Bilsemester med boende på Ringhotel Jägerhof

Svenska | SEK

Ringhotel Jägerhof

Prisbelönad mat och historiskt hotell omgivet av natur

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Trevligt hotell i en historisk byggnad
 • Endast ca 30 minuter från Leipzig
 • Utsökt mat i en inbjudande restaurang
758:-
3~6 dag från
1.399.-

Inkl. lunchpaket och 2-rättersmeny

Billig semester i Sachsen-Anhalt

3 dagar
Från 1.399,- / spara upp till 362,-
Spara
4 dagar
Från 2.169,- / spara upp till 431,-
Spara
5 dagar
Från 2.889,- / spara upp till 549,-
Spara
6 dagar
Från 3.519,- / spara upp till 758,-
Spara
* Pris per person i classic dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 1 x lunchpaket
 • 2 x middagsdryck
 • Gratis parkering
Risskov Paket

Natur, vin och inbjudande faciliteter – en perfekt kombination för en avkopplande semester! På Ringhotel Jägerhof i Weißenfels, Sachsen-Anhalt, kan ni lämna vardagens stress hemma och njuta till fullo. Spendera semesterdagarna med att utforska det vackra närområdet, den välkomnande atmosfären på hotellet och avnjut utsökt mat i form av regionala delikatesser.

Hotellet erbjuder

Det familjedrivna Ringhotel Jägerhof är inrett i en historisk och nästan 600 år gammal byggnad. Ägarna har valt att möblera rummen med respekt för den ursprungliga arkitekturen, i kombination med modern dekor och omsorgsfullt utvalda inredningsdetaljer. 

Varje morgon serveras en läcker frukost och under kvällstid erbjuds en inkluderad middag. Hotellets kök har vunnit en rad priser, bland annat för sina vilträtter. Slå er ner i den inbjudande restaurangen och smaka på menyn. Köket har ett särskilt fokus på regionala och säsongsbetonade rätter, med råvaror från lokalområdet (inom en radie på 50 km).

Missa inte att besöka katedralen Naumburg, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, ca 15 km från hotellet. Åk på utflykt till Leipzig, som ligger ca 45 km från hotellet, och utforska stadens sevärdheter och kulturella inslag. I regionen Saale-Unstrut finner ni dessutom Tysklands nordligaste vingårdar, som är väl värda ett besök. Ett av de mer kända vinerna som produceras i området är det mousserande vinet ’Rotkäppchen’, som produceras i Freyburg, ca 20 km från hotellet.

Om rummen

Ringhotel Jägerhof erbjuder boende trivsamma hotellrum, som samtliga är utrustade eget badrum, bekväma sängar med resårmadrasser och praktisk möblering. Hiss finns att tillgå upp till tredje våningen. Välj mellan boende i enkelrum, dubbelrum Classic eller dubbelrum Comfort.

Rumstyper

Classic Enkelrum

1 / 3
Bekvämt inredda enkelrum, utrustade med en enkelsäng med resårmadrass, eget badrum med dusch, toalett, hårtork och sminkspegel, skrivbord, telefon, TV och trådlöst internet. Hiss finns upp till våning 3.
» Se fler rumsspecifika bilder

Classic Dubbelrum

1 / 2
Bekvämt inredda dubbelrum Classic. Utrustade med en dubbelsäng med resårmadrasser (delvis separerade), eget badrum med dusch, toalett, hårtork och sminkspegel, skrivbord, telefon, TV och trådlöst internet. Hiss finns upp till våning 3.
» Se fler rumsspecifika bilder

Komfort Dubbelrum

1 / 2
Rymliga och bekvämt inredda dubbelrum Comfort. Utrustade med en dubbelsäng med resårmadrasser, eget badrum med dusch, toalett, hårtork och sminkspegel, skrivbord, telefon, TV och trådlöst internet. Hiss finns upp till våning 3.
» Se fler rumsspecifika bilder
Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

400 km från
Rostock, Tyskland
470 km från
Swinoujscie, Polen
480 km från
Travemünde, Tyskland
525 km från
 Sassnitz, Tyskland
625 km från
Öresundsbron
650 km från
Helsingborg, Sverige
925 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Naumburg (15.9km)

Naumburg är en pittoresk stad med kulturella monument från de romanska och gotiska perioderna, färgrika stadshus från renässansen och barockterrasser. Upplev världskultur i Naumburg, där den nästan 1000-åriga gamla stadsdelen för besökare tillbaka i tiden, till en underbar resa till medeltiden.

Fans av barockmusik borde definitivt besöka St. Wenceslas kyrka, som rymmer den största Hildebrandt orgeln i världen. Från maj till oktober erbjuds korta middagskonserter varje onsdag, lördag och söndag samt på helgdagar.

Naumburger Domkyrka (17.1km)

Naumburg har en 1000 år lång historia med kopplingar till reformationen och Martin Luther.

Den gotiska domkyrkan med senromantiska drag är idag ett av de viktigaste minnesmärkena från medeltiden och är också en av de största sevärdheterna längst den 'osmanska leden'. 'Uta von Naumburg' är en av tolv statyer i domkyrkan och den här exceptionella stenstatyn från 1300-talet hör nog till ett av de mest berömda gotiska verken i Tyskland.

Det var också i Naumburger som Luther stannade 1521, på väg mot riksdagen i Worms, och det var också i Naumburger domkyrka som den första protestantiska biskopen blev vigd 1542 av ingen annan än Martin Luther, som även var god vän med den nyinvigde biskopen Nikolaus von Amsdorf.

Freyburg (18.1km)

I Freyburg är vinodling en viktig del av landskapet men också för befolkningen i området. Den romantiska staden är känd för sitt mousserande vin och är belägen i idylliskt landskap med små kullar, skogar och fält i ett område som annars präglas av vinodlingsfälten. Den andra helgen i september varje år förvandlas torget i Freyburg till den största vinodlingsfestivalen i centrala Tyskland. Här samlas regionens vinproducenter och erbjuder sina viner medan besökare fyller gatorna och både dansar och festar loss.

Schweigenberg i Freyburg är med sina stenväggar ett av de mest slående exemplen på vinodling genom tiderna och år 2010 inkluderades det i den exklusiva listan över "Vinkulturella höjdpunkter", som utses av det tyska vininstitutet. Både här och längst Ehrauberge, söder om Freyburg, finns en lång rad av vinrestauranger och barer, så stanna till och pröva de lokala dryckerna, men ta det lugnt om ni ska köra hem.

Högt över staden ligger det stora Neuenburg Slott, som byggdes omkring 1090 av Thüringer Greve Ludwig Springer, grundaren av en av de mest inflytelserika förste-dynastin i Det Heliga Romerska Riket. Slottet är idag ett museum med flera utställningar om Medeltiden samt ett vinmuseum och flera specialutställningar.

Om ni någonsin har undrat hur bubblorna uppstår i ett glas mousserande vi så kan ni få en informerande guidning på det historiska Rotkäppchen-kældre.

Besök också St Mary kyrkan som byggdes år 1225 och byggdes ut år 1500 och 1592 med flera tillbyggnader i interiören.

Freyburg är en mysig liten stad som definitivt borde vara med på listan av städer som bör besökas i området. Hela familjen kan njuta av den vackra resan genom böljande landskap fulla med vinodlingar.

Merseburg (18.1km)

Merseburg betraktas som en av de första städerna i centrala Tyskland, staden vid floden Saale, och tack vare Merseburg blev många fler städer byggda i området bland annat tack vare Biskop Thietmar of Merseburg, som levde mellan 975 och 1018. I biskopens bibliotek ska Merseburg-verserna ha funnits, som är de äldsta tyska skrifterna med hedniskt innehåll.

Merseburg domkyrka betraktas som en av de viktigaste domkyrkobyggnaderna i Tyskland, som började med att domkyrkans grundsten lades den 18 maj 1015. Den gotiska domkyrkan och renässansslottstornet bjuder på en fantastisk utsikt över staden och floden. I september varje år lockar domkyrkan musikentusiaster till Merseburg Orgelfestival som har varit en av de musikaliska och kulturella höjdpunkterna i Sachsen-Anhalt i årtionden.

Rotkäppchen (21.9km)

Prova mousserande vin i Rotkäppchen, som är den tyska marknadsledaren på området, och lär dig lite om destilleriprocessen och hur de bubblande pärlorna framställs. Det finns också en butik där ni kan köpa lokala produkter.

Ett besök här ger er också möjlighet att smaka på den färdiga produkten, producerat på lokala druvor med finkänslig behandling av råvarorna.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Aparthotel Panoramic

Gratis dryck kl 17.30 - 21

Harz

Superpaket i Harz

Risskov Paket - 4 dagar inkl.
 • 3 x övernattningar
 • 3 x frukostbuffé
 • 3 x Kvällsbuffé
 • Gratis drinkar kl. 17.30 - 21
 • Fri entré wellness "Pano Beach"

498:-
Från endast
1.999.-

Visa karta

800 årig stad med vacker stadskärna

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Standard lägenhet
 • Barn 0~7.99 år i extrasäng 100% rabatt
 • Barn 8~11.99 år i extrasäng 50% rabatt
 • Barn 12~14.99 år i extrasäng 30% rabatt

Quick Hotel Dresden West

Uppehåll med frukostbuffé

Sachsen

Kulturstaden Dresden

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x välkomstdrink
 • Tillgång till wellness och gym
 • Gratis internet och parkering

209:-
Endast
699.-

Visa karta

Upplev Dresdens kultur och stadspuls

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Dubbelrum
 • Barn 0~2.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt
 • Barn 3~7.99 år i extrasäng 50% rabatt
 • Barn 8~14.99 år i extrasäng 30% rabatt
 • Barn 15~99.99 år i extrasäng 20% rabatt

Göbel's Sophien Hotel

Inkl 3-rättersmeny

Thüringer Wald

Kultur och Natur

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x Kaffe och kaka
 • 1 överraskning (sötsak) per rum
 • 2 x Gratis cykellån

1.178:-
Från endast
1.199.-

Visa karta

Natur och kultur i Thüringer Wald

Läs mer
Barnrabatter
För att erhålla barnrabatt skall det vara minst 2 betalande vuxna i rummet.
Den exakta barnrabatten visas i bookingformuläret. Junior Dubbelrum
 • Barn 0~4.99 år i föräldrarnas säng 100% rabatt