Resmål

Quality Hotel Grand Kongsberg

Kulturella upplevelser i Kongsberg väster om Oslo

 • 170 km från Svinesundbron
 • Restaurang
 • Bar
 • Wellness
 • Inomhuspool
 • Jacuzzi

Om hotellet

Quality Hotel Grand Kongsberg ligger i centrala Kongsberg, en timmes bilfärd från Oslo. Det är ett modernt hotell med trevlig restaurang, bar och en härlig spaavdelning!

Hotellet erbjuder

Quality Hotel Grand Kongsberg är ett trevligt hotell med många moderna faciliteter. Börja dagen med en god frukostbuffé i hotellets fina restaurang innan ni ger er ut för att utforska Kongsberg. Efter en upplevelserik dag kan ni koppla av i hotellets wellness-avdelning, som har både pool och bastu. 

På kvällen serverar hotellets à la carte-restaurang, Restaurang Rejoice, välsmakande måltider som är inspirerade av säsongens råvaror. Efter middagen kan ni även avnjuta en drink i hotellets jazzbar, som serverar allt från cocktails till lokala ölsorter. Här kan ni njuta av den mysiga atmosfären och till bra musik.

Gratis tillgång till internet finns på hotellet för samtliga gäster. 

Rummen

Hotellet har totalt 150 rum som samtliga är rymliga och bekvämt inredda, och alla rum är utrustade med eget badrum, TV och minibar.

Vänligen observera att

Hotellet är kontantfritt. Alla betalningar oavsett belopp måste ske med kort. Följande korttyper accepteras: VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro, American Express, Diners Club og Discover samt Apple Pay och Samsung Pay. Det går också bra att betala med Swish.

Mer info

Värt att se

 • Silvergruva (0.5 km)

  Passa på att ta tågresan in till kungens silvergruva, en spännande resa 342 meter under ytan och 2.300 meter inuti berget. Här stannar tåget och resten av turen går till fots. Besökare tas hela 1.070 meter under marken, eller 560 meter under havsytan. Kom ihåg att ta med varma kläder, då det bara är ca. 6 plusgrader nere i gruvan. Tågresa tar allt som allt 25 minuter och kan upplevas lite bullrig. Därför kan det vara en bra idé att ha med öronproppar. Resan in och ut ur gruvan är inte lämplig för funktionshindrade eller besökare med svagare fysik och den absoluta lägst tillåtna åldern är 3 år. Att gå till fots tar ungefär 65 min och sträcker sig över 800 meter. Resan innebär också gång i trappa, upp och ner motsvarar detta ca 5 våningar. Det rekommenderas att vara på plats 15 minuter innan resan börjar. Möt upp vid Malmveien 11, Saggrenda, 8 km från Kongsbergs centrum mot Notodden.

  Silvergruva
  Besök den spännande silvergruvan
 • Lågdalsmuseet (1.6 km)

  Lågdalsmuseet är öppet året runt och är ett kulturhistoriskt museum som täcker Kongsberg, Qu och Numedal. Museet grundades år 1924 och ligger på den gamla gården Glitre Løkke, endast ca fem minuters promenad från centrum. Under sommarsäsongen finner ni många olika djur strosande runt gräsmarkerna och Norges end Twinklegård är Bergstadens mest välbevarade traditionella hem, byggt av sten och det är även den lilla charmiga Kongsbergsgatan som fortfarande ser ut som den en gång gjorde då Bergman levde, med bland annat en välsorterad lanthandel. Numedalstuna har flera rum som är målade i ljusröda färger och här finns även en möteslokal där tre generationer från Røysland utövade och konsoliderade sin mat i Uvdal under 1700-talet. Huvudbyggnaden rymmer ett litet galleri med olika utställningar av lokalkonst samt Rolf Hansens utställning "Keramik till glödje". Det hålls även workshops for flera av stadens hantverkade samt också Norges enda Glasögon och Optiker museum. Året runt arrangeras här en rad aktiviteter och det är möjligt att gå på gudiad tur runt museet.

  Lågdalsmuseet
  Om somrarna finner ni många djur i området
 • Kongsberg Skidcenter (3.7 km)

  Kongsberg Skidcenter bjuder på backar som säkrar upplevelser och roliga utmaningar på skidor. Liften tar besökare upp 1.600 meter, varifrån ni sedan har 12 kilometer backar. Det finns också en 500 meter lång linbana som tar er upp för konkurrerade backarna 'Slalåmen' och 'Terrengparken'. Öppningstiderna för Kongsberg Skidcenter är måndag till fredag mellan 09:00 - 21:00, samt lördag till söndag mellan 09:00 - 18:00

  Kongsberg Skidcenter
  Full fart i skidbackarna på Kongsberg Skidcenter
 • Norskt Vassdragsmuseum (8.1 km)

  På aktivitetsområdet har Vassdrag Museum byggt modeller av gamla vattenkraftverk med bland annat en kvarn, stampkvarn och vattenpump. Detta spännande museet, Vassdragsmuseum, är beläget inom Labro kraftverk. Den första museebyggnaden stod här färdig år 1910 och har sedan dess utvecklats med åren. Museet har även bland annat även en utställning om utvecklingen kring elektriciteten.

  Norskt Vassdragsmuseum
  Besök det spännande Vassdragsmuseet
 • Drammen (38.8 km)

  Industristaden Drammen hade förr ett dåligt rykte, men under de sista åren har staden genomgått en otrolig förvandling, från att vara en sliten stad har staden nu blivit lite av en pärla och ett sant smultronställe som stadens invånare nu är mycket stolta över. Asfalt och betong har ersatts med polerade granitplattor. Centrum har fått sig ett uppsving och har nu ett pulserande gatuliv med trevliga restauranger på torg och med uteserveringar där ni kan avnjuta en god bit mat eller något gott att dricka. Passa på att ta en tur upp till Bragernesåsen och Spiraltoppen under ett besök i Drammen, varifrån ni bjuds på en slående panoramautsikt över staden. Drammensbadet är också Norges största badanläggning och här finner ni både inomhus- och utomhuspooler, med och utan vågor. Dessutom finns här klättervägg, rutschkanor och i det hela är Drammenbadet ett sant eldorado för alla som tycker om lek och bus i vatten.

  Drammen
  Drammen är idag ett smultronställe som bjuder på härlig atmosfär
 • Klätterpark Högt & Lågt Vestflod (56.5 km)

  Skandinaviens största klätterparken och även ett eldorado för barn och äventyrslystna! Här finns ett urval av aktiviteter och utmaningar uppe bland träden, i olika nivåer, för olika åldrar i olika teman. Den högsta och mest utmanande klättringen är på en höjd på 30 meter!

  Klätterpark Högt & Lågt Vestflod
  Här kan man svinga sig uppe i trädtopparna!
 • Bø Sommarland (58.3 km)

  Bø Sommarland är Skandinaviens största vattenpark och även Norges enda utomhus-vattenpark. Badlandet ligger i Bø Telemark och parker öppnade upp sina dörrar första gången år 1985. Parken har öppet under sommarmånaderna!

  Bø Sommarland
  Bø Sommarland ett populärt utflyktsmål för barn
 • Bærum (66.3 km)

  Asker och Bærum ligger väster om Oslo. Här finns lantliga omgivningar med vackra gårdar belägna längs Oslofjorden. Här har ni optimala möjligheter för att ta er en tur ut i skärgården eller en härlig vandringstur. För er som gör en familjesemester kan ett besök vid Vollens strand rekommenderas, speciellt under varma sommardagar. Det går en båt till och från Oslo under sommarmånaderna. I hamnen finns det båtplatser samt en gästhamn med flera butiker och en fjordkrog. I Vollen kan ni också hyra elcyklar. Passa på att fråga personalen på uthyrningskontoret om de bästa cykellederna. Om storstaden skulle bli för mycket så kommer en utflykt till Bærums göra susen. Här finns ca 50 butiker, som bibehållet sina traditioner sedan 1600-talet, och det finns även goda möjligheter till att avnjuta mat och dryck i Bærum. Passa även på att besöka Henie-Onstad Konstcenter som är en fantastisk upplevelse för att konstintresserade. Boka billigt hotellpaket hos Risskov Bilsemester.

  Bærum
  Området omkring Asker och Bærum ligger nära Oslofloden
 • Henie-Ontad Konstcenter (70.5 km)

  Henie-Onstad Konstcenter är ett livligt museum där det hela tiden försigår ett eller annat. Sedan öppningen år 1961 har platsen gjort sig känd framförallt genom sin konstentusiasm och även för att husa en rad intressanta utställningar med konstnärer som Yayoi Kusama. Det finns också en restaurang på Heine-Onstad Konstcenter där ni kan beställa middag eller enklare lunch. Restaurang Wave & Moi Høvikodden serverar internationella rätter genom sin á la carte meny i en härlig atmosfär. Ta vägarna förbi detta härliga museum under er sommarsemester eller weekend i området. 

  Henie-Ontad Konstcenter
  Henie-Ontad Kunstcenter är alltid en upplevelse, med museum och restaurang i området.
Mer info

Karta

Quality Hotel Grand Kongsberg
Christian Augusts gate 2 3611 Kongsberg