Minisemester nära Ribe och Vadehavet på Ribe Camping

Svenska | SEK

Ribe Camping

Ribe Camping blev utsett till Danmarks bästa camping år 2020

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Trivsamma semesterstugor med kök och badrum
 • Närhet till Nationalpark Vadehavet och Ribe
 • Inkluderad frukost och en handduk per person
2.132:-
3~8 dag från
2.959.-

Bo i moderna fritidsstugor

Nära Vadehavet nationalpark och Ribe

3 dagar
Från 2.959,- / spara upp till 1.323,-
Spara
5 dagar
Från 5.629,- / spara upp till 1.343,-
Spara
6 dagar
Från 7.029,- / spara upp till 1.391,-
Spara
7 dagar
Från 8.299,- / spara upp till 1.423,-
Spara
8 dagar
Från 9.579,- / spara upp till 2.132,-
Spara
* Pris per enhet i vadehavsstuga 4 personer

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • Tillgång till pool
 • Slutstädning
 • Sänglinne och handdukar
Risskov Paket

Bo i moderna fritidsstugor

Nära Vadehavet nationalpark och Ribe

4 dagar
Från 4.289,- / spara upp till 1.338,-
Spara
* Pris per enhet i vadehavsstuga 4 personer

4 dagar inkl.

 • 3 x övernattningar
 • 3 x frukost
 • Tillgång till pool
 • Sänglinne och handdukar
 • Slutstädning
Risskov Paket

Tag med hela familjen på en härlig semester till Ribe Camping, som ligger beläget nära en av Danmarks äldsta städer och det UNESCO-listade Vadehavsområdet. Här erbjuds ni bekvämt boende i rymliga stugor med plats för mellan 3–6 personer och goda möjligheter att ta del av roliga aktiviteter, upplevelser och utflykter.


Ribe Camping erbjuder

Ribe Camping ligger i ett naturskönt område strax utanför Ribe och erbjuder en trivsam bas för en campingsemester året runt. Campingen blev under 2020 korad till Danmarks bästa campingplats och är känt för sin personliga service.


Campingen är familjevänlig och erbjuder flera trevliga faciliteter och något att göra oavsett tid på året. Under sommarhalvåret erbjuds gäster fri tillgång till campingens uppvärmda simbassäng. Det finns två lekplatser, varav den största är utrustad med ett fält för bollspel, en hoppborg, trampoliner, mooncars och en hinderbana. Dessutom arrangeras det olika event, som konserter och andra aktiviteter för både barn och vuxna. 

Ribe Camping har även ett café och servicebyggnader med tvättmaskin och torktumlare. För er som har med hund på semestern finns det dessutom en hundskog i närheten.


Utanför campingen har ni goda förutsättningar att utforska en av Danmarks äldsta städer. Ribe bjuder, utöver sin vackra domkyrka, på massor av historia och kultur, ett utbud av caféer och restauranger samt trevliga specialbutiker. Ni bor även endast en kort bilfärd från kusten och UNESCO-listade Nationalpark Vadehavet, där ni bland annat kan uppleva säl- och ostronsafari och åka ut till tidvattnens-ön Mandø. Andra platser väl värda att besöka i närområdet är Gram Slot, Rømø Sommerland och Esbjerg.


Under er vistelse erbjuds ni inkluderad frukost, för bästa möjliga start på dagen. Övriga måltider under dagen kan ni tillaga i stugorna eller avnjuta ute på någon av restaurangerna i Ribe.


Varje stuga har en egen parkeringsplats. Trådlöst internet erbjuds kostnadsfritt i hotspot i caféet och finns att tillgå i övriga områden mot en extra avgift.


Semesterstugorna

Boende erbjuds i rymliga semesterstugor med plats för mellan 2–6 personer. Stugorna finns att tillgå i tre olika kategorier; Vadehavshytte, Ribehytte och Komforthytte (varav några har eget bubbelbad).

Rumstyper

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

300 km från
Öresundsbron
320 km från
Göteborg, Sverige
380 km från
Rostock, Tyskland

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Julmarknad i Ribe (2.4km)

December är en magisk månad i Ribe, då stadens gator dekoreras och pyntas inför julen. Detta är en minst sagt mysig plats att besöka för att komma in i den rätta julstämningen och införskaffa lite julklappar. Strosa genom stadens trevliga gator och slå er ner på något av de charmiga caféerna och värm upp er med en varm choklad eller kopp kaffe.



Passa på att besöka julmarknaden i Ribe som arrangeras i temat "Peters Jul". De klassiska äventyren om Peters Jul är Mathilde Colf. F Kjærs barndomssagor om hennes egen jul i Ribe. Författarens barndomshem Porsborg är idag ombyggt till Ribe Turistbyrå.



Stadens kullerstensbelagda gator fylls under november och december med julstämning och bjuder in till den äventyrliga julmarknaden.



Julmarknaden i Ribe består av bodar som erbjuder allt från julgodis, till traditionella danska klenät, pepparkakor och massvis med hemgjorda julgåvor, såsom traditionellt hantverk och flätade julhjärtan. Passa även på att ta in julstämningen på den gamla Købmandsgård och förtrollas av de läckra juldofterna och smaka på brända mandlar och danskt julgodis.



Ribe bjuder i övrigt på en rik historia som handelsplats, som kan spåras tillbaka till år 700. Flera av de välbevarade byggnaderna och husen är idag skyddade. En av dessa är Danmarks äldsta rådhus som daterats tillbaka till 1496, och som har brukats som rådhus sedan 1709.



Boka ett prisvärt och barnvänligt hotell hos Risskov Bilsemester och åk på bilsemester till en av Danmarks äldsta städer. Ribe är under juletid som upplagt för att tillbringa en minisemester eller långweekend fylld med julmys och shopping!

Ribe Domkyrka (2.5km)

Ribe Domkyrka, stadens pompösa landmärke, är synlig på långt håll i det platta landskapet. Nordens apostel Ansgar byggde Danmarks första kyrka (i trä) i Slesvig och Ribe omkring år 860. Den nuvarande kyrkan är påbörjades 1150-1175 och stod färdig år 1225-1250. Efter flertalet om- och tillbyggnader är den Danmarks enda femskeppiga kyrka, präglad av skiftande stilar och med många intressanta detaljer.

Vadehavscentret (12.3km)

Vadehavscentret arrangerar spännande utflykter, där ni har möjlighet att uppleva Nationalparken Vadehavets unika natur och kultur tillsammans med en professionell naturguide. Åk till exempel på sälsafari och upplev sälar i dess naturliga omgivning.

Julmarknad på Gram Slott (20.6km)


Kör på en weekendresa till Gram i Danmark med billigt hotellpaket. Under vintern då det arrangeras en julmarknad på slottet kan ni promenera runt mellan alla julbodar och marknadsstånd och passa på att handla julklappar till nära och kära.

Om det är kallt ute kan ni alltid värma er med en varm kopp kaffe och julgodis inomhus på caféet. Boka en kör själv semester hos Risskov Bilsemester i vinter och åk på julmarknad på Gram Slott.

Gram Slott (20.6km)

Åk på bilsemester i Danmark och kör på utflykt till det vackra Gram Slott som är omgivet av en vallgrav och ligger i ett fint grönområde, i den mysiga byn Gram, där det är en trivsam stämning.

Slottet används idag som ett slags eventhus och här finns det möjlighet att ta emot uppemot 50 000 gäster. Det finns både semesterlägenheter, ett stort ekologiskt lantbruk och det organiseras bland annat konserter. Dessutom värdesätts historia, kultur, arkitektur och natur här.

Svart Sol (25km)

Om ni ska på minisemester till Sønderjylland på våren eller på hösten kan ni ha tur att få uppleva naturfenomenet Svart Sol (Sort Sol på danska). Detta är när stararna samlas på de sydvästjylländska mossarna innan de fortsätter sin flyttning söderut. De många stararna kommer från Östersjönlandskapen och från Norge. Fågelflockarna tecknar fascinerande mönster på himlen innan de tar mark för natten. Fenomenet kallas Svart Sol och kan vid enstaka tillfällen omfatta en miljon fåglar. Staranas vårsträck sker från februari till mitten av april och häststräcken börjar i augusti och kan vissa varma höstar vara ända till december.

Esbjerg (31.6km)

Åk på bilsemester i Danmark och besök Esbjerg, som är Jyllands tredje största stad, ligger vackert precis vid Vadehavet. Esbjerg bjuder på massor av upplevelser för både vuxna och barn, stadens fullspäckade kalender innehåller allt från loppmarknader till musikevenemang. Därutöver finns det ett stort utbud spännande utställningar och muséer, som är värda ett besök.

Upplev den stora monumentalskulpturen vid infarten till Esbjergs hamn som har blivit stadens kännetecken. Fiske- och Sjöfartsmuseet bjuder på massor av intressanta maritima upplevelser för hela familjen och Esbjergs Konstmuseum erbjuder konstupplevelser för både vuxna och barn. Besök även det Stadshistoriska Arkivet med en historisk samling från ockupationstiden som ligger bara några hundra meter från Esbjergs tågstation.

Med över 200 butiker är shoppingen i Esbjerg en ganska speciell upplevelse. Bland de många butikerna i centrum finns det också goda möjligheter att vila fötterna och pusta ut på ett av de många kaféerna eller restaurangerna.

Naturen spelar också en viktig roll i Esbjerg, där ni kan uppleva både Vadehavet, öarna och den vackra västjylländska kusten. Fördelarna med en bilsemester är många, inte minst tar ni er enkelt runt på egen hand och behöver inte anpassa er i tid. Beställ en minisemester eller weekend för hela familjen hos Risskov Bilsemester, som har ett brett urval av erbjudanden.

Tag på miniferie eller weekendophold i Esbjerg som bl.a. byder på shopping, cafeer og museer og oplev Vadehavet og den smykke vestjyske kyst.

Billige weekendophold i Jylland, besøg Esbjerg og vadehavet

Tag på billige miniferier i Danmark

Rømø (35km)

Rømø är en ö som skapats med hjälp av sammanblåst sand som också har gett ön sina helt fantastiska stränder. Ön är en del av Nationalparken Vadehavet och bjuder på slående natur med goda möjligheter för vandring längs ön. Här finner ni sand, strand, vatten och massa möjligheter till en underbar och unik semesterupplevelse för både stora och små i en fantastisk natur.

Sikringsstilling Nord (37.2km)

Sikringsstilling Nord är en fästning som tyskarna byggde under första världskriget. Fästningen byggdes under perioden 1916-1918 och skulle förhindra invasionen av Tyskland från norr. Fästningen hör till de bäst bevarade i världen.

Ön Fanø (39.2km)

Åk ut till Fanø, som tillhör ögruppen i Vadehavet, dit även Rømø och Mandø räknas. Fanø är omkring 56 kvadratkilometer stort och erbjuder en oöverträfflig natur omgiven av vackra stränder. Har ni tur kanske ni till och med kan hitta bärnsten, som spolats in på stranden.

Bege er också till Nordby och besök den spännande utställningen om Fanøs maritima historia på Fanø Fraktmuseum.

På huvudgatan finns flera konstgallerier och det är tydligt att konsthantverk är mycket utpräglat på ön. Det finns också ett trevligt urval av kaféer och restauranger, så varför inte njuta av en lugn lunch med familjen, omgiven av havet mitt i vacker natur. Från Esbjerg tar det bara 12 minuter med färjan att åka ut till Fanø. 

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Gram Slotskro

Inkl 2x2-rättersmeny

Södra Jylland

60 km från Legoland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • 2 x Kaffe/te efter middag inkl. söt överraskning
 • Gratis internet och parkering

816:-
Från endast
1.339.-

Visa karta

Krosemester i hjärtat av Sydjylland

Läs mer

Hotel Ballumhus

.

Vadehavet

.

Matpaket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x 2-rättersmeny m modern kromat
 • 1 x välkomstdrink
 • 2 x snacks före middagen

345:-
Från endast
1.399.-

Visa karta

Upplev det fascinerande Vadehavet

Läs mer

Hotel Varde

Vistelse med halvpension

Västerhavet

Minisemester i Västjylland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 2 x kvällens varmrätt
 • 1 x kaffe och hembakade småkakor
 • Inklusive miljötillägg

189:-
Endast
1.149.-

Visa karta

Minisemester i Varde

Läs mer

Hotel Søgården

Uppehåll med halvpension

Södra Jylland

Minisemester nära Legoland

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 2-rättersmeny/buffé
 • 1 välkomstdrink
 • 1 x Fri entré till bowling eller kompakt golf

329:-
Från endast
1.079.-

Visa karta

Härligt uppehåll med gratis bowling

Läs mer

Cabinn Esbjerg

Inkl middag på Jensens Bøfhus

Västjylland

Centralt i Esjberg

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukost
 • 1 x 2-rättersmeny på Jensens Bøfhus
 • Gratis kaffe/te på rummet
 • Gratis internet

Från endast
1.588.-

Visa karta

Billig minisemester i Esbjerg

Läs mer