Naturskön minisemester på Ringhotel Friederikenhof

Svenska | SEK

Ringhotel Friederikenhof

Natursköna omgivningar söder om Lübeck

» Få avstånd från din hemadress

Höjdpunkter

 • Lantlig och naturskön idyll
 • Wellness och avkoppling
 • Endast 10 km från Lübeck
565:-
3~4 dag från
1.439.-

Inkl halvpension och 1 fl vin

Nära Lübeck

3 dagar
Endast 1.439,- / spara upp till 399,-
Spara
4 dagar
Från 2.139,- / spara upp till 565,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

3 dagar inkl.

 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 2 x 2-rättersmeny
 • 1 fl vin på rummet
 • Badrock på rummet
 • Tillgång till bastu
Risskov Paket

Inkl halvpension och 1 fl vin

Nära Lübeck

4 dagar
Endast 2.559,- / spara upp till 304,-
Spara
* Pris per person i dubbelrum

4 dagar inkl.

 • 3 x övernattn. m. frukost
 • 3 x 2-rättersmeny
 • 1 fl vin på rummet
 • 3 x Tillgång till bastu
 • Badrock på rummet
Wild Offer

Låt er omges av en lantlig idyll i de natursköna landskapen kring Ringhotel Friederikenhof. Hotellet är inrett i en historisk godsbyggnad och har ett praktfullt läge endast 10 km söder om Lübeck. Hotellet ligger i en vacker trädgård vid Lübeck-Elbe-kanalen och erbjuder massor av härliga naturupplevelser med vandring och cykelturer. Det finns dessutom goda möjligheter till att koppla av och njuta av wellness.

Hotellet erbjuder

Ringhotel Friederikenhof är inrett i en vacker herrgård från 1867, som senast blev renoverat i 2017. Hotellet har ett idylliskt läge med närhet till Lübeck-Elbe kanalen och endast 10 km från Lübecks historiska centrum. Här finns allt ni behöver för en härlig minisemester med härliga omgivningar, en vacker trädgård och närhet till sightseeing och sevärdheter.

Området är perfekt för såväl vandring som cykling, med utflyktsmöjligheter i fantastisk natur kring Mecklenburg regionen, Östersjön och Holstenske Schweiz. Hotellet erbjuder uthyrning av cyklar och arrangerar guidade turer i närområdet. Exempel på dessa turer är vandrings- och cyklingturer, samt stadsturer i Lübeck.

Det finns gott om möjligheter för wellness och avslappning i närområdet och på hotellet har ni tillgång till solarium, bastu och massagebehandlingar. Det finns dessutom lekrum och en lekplats till familjens yngsta. 

Var dag serveras ni en god frukostbuffé i hotellets restaurang som också erbjuder lunch och eftermiddagsfika i trevliga omgivningar. Under kvällstid har ni chans att ta del av kökets regionala och internationella specialiteter och gott vin.

Gäster erbjuds både gratis parkering vid hotellet samt tillgång till trådlöst internet.

Om rummen

Ringhotel Friederikenhof har 30 trevliga rum som samtliga är inredda i en fin lantlig stil. Rummen fungerar som en bra och bekväm bas för er vistelse. Det finns både enkel och dubbelrum, utrustade med eget bad, bekväma möbler, TV, telefon, radio, minibar och hårtork.

Hotellets standardrum är ca 15-20 m² stora. Vissa utrustade med ett litet pentry. 

På vissa av dubbelrummen finns det möjlighet för att ställa in en extrasäng.

Notera att foton och planbeskrivningar är vägledande och kan avvika från de visade

Avstånd till hotellet

26 km från
Travemünde, Tyskland
140 km från
Rostock, Tyskland
270 km från
 Sassnitz, Tyskland
290 km från
Öresundsbron
300 km från
Swinoujscie, Polen
320 km från
Helsingborg, Sverige
525 km från
Göteborg, Sverige

Avstånd till din hemadress

Ange ditt postnummer så ger vi dig avståndet till hotellet. Enklare än så kan det knappast bli.

Utflyktsmål i närheten av hotellet

Figurteater museet (9.8km)

Bila i Tyskland och besök detta roliga lila museet där ni kan uppleva figurteater i mångfald. Med över 1000 dockor finns här verkligen en hel del att utforska för den kulturintresserade.

Museet består av fem hus i den gamla stadsdelen i Lübeck. Dockorna varierar från moderna till klassiskt traditionella dockor från förr. Här finner ni dockor från hela världen; Afrika, Asien samt Europa.

Julmarknad i Lübeck (11.1km)

Den medeltida staden med sina många historiska byggnader och dess UNESCO-listade gamla stadskärna är också en perfekt bakgrund för en äkta tysk julmarknad på högsta nivå. Om du verkligen har turen att vara i staden efter ett nytt snölager, kommer hela detta magnifika landskap att få en extra nick med de snötäckta gatorna och hustaken, vilket ger känslan av att gå runt i ett stort jullandskap, som om staden aldrig skapades eller användes för något annat.


Julmarknaden i Lübeck är extremt traditionell och inkluderar bl.a. otaliga bås, underhållning och aktiviteter, Glühwein-hyddor, mandelmän, marsipantält och mycket mer. Och nu när du är i Lübeck är det naturligtvis också ganska uppenbart att smaka på stadens berömda marsipan. Därför bör du definitivt besöka den mysiga Café Niederegger, som ligger alldeles intill den vackra gågatan.


Officiellt finns det sju julmarknader i Lübeck, alla med sin egen unika charm. Men i själva verket kan man säga att staden förvandlas till en stor förtrollande julmarknad, som förgrenar sig runt stora delar av staden. Den största i sitt slag måste dock sägas vara den historiska julmarknaden nära rådhuset och den vackra Marienkirche. Här är du i hjärtat av stadens gamla centrum, omgiven av otaliga byggnader som går tillbaka till medeltiden. Här hade de redan julmarknader i ca. För 350 år sedan. Vid den tiden var det dock inte så idylliskt - för då handlade det om att lagra mat så att du kunde hantera det över vintern.


Det stora nätverket av julmarknader är extremt mångsidigt och sträcker sig från stadens centrum och ut mot Travefloden i flera riktningar. Ta en trevlig promenad runt de vackra marina omgivningarna och besök en av de olika hantverksmarknaderna, t.ex. den vackra hantverksmarknaden vid St. Petri-kyrkan, titta förbi familjemarknaden vid floden Trave eller ta en promenad till den vackra upplysta isbanan precis utanför Holstentor. Besök också den spännande marknaden för konsthantverk på Heiligen Geist Hospital, där många olika konstnärer från när och fjärran ställer ut några av sina vackra verk - vare sig det är keramik, träprodukter eller textilier.


Lübeck (10.7km)

Hansestaden Lübeck är en av de tyska hansastädera utmed Östersjöns kust, ca 60 km nordöst om Hamburg. Staden ligger vid floden Trave och den gamla stadsdelen är en ö, omgiven av floden och kanalförbindelser.

Staden har även en hamnstad, Travemünde, en stadsdel som ligger 15 km nordöst om den gamla delen av staden.

Det är verkligen ett måste vid ett besök i staden att ta sig tid att storsa igenom den gamla staden, som ligger helt omgiven av vatten och vars kyrkor och vackra torn ger en levande bild av stadens 1000-åriga historia. Den gamla staden är med all rätt listad på UNESCO:s världsarvslista. Här finns det flera imponerande byggnadsverk som härstammar från flera olika tidsepoker såsom gotiken, renäsanssen, barocken och klassicismen.

Herrenhaus Stockelsdorf (11.6km)

Herrenhaus Stockelsdorf är en fantastisk gammal herregård från 1761, som har varit hem för flera betydelsefulla medborgare och även varit i bruk som en skola. Idag används herrgården för kulturella evenemang, såsom konserter och utsällningar, och här finns det även en restaurang.

En del av det stora grönområdet omkring herrgården är idag ett vackert parkområde där besökare kan storsa runt och njuta av naturen i Norstyskland under en minisemester!

Minisemester vid Lübeck och besök på Herrenhaus Stockelsdorf från 1761.

Åk på minisemester med familj kring Lübeck och besök en charmig herrgård från 1761, som idag används för kulturella evenemang och utsällningar, samt husar en restaurang.

Billig kör själv semester nära Lübeck

Njut av en minisemester eller weekendresa i närheten av Lübeck

Holstentor (9.6km)

Missa inre att besöka den ikoniska stadsporten, Holstentor, som i äldre dagar säkrade den gamla stadsdelen från väster betraktas idag och av många som en symbol för staden Lübeck under er bilsemester i Nordtyskland. Idag är Holstentor också ett museum där ni kan lära er om stadens historia och upptäcka denna fantastiska byggnad.

Holsteinische Schweiz (21km)

Naturparken Holsteinische Schweiz sträcker sig över inte mindre än 72000 hektar och är därmed det största naturområdet i Schleswig-Holstein. Här finns över 200 små och stora sjöar omgivna av kullar, skog och mark som avlöses av idylliska småstäder och vackra herrgårdar. På grund av de många sjöarna är området populärt för vattensport såsom att paddla kanot eller fiska. Det finns också otaliga möjligheter till vandring. En annan härlig upplevelse är en segeltur på sjöarna där ni kommer nära inpå naturen och det lokala fågellivet.

Timmendorfer Strand (26.8km)

Timmendorfer Strand, norr om Lübeck, har verkligen allt ni kan förvänta er av den perfekta sommardestinationen.

Detta är den längsta stranden i Schleswig-Holstein och här finner ni havet, shopping och kulturutbud, wellnessfaciliteter, gastronomiska upplevelser och nattliv. Ett turistmål med spännande arrangemang och underhållning.

Gå inte miste om ett besök här!

Travemünde (29.9km)

Endast 20 km från centrala Lübeck, och precis vid Östersjön, ligger Travemünde som är en gammal fiskestad. Staden är otroligt vacker och här passerar de stora skeppen väldigt nära land. Här hittar ni också Tysklands äldsta fyr som idag huserar ett museum över områdets maritima historia. Man tror att den ursprungliga fyren byggdes redan på 1300-talet men att den ödelades av danska trupper 1534. Fyren har sedan dess byggts upp igen och erbjuder idag en praktfull utsikt då den är hela 31 meter hög.

Kurpark Mölln (28.5km)

Besök Kurpark Mölln, en park fylld med blommor, gröna gräsmattor och vattendrag. Parken bäddar för avkoppling och vila, men blir det för mycket av det så går det också bra att spela minigolf, schack och boule i parken.

Hansaparken (35.2km)

För er som reser med barn i familjen så finns det inget tvivel om att barnen kommer uppskatta en tur till Nordtysklands största nöjespark, Hansaparken. Nöjesparken ligger ca 30 km norr om Lübeck i staden Sierksdorf och hit tar ni er enklast med bil. Mer info om öppentider finns på parkens hemsida med information på tyska, engelska och danska.

Reviews
Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Välj det paket som matchar dina önskemål för din nästa bilsemester

Har du några frågor? Kontakta vår kundservice

Kontakta oss:
Tel: 040 611 6130
Email: kontakt@risskov.se

Våra öppetider är:
Måndag - Fredag: 9 - 17
Lördag - Söndag: 10-15 

Andra hotell i närheten

Good Morning Bad Oldesloe

Inkl halvpension och välkomstdrink

Schleswig-Holstein

Minipris i Nordtyskland

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • Gratis internet

446:-
Från endast
1.149.-

Visa karta

Nära Lübeck, Kiel & Hamburg

Läs mer

Golden Tulip Lübecker Hof

Inkl halvpension och välkomstdrink

Östersjökusten

Upplev hansestaden

Wild Offer - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 x välkomstdrink
 • Tillgång till bastu

422:-
Från endast
1.289.-

Visa karta

Stort paket i populära Lübeck

Läs mer

TRYP Lübeck Aquamarin

Inkl 3-rättersmeny

Östersjökusten

Hansestaden Lübeck

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rättersmeny/buffé
 • 1 gl. vin el. öl till maten
 • Gratis parkering

252:-
Från endast
1.079.-

Visa karta

Hotellpaket i Lübeck till superpris

Läs mer

Holiday Inn Lübeck

Modernt hotell

Schleswig-Holstein

Historiska Lübeck

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattn. m. frukost
 • 1 x 3-rättersmeny
 • 2 x kaffe och kaka
 • 1 välkomstdrink
 • Gratis internet och parkering

304:-
Från endast
1.999.-

Visa karta

Wellness i Lübeck

Läs mer

H+ Hotel Lübeck

Möjlighet till gratis uppgradering

Östersjökusten

I hjärtat av Lübeck

Risskov Paket - 3 dagar inkl.
 • 2 x övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 1 glas vin i baren
 • 1 fl vatten på rummet
 • gratis uppgradering utefter tillgänglighet

371:-
Från endast
1.499.-

Visa karta

Historiska omgivningar i centrala Lübeck

Läs mer