken Herrenhausen Gardens, ta en tur till djurparken eller låna cyklar på hotellet och ta en tur i skogen eller till badsjön Altwarmbüchener See.

Hotellet erbjuder

Hotel Première Classe Hannover är ett härligt och modernt inrett hotell. Det ligger i utkanten av Hannover nära motorvägen A2, vilket passar de bilburna gästerna. Hotellets läge gör det också lätt att komma till Hannovers centrum och de andra attraktionerna i området. Det tar ca 30 minuter att ta sig in till centrum med tåg och 20 minuter med bil. Dessutom ligger det endast 10 minuters promenad från det stora A2-köpcentrumet.  Restaurangen serverar varje morgon en läcker och riklig frukostbuffé. I hotellbaren kan ni koppla av och njuta av olika drycker och dagstidningar. Hotellets reception är öppen dygnet runt. 

Rummen 

Hotellet har 74 modernt inredda enkel- och dubbelrum. Alla rum har bekväma sängar och sängkläder av hög kvalitet, bad/dusch, toalett, platt-TV och luftkonditionering. 

Värt att se

 • Hannover (13.8 km)

  Centrum av Hannover med sitt stora nät av gågator har något för alla smaker när det gäller shopping. Om ni vill ha lite mer historisk prägel på shoppingturen, bege er istället till gamla delen av staden där det finns många små spännande butiker. Ett måste när ni besöker Hannover är ett besök på Herrenhausen, där ni hittar trädgårdskonst i fransk barockstil, trädgårdar i engelsk stil och botaniska trädgårdar. Herrenhausen anlades av kungligheter under 1700-, 1800- och 1900-talen och här kombineras på ett enastående vis de viktigaste stilriktningarna inom trädgårdskonst. Anläggningens centrala del är den stora trädgården "Großer Garten" som är en historisk barockträdgård i fransk stil med en stor fontän, vattenkonst och en labyrint. En weekendresa eller längre kör själv semester med egen bil till Hannover bjuder på upplevelser för hela familjen!

  Hannover
  Besök Hannovers gamla stadsdel där finns det många små spännande butiker.
 • Rausch chokolademuseum (31.1 km)

  Om ni gillar choklad får ni inte missa ett besök på Rausch chokladmuseum i Berlin. Här kan ni lära er om kakaobönans historia, skörden av bönorna samt produktionen av chokladen. Här finns också diverse maskiner utställda som visar hur chokladen tillverkades för 100 år sedan. Självklart finns det också möjlighet att smaka på chokladen och köpa med choklad hem från outlet-butiken. Museet har också ett café, som såklart går i chokladens tecken, och där det serveras varm choklad, kakor och andra läckerheter.

  Rausch chokolademuseum
  Rausch chokladmuseum är en upplevelse för alla sinnen
 • Hannover Zoo (9.5 km)

  Hannovers Zoo är en djurpark med över 50 olika djur att beskåda. Här hittar ni noshörningar, lejon, tigrar och många andra stora djur. Här kan ni också se på när djuren får mat samt shower med sälar och fåglar. Ett perfekt utflyktmål under en kör själv semester i Hannover, inte minst för er som reser med barn!

  Hannover Zoo
  Hannover Zoo har över 50 olika djur, där ni kan se på när djuren blir matade eller beskåda showe.
 • Sehnde (19.0 km)

  Sehnde är ett mindre samhälle utanför Hannover med cirka 23.300 invånare, som alla bor med närhet till storstaden. Sehnde är också en del av regionen Hannover men ett självständigt distrikt. Här finns både butiker och stormarknader så det är lätt att göra inköp för dagens utflykt. I Sehnde finns också flera restauranger så varför inte smaka på lokala rätter på "Schützenklause-Restaurant" som endast ligger ett par kilometer från hotellet. Här finns också “Hannoversches Straßenbahn-Museum” som har en unik samling av spårvagnar från perioden 1895 fram till slutet av 1980-talet. En intressant upplevelse för hela familjen då det finns upplevelser både för entusiasten och familjens yngre medlemmar då många av spårvagnarna fortfarande fortfarande är i körbart skick.

  Sehnde
  Besök Sehnde under en semester i området kring Hannover
 • Skt. Jakobi kyrkan (32.6 km)

  I centrum av Peine ligger Sankt Jakobi-kyrkan. Den nygotiska kyrkan byggdes i slutet av 1800-talet och tronar stolt över kullerstensgatorna. Kyrkan är utsmyckad med många fina målningar och färgade fönsterglas. Församlingen har mycket fokus på musik och här hålls ofta konserter i allt från klassisk musik till gospel.

  Skt. Jakobi kyrkan
  Skt. Jakobi kyrkan ligger i den lilla staden Peine utanför Hannover
 • Celle (33.9 km)

  Celle är en förtjusande stad med sina korsvirkeshus i den gamla delen av staden. Här finns fler än 500 korsvirkeshus och i den södra sidan av Lüneburger Heide hittar ni det gamla hertigslottet från 1200-talet. Celle är mest känt för sin korsvirkesarkitektur. Konstnärligt utsmyckade hus från 1500- till 1700-talet pryder den gamla delen av staden som har en väldigt medeltida känsla. Den pampigaste byggnaden är Hoppener Haus från 1532 som med sina sex våningar är ett väldigt fantasifullt hus utsmyckat med åtskilliga ornament. Hertigslottet med anor från 1200-taler är stadens äldsta byggnad. Byggnaden med fyra flyglar har en intressant interiör där renässans möter barock och här hittar ni den äldsta barockteatern som fortfarande är i bruk, slotskapellet, ståtliga gemak och slottsköket. I Celle hittar ni dessutom ett stort utbud av butiker. Den största shoppinggatan Zöllnerstraße som har en trevlig mix av små butiker i de pampiga renässans- och korsvirkeshusen.

  Celle
  Celle är mest känt för sin korsvirkesarkitektur
 • Hildesheim (36.8 km)

  I den tyska delstaten Niedersachsen ligger Hildesheim, som är en mindre tysk stad belägen 40 km söder om Hannover. Hildesheim är en av norra Tysklands äldsta städer och den ligger där den gamla handelsvägen Hellweg korsar floden Innerste. Domkyrkan i Hildesheim härstammar från 1100-talet och är på grund av detta också en av de äldsta kyrkorna i Tyskland. Domkyrkan bombades så svårt under andra världskriget att den låg i ruiner. 1950 började renoveringen av domkyrkan, vilket nästan blev ett nybygge på grund av de svåra skadorna, och tio år senare var den nya kyrkan klar. Numera finns kyrkan också med på UNESCOs världsarvslista. Utmed muren som sträcker sig runt kyrkan växer en rosbuske som sägs vara 400 år gammal, och därmed världens äldsta kända ros. På Roemer- und Pelizaeus Museum finns utställningar om hur världen skapades, gamla kulturer och konst. Här finns en stor samling från det gamla Egypten och museet har också en stor samling konst från Peru som drar många besökare. Museet har också flera spännande konstutställningar med bland annat en samling med över 10 000 posters med motiv från 1600-talet. Något annat som inte får missas är Wasser Paradies som är ett vattenland som uppskattas av hela familjen. Här hittar ni både vattenrutschbanor, inom- och utomhuspool, en grotta, bastu och restaurang. Under en billig minisemester i området rekommenderas det att ta en shoppingtur i Hildesheim där ni också kan beskåda vackra historiska byggnader bredvid moderna längs shoppinggatorna. Här finns också många mysiga restauranger med allt från italienska delikatesser och franska rätter till traditionella tyska rätter.

  Hildesheim
  Kör på minisemester till Hildesheim, en av Nordtysklands äldsta städer
 • Nöjesparken Heide Park (83.1 km)

  Om ni gillar pirr i magen rekommenderas ett besök på nöjesparken Heide Park Soltau som är norra Tysklands största nöjespark. Här kan ni testa de gigantiska rutschbanorna eller få gåshud när ni besöker vampyrernas Transylvanien. Se till att ni har gott om tid för här kan man lätt spendera en hel dag.

  Nöjesparken Heide Park
  Om ni gillar pirr i magen rekommenderas ett besök på nöjesparken Heide Park Soltau som är norra Tysklands största nöjespark.
 • Julmarknad i Hannover (10.5 km)

  Upplev den härliga julstämningen i den medeltida staden Hannover, vars årliga julmarknad sprider glädje över staden. Åk på en minisemester eller weekend under jultid och njut av ett fint besök på denna traditionella julmarknad!

  Hannover är huvudstad i regionen Niedersachsen och varje år strömmar massor av besökare till staden för att uppleva den trevliga julmarknaden. Eller de härliga julmarknaderna. För det finns nämligen flera olika marknader i och kring Hannover.

  Den klassiska och traditionella julmarknaden i staden arrangeras i pittoreska Altstadt, nära rådhuset och den gamla marknadskyrkan. Här är inspirationen till juldekorationerna hämtade från Erzgebirge och Thüringerwald. De 130 bodarna är placerade framför upplysta historiska byggnader som pryds av julbelysning och här säljs allt från glasblåsarkonst till hantverk i trä, hushållsartiklar och naturligtvis massor av god julmat och läckra drycker. 

  På Ballhofplatz finner ni den finska julmarknaden där ni kan smaka på särskilda specialiteter såsom rökt lax och finsk julglögg "Glögj", samt andra nordiska delikatesser. 

  Längs med Leine-flodens bredd kan ni uppleva det medeltida stadslivet i den historiska byn omkring "Historisches Museum Hannover". Här möts ni av levande ljus, bål och massor av härliga juldofter från alla håll och kanter. I den historiska byn kan ni uppleva hantverk inom smedja, samt trä- och syslöjd. Glöm inte att smaka på den originella Thüringer korven som grillas på träkol.

  Inom kort avstånd från den medeltida marknaden vid Leinen finner ni även Holzmarkt, som under jultid pryds med 50 väldoftande granar. Mitt i denna 400m² stora skog står en önskebrunn, "Oskar Winter Brunnen", där man kan få sin innersta önskan uppfylld. Omkring området finner ni dessutom flera olika bodar som erbjuder godsaker och värmande glögg.

  Julmarknad i Hannover
  Upplev den vackra julmarknaden i Hannover med en julsemester i Nordtyskland.
 • Julmarknad i Celle (34.0 km)

  Julmarknaden i Celle är en unik frestelse för gottegrisar och bankande julhjärtan. I Celle kan ni äta er mätta på choklad, godis och tyska delikatesser.

  Med julkrubbspel och tomtar finns upplevelser både för vuxna och barn. Ni kan också hitta julklappar ocj julklappstips för familj och vänner.

  Celles julmarknad med sina gammaldags karuseller, allt godis och choklad i långa banor är en säker succé för familjens yngsta. I julmarknadsstånden serveras många tyska delikatesser och här säljs också många olika hantverksprodukter, smycken och keramik.

  Under hela december, speciellt på helgerna, ges olika jularrangemang med tomtar, konserter och krubbspel. Staden Celle har omkring 70.000 invånare och de gamla husen ser extrafina ut när de är julpyntade med pynt från marknaden.

  Celle kan upplevas både som ett enskilt resmål eller i kombination med en weekendtur till Hannover. Med IC-tåg tar det endast 20 minuter att ta sig mellan städerna. 

  Julmarknad i Celle
  Gå på upptäcktsfärd på julmarknaden i Celle.
Mer info

Karta

Premiere Classe Hotel Hannover
Rendsburger Str. 8 Lahe, 30659 Hannover

Barnrabatt

För att få barnrabatt måste det vara minst 2 vuxenbetalande i rummet. Rabatten är vägledande. Den exakta barnrabatten visas i bokningsformuläret.

Dubbelrum
Barn 0~6 i föräldrars säng 100% Rabatt
Barn 6~12 i extrasäng 50% Rabatt