Kör-själv-semester i de norska fjällen

Svenska | SEK

Rauland Høgfjellshotell

Vandrings- och skidparadis nära Hardangervidda.

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Cykeluthyrning på hotellet
 • Pool, klättervägg och biljard på hotellet
 • Vandringsleder, skidspår och pister utanför dörren
5.027:-
3~6 dag från
1.479.-

Inkl halvpension och välkomstdrink

Härliga norska fjällen

3 dagar
Endast 1.479,- / spara upp till 1.888,-
Spara
4 dagar
Endast 2.189,- / spara upp till 2.821,-
Spara
5 dagar
Endast 2.839,- / spara upp till 3.814,-
Spara
6 dagar
Endast 3.269,- / spara upp till 5.027,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • Tillgång till pool, bastu & gym
 • Gratis cykellån
Wild Offer

Åk på kör-själv-semester till Norge och upplev den vackra norska naturen. Bo på det traditionella högfjällshotellet  Rauland Høgfjellshotell med bra läge på 1000 m ö h, nära till Raulands centrum och mellan Bergen, Oslo och Stavanger. Det är också nära till den härliga nationalparken Hardangervidda. På sommaren kan ni vandra i det vackra landskapet och på vintern har skidentusiasterna med ett liftkort tillgång till 49 pister och 150 km längdskidåkningsspår  mitt i Telemarks största vinterdestination. Efter en lång, aktiv dag väntar hotellets wellness-avdelning med pool, ångbad och bastu där ni riktigt kan koppla av. 

Hotellet erbjuder

På Rauland Høgfjellshotell kan ni uppleva både skid- och spasemester med skidbackar utanför dörren och en välutrustad wellness-avdelning på hotellet. 

Härifrån har ni nära till tre vintersportstäder: Rauland Skisenter, Vierli och Raulandsfjell som passar hela familjen och alla nivåer. Ta hotellhissen upp till Rauland Skisenter där ni hittar 40 nedfarter. Ni kan åka alpint, snowboard eller utforska områdets längdskidåkningsspår på 150 km.

På sommaren kan ni vandra, låna cyklar på hotellet, fiska och mycket mer.

Efter en händelserik dag kan ni njuta av hotellets wellnessa-avdelningen som erbjuder pool, ångbad, fitnessavdelning och bastu där ni har fantastisk utsikt över fjället. Bassängområdet har öppet varje dag 07.00-19.00. 

På hotellet hittar ni Restaurang Falkeriset som serverar en frukostbuffé varje morgon mellan kl. 08.00-09.30. Till kvällen kan ni njuta av god mat som är lagad på lokala råvaror som färsk fisk och renkött. Middag serveras kl. 19.00-20.30. Ni rekommenderas att boka bord till middagen. Det finns också "after ski" i skidstugan, där man på utvalda helger kan ta del av levande musik under vintersäsongen. Annars är det möjligt att ta en drink i lobbybaren, som är öppen varje dag.

Hotellet har även ett lekområde för barn samt ger er möjlighet att låna cyklar. 

Hotellet erbjuder gratis parkering utanför huvudingången samt gratis internet. 

Om rummen

Totalt finns 101 rum på hotellet. Rummen, som är 15 kvadratmeter stora, har twinsängar på 90 cm. Alla rum har TV, hårtork, eget badrum med dusch och toalett samt daglig städning. Mot en avgift har ni möjlighet att ta med er ert husdjur på semestern. 

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

260 km från
Svinesundsbron

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Hardangervidda Nationalparkcenter (18.1km)

Hardangervidda Nationalparkcenter öppnade 2013 och visar en modern utställning om naturen och renarna i nationalparken med inte mindre än 22 interaktiva installationer. Besökarna får lära sig mer om renarnas anpassning till det stränga högfjällsklimatet i Norge samt djurens utbredning över hela världen sedan forntiden. Ni får också se redskap tillverkade av renben för mer än 17.000 år sedan, som man funnit vid utgrävningar i södra Frankrike. I forsknings- och förvaltningsavdelningen kan ni se hur man arbetar för att skydda och bevara denna unika djurart.

Rjukanfossen (29.6km)

Geologiprofessor Jens Esmark hade i 1810 "upptäckt" Rjukanfossen och informerat kungen i Köpenhamn om "världens högsta vattenfall". Han tog nog i, för Rjukanfossen är ca 104 meter högt, inte det största men onekligen imponerande. Rjukan har tidigare kallats "den moderna turismens vagga i Norge". Efter upptäckten började stora konstnärer som I.C Dahl och Johannes Flintoe till platsen och målade de två naturgiganterna Rjukanfossen och Guastatoppen. Därefter blev platsen känd för överklassen från stora Europeiska städer som ville beskåda naturens underverk. Idag är vattenfallet avsevärt förminskar, då en stor del av vattnet går i rör till Vemork Kraftstation. Dock är fallet extra stort och fint under det första släppet som sker i förbindelse med Marispelet i slutet av juli.

Norsk Industriarbeidermuseum (34.1km)

På Norsk Industriarbeidermuseum får ni inblick i den norsk industrin och krigshistorien. Rjukanfossen gav grunden till Vemork, världens största kraftstation i 1911. Idag är stationen omgjord till ett museum, Norsk Industriarbeidermuseum, med en fast utställning om industristaden Rjukan och där ni kan lära er om historien kring det som lagt grund till att Rjukan nått UNESCOs världsarvlista. 

Striden om tungt vatten (33.1km)

Under andra världskriget pågick "striden om tungt vatten" på Vemork vid Rjukan. Genom fyra sabotageförsök blev nazisternas försök på att tillaga atombomber stoppade. Om de hade fått lov att fortsätta ditt arbete med tungt vatten, skulle de förmodligen ha kunnat producera atombomber. Detta var teorier som de allierade vetenskapsmännen satt med medans andra världskriget var i full gång. De arbetade intensivt med att försöka framkalla en nukleär explosion efter andra principer, men det var långt fram. Och tungt vatten blev bara producerat i det ryskockuperade Norge, på Vemork vid Rjukan.

Krossobanen (36.8km)

Krossobanen väster om Oslo är känd som Nordeuropas första kabelbana. Den längsta kabelstationen har en stor parkeringsplats där de som är modiga kan färdas vidare upp till nästan 900 meter över havet. Här har man en fantastisk utsikt över Rjukan, Gaustatoppen, Vermork och det område där det berömda sabotaget mot anläggningen för tillverkning av tungt vatten skedde. Uppe på toppen serveras det kaffe på Gvepseborg Café.

Rjukanbadet (39.6km)

Rjukanbadet är ett stort badland och har något för alla, varesig du vill simma, koppla av med wellness eller köra ett träningspass. Tag gärna med barnen till Rjukanbadet med goda möjligheter för att leka av sig och roa sig i bassängen.

Fiske och isfiske (18km)

Bila i Norge och besök Skinnarbu Nationalpark som är ett attraktivt fiskeområde såväl om sommaren som vintern. Hos Risskov Bilsemester kan ni boka prisvärda hotellpaket i Norge och i Skinnarbu Nasjonalparkhotell är ett av hotellet som Risskov erbjuder. Kör själv och åk inåt landet mot Grasfjell eller ned till Møsvann. Karta, fiskekort och fiskeredskap finns att köpa i receptionen på hotellet. Vänligen observera regeln om att fiske är förbjudet mellan 15 september till 15 oktober. Detta gäller dock inte röding, så länge ni inte är nära floden.

Rauland Skicenter (2.4km)

Skidcentret har en höjdskillnad på 830-1130 meter och här finns 26 pister som tillsammans är 19 km långa. Öppningstiderna är 10:00 - 16:30 varje dag.

Vierli Skidcenter (2.3km)

Skidcentret har fem skidliftar och nio backar på sammanlagt 6.575 meter, och är beläget 1000 meter över havet. Här är det mycket hopp, big jumps och rails. Vierli kälke-center är ett av Norges största med över 100 kälkar och tre backar. Öppningstider på vardagar: 10:00-16:30. Kvällsåkning i Vierli Terrengpark är varje onsdag, fredag och lördag mellan kl 18:00-21:00.

Møsvatn Skidpark (18km)

Skinnarbu Nasjonalparkhotell har ett eget skidcenter som heter Møsvatn Skipark som är ett mysigt alpincenter där hela familjen kan trivas. Møsvatn Skipark erbjuder fyra olika backar i längder upp till 800 m. Det finns en T-skidlift på 650 m, gratis barnskidlift och skidlekplats.

Hundspann i Tjønndalen (35km)

Upplev naturen på ett nytt och spännande sätt och lär dig att köra ditt eget hundspann! Haukeli Husky erbjuder hundspann från Tjønndalen i Arabygdi varje dag under vintersäsongen. Detta är en perfekt utflykt för hela familjen och därav passande för er som reser med barn,  men även för er som reser utan barn och vill uppleva en unik naturupplevelse! Det erbjuder rundturer på ca. 1 timme och även halv- och heldagsturer.

Turer för större grupper kan också organiseras. Vänligen observera att turerna startar för minst två personer.

Morgedal – en vintersaga (48km)

Morgedal kallas ofta skidsportens vagga och på skidmuseet förmedlas norsk skid- och polarhistoria från ca 2000 år f.Kr fram till nutidens snowboard.

Höjdpunkter är bl.a. Morgedal på 1850-talet, historien om Sondre Norheim, kapplöpningen mot Sydpolen och den olympiska elden. Museicaféet har öppet  året runt med undantag för januari månad. Caféet serverer hemlagad mat baserad på goda kvilitetsråvaror.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Skinnarbu Nasjonalparkhotell

Nära hardangervidda

Vestfold och Telemark

Mysigt fjällhotell

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • Gratis parkering
 • Gratis internet

1.288:-
Endast
1.629.-

Visa karta

Fantastisk natur i norska fjällen!

Läs mer

Vrådal Ferieleiligheter

Inkl. 1 kvällsbuffé

Vestfold och Telemark

Familjesemester i Norge

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 1 x kvällsbuffé
 • kaffe efter middagen
 • Tillgång till pool
 • Gratis internet och parkering

648:-
Från endast
1.049.-

Visa karta

Vackra naturupplevelser i Norge

Läs mer

Lia Fjellhotell

Inkl halvpension, kaffe och kaka

Hallingdal

Upptäck södra Norge

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 2 x lunchpaket (att medtagas)
 • 2 x Kaffe och kaka efter middagen
 • Gratis internet och parkering

3.362:-
Från endast
1.429.-

Visa karta

Kör själv till Sydnorge

Läs mer

Lampeland Hotell

Inkl halvpension

Viken

Semestra nära Kongsberg

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x kvällens huvudrätt
 • Gratis varm dryck hela dagen
 • Gratis cykellån
 • Tillgång till bastu

558:-
Endast
1.429.-

Visa karta

Kultur och naturupplevelser i Kongsberg

Läs mer

Ski Lodge Gautefall

Nära skidort

Vestfold och Telemark

Familjesemester i Norge

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • Nära skidort
 • Sänglinne och handdukar
 • Gratis parkering och WiFi
 • Slutstädning

710:-
Från endast
2.239.-

Visa karta

Härlig vintersemester i Norge

Läs mer
 
Dina data och cookies

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga erfarenheten av risskov.se. När du klickar "OK" accepterar du användandet av cookies og Inställningar.